ΑρχικήΑΡΘΡΑΧρηματοδότηση 4 νέων έργων για την Αρκαδία από το λιγνιτόσημο (video)

Χρηματοδότηση 4 νέων έργων για την Αρκαδία από το λιγνιτόσημο (video)

Τέσσερα νέα έργα εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση μέσω του λιγνιτόσημου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΑΠ, στην οποία προεδρεύει ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Τα έργα ανέρχονται στο ύψος περίπου των 752 χιλιάδων ευρώ και τα τρία εξ αυτών θα χρηματοδοτηθούν από τα χρήματα της Περιφέρειας και το ένα από τα χρήματα του Δ.Μεγαλόπολης.

Το πρώτο έργο έχει κοινωνική προσφορά και αφορά στην προμήθεια ενός μηχανήματος οπτικής τομογραφίας-συνοχής και μίας οφθαλμολογικής καρέκλας που μας έχουν ζητήσει οι γιατροί της Οφθαλμολογικής κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, αφού δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει προμήθεια από το Κράτος ή με άλλο τρόπο.

Το δεύτερο έργο αφορά στην επισκευή και συντήρηση του κτιρίου Λαμπάρδη στον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Κυριακής Δημητσάνας. Ένα κτίριο που θα χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για κοινωφελείς δράσεις από την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Το τρίτο έργο αφορά την μελέτη -έργο της εσωτερικής διαμόρφωσης του παλαιοντολογικού μουσείου στο Ίσιωμα Καρυών. Το έργο θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Και το τέταρτο έργο σχετίζεται με την συντήρηση της τηλεθέρμανσης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννακούρας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το γεγονός πως από το 2012 δεν έχουμε πάρει χρήματα προσπαθούμε με τα υπάρχοντα να “συντηρηθούμε” και να κάνουμε παρεμβάσεις όπου μπορούμε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ενημέρωσε την επιτροπή πως μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ έλαβε τη διαβεβαίωση ότι τους επόμενους έναν με δύο μήνες θα πάρουμε τα χρήματα για τη χρήση του 2013 που ανέρχονται στα 4 εκ. ευρώ.

από το ArcadiaPortal.gr

[ot-video][/ot-video]

 

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε με διθυραμβικούς τόνους από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ η διάθεση χρημάτων για την αναβάθμιση εξοπλισμού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως. Με αφορμή την εν λόγω απόφαση, αξίζει να τεθούν ορισμένα εύλογα ερωτήματα.
    Γιατί αυτά τα χρήματα να διατεθούν στο νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου οι πόροι για την κάλυψη των αναγκών του μπορούν να βρεθούν από άλλες πηγές χρηματοδότησεις;
    Γιατί τα εν λόγω χρήματα δεν διατέθηκαν για “ιατρικούς σκοπούς” στην περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης; Ενδεικτικά μπορεί να αναφερθούν, η βελτίωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των αγροτικών ιατρείων, και η κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης, ανάγκες τις οποίες έχει αποδεκτεί και ο κύριος Παπαδόπουλος σε επιστολή προς τον Τέρενς Κουίκ κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη Μεγαλόπολη τον Νοέμβριο του 2015.
    Άλλωστε ένα χρόνο τώρα, δεν έχει υλοποιηθεί απολύτως τίποτα στο Κέντρο Υγείας, από την απόφαση για τη διάθεση ποσού 70.000€ από πόρους του ΕΑΠ για την “Αναβάθµιση στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης της µονάδος ακτινοσκόπησης σε ψηφιακή, της έδρας οδοντιάτρου και αντικατάσταση της γεννήτριας πετρελαίου”.
    Επίσης, δεν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα που ο κύριος Γιαννακούρας, παρούσια του δημάρχου Μεγαλόπολης (ο οποίος θεωρούμε αυτονόητο ότι συμφώνησε), διατεινόταν ότι απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλιου είναι τα χρήματα του ΕΑΠ να διατίθενται ΜΟΝΟ στο Δήμο Μεγαλόπολης (βλέπε στο 1.02 λεπτό στο βίντεο στην παρακάτω διεύθυνση: https://youtu.be/fZVt5YrLY5s). Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα και τα λεφτά οδεύουν για αλλού;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια