ΑρχικήΑΡΘΡΑΧρηματοδότηση από το ΠΔΕ για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα...

Χρηματοδότηση από το ΠΔΕ για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τη διαδικασία για την εκταμίευση της χρηματοδότησης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την υλοποίηση της δράσης «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ορίζει η πρόσφατη κοινή απόφαση που υπογράφουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γ. Τσακίρης και ο υπουργός Ενέργειας Κ. Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά την διαδικασία, τους όρους μεταφοράς των πιστώσεων που εγγράφονται στο Π.Δ.Ε προς το φορέα υποδοχής και ελέγχου των αιτήσεων και πιστοποίησης της κατασκευής της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου για την καταβολή της χρηματοδότησης και την κάλυψη των εξόδων του, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δημοσιονομικής τακτοποίησης των πληρωμών και τις λοιπές λεπτομέρειες.

Η προβλεπόμενη χρηματοδότηση, ύψους κατ’ ανώτατο 120.000 ευρώ, σε βάρος του ΠΔΕ, η οποία καλύπτεται με ενωσιακή συγχρηματοδότηση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), θα καταβληθεί τμηματικά, ως εξής:

-1η δόση που ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι 10% του προϋπολογισμού της δράσης που διαχειρίζεται, με την υπογραφή της σύμβασης και μετά από σχετικό αίτημα του φορέα 

-2η δόση που ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι 60 % του προϋπολογισμού της δράσης που διαχειρίζεται, κατόπιν αιτήματος του φορέα

-για το υπόλοιπο ποσό που απομένει μετά την καταβολή των ανωτέρω δόσεων, μετά από αίτηση του φορέα και ανάλογα με την πορεία των πληρωμών και την εξέλιξη της δράσης.   

Για την καταβολή κάθε δόσης, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα υποβάλλει προηγουμένως εγγυητική επιστολή Τραπέζης, αορίστου διάρκειας.

Οι υποχρεώσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ προκύπτουν από την σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από το ΥΠΕΝ το Φεβρουάριο και θα εξειδικευτούν στη σύμβαση που θα συνάψουν οι δυο πλευρές.

δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ