Χριστογιαννόπουλος για απολιγνιτοποίηση: Η Μεγαλόπολη αδικείται κατάφορα και ζητούμε δέσμευση για τα χρήματα που θα δοθούν

0
168

Για την δίνη της απολιγνιτοποίησης στην οποία βρίσκεται η Μεγαλόπολη, μίλησε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης  κ. Αθ. Χριστογιαννόπουλος ανοίγοντας την εκδήλωση που  διοργάνωσαν την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγαλόπολης.

Σκοπός της εκδήλωσης –  συζήτησης ήταν να καταγραφούν οι ανάγκες, από επαγγελματίες και πολίτες του Δήμου Μεγαλόπολης, προκειμένου να μεταφερθούν στους αρμόδιους, για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, εν όψει των νέων προσκλήσεων – προκηρύξεων του ΣΔΑΜ.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης μίλησε για τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και τόνισε, όπως κάνει σε κάθε ευκαιρία, ότι ο δήμος Μεγαλόπολης, είναι αυτός που πρέπει να στηριχθεί και όχι άλλοι όμοροι δήμοι. Επίσης ζήτησε από τους αρμόδιους να δεσμευτούν για το ακριβές χρηματικό ποσό που θα λάβει ο δήμος από το πρόγραμμα ΣΔΑΜ.

Θέλουμε νούμερα απόλυτα, να υπάρξουν δεσμεύσεις ότι τα χρήματα θα έρθουν στην Μεγαλόπολη.

Μεταξύ άλλων έθεσε το ζήτημα με το επιχειρηματικό πάρκο, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να στηριχθεί η Μεγαλόπολη χωρίς αυτό, «πρέπει να γίνει ανάκαμψη και αυτό θα γίνει αν υπάρξει στήριξη από την πολιτεία. Ζητάμε την βοήθεια του Επιμελητηρίου και όλων των φορέων της περιοχής, των βουλευτών, όλων»

Οι επιχειρηματίες της Μεγαλόπολης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο θα πρέπει να διαμορφώσουν νέα κριτήρια για να στηθεί ένα νέο πρόγραμμα, είπε, μιλώντας για τα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση των ανέργων του Δήμου μας

Έφυγε μία μεγάλη επιχείρηση από την Μεγαλόπολη και στην θέση της πρέπει να έρθει μία εμβληματικά επένδυση από την πλευρά του κράτους, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση. Είναι κοροϊδία αν πιστεύει κάποιος ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες με τις προσλήψεις που θα γίνουν από τις μικρές εταιρίες

Δεν μπορεί να αναπτύσσονται διπλανοί δήμοι, όπως η Τρίπολη με μεγάλες επενδύσεις και όχι η Μεγαλόπολη, θέλω να γνωρίζω που θα δοθούν τα 215 εκατ. Ευρώ είπε ο δήμαρχος είπε στην συνέχεια.

Για να εγκατασταθεί μία επιχείρηση πρέπει να υπάρχει χώρος, υποδομές, αλλά αυτό θα αργήσει στην Μεγαλόπολη. Δεν μπορούμε να ζητάμε από την επιχειρηματικότητα να αντικαταστήσει το κενό της ΔΕΗ. Πρέπει να εγκατασταθεί μια μεγάλη εμβληματική επιχείρηση μόνο τότε θα μιλάμε για στήριξη.

Το πρόβλημα είναι η Μεγαλόπολη και όχι η Τρίπολη και η Οιχαλία, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτές της περιοχές, αλλά πρέπει όλοι να αντιληφθούν το μεγάλο πρόβλημα στην Μεγαλόπολη

από το ArcadiaPortal.gr

δείτε ολόκληρη την ζωντανή μετάδοση της συζήτησης ΕΔΩ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here