ΑρχικήΑΡΘΡΑΧρήστος Κουμουνδούρος, Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Μ. - Επιχορηγήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού: Εικασίες Βασιζόμενες στην...

Χρήστος Κουμουνδούρος, Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Μ. – Επιχορηγήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού: Εικασίες Βασιζόμενες στην Άγνοια (;) και η Πραγματικότητα

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, για μια ακόμα φορά, να πρέπει  να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να εξηγήσουμε τα αυτονόητα.

Όσο αφορά λοιπόν στην επιχορήγηση που λάβαμε από το Υπουργείο Πολιτισμού ύψους 10.000 ευρώ για την υλοποίηση του 1ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Μεγαλόπολης, το οποίο διοργανώνεται για να τιμηθεί για πρώτη φορά η μνήμη των πεσόντων εργαζόμενων της ΔΕΗ, πρέπει να επεξηγήσω τα κάτωθι:

  1. Για να είναι δικαιούχος επιχορήγησης ένας φορέας, πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού, κάτι που έγινε για πρώτη φορά αναφορικά με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μεγαλόπολης (εφεξής, ΔΗ.Κ.Ε.Μ.) με πρωτοβουλία μου επί της Προεδρίας μου το Φεβρουάριο του 2022, δηλαδή, ΑΜΕΣΩΣ μετά την τοποθέτησή μου στην προαναφερόμενη θέση.
  2. Κανένας άλλος πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής μας δεν είναι εγγεγραμμένος στο συγκεκριμένο Μητρώο, ή και να ήταν δεν κατέθεσε πρόταση. Όπως θα παρατηρήσατε το συντριπτικό ποσοστό των συλλόγων που έλαβαν επιχορήγηση είναι ιδιωτικοί σύλλογοι και φορείς πολιτισμού από τη Δυτική Μακεδονία.
  3. Υποχρεωτικός όρος ήταν η κατάθεση μιας και ΜΟΝΟ πρότασης από τον εκάστοτε φορέα. Παρόλα αυτά σπεύσαμε και φροντίσαμε να διαμορφώσουμε πρόταση προς υποβολή η οποία έγινε αποδεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από την Δημοτική Αρχή και τελικά από το Υπουργείο. Εδώ να σημειώσω ότι κατατέθηκε και άλλη πρότασή μας προς το Υπουργείο Πολιτισμού σε άλλη κατηγορία (συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης), η οποία δεν εγκρίθηκε.
  4. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι η πρόταση που υποβάλλαμε υποστηρίχθηκε θερμά από τη Δημοτική Χορωδία Μεγαλόπολης που στο σύνολό της (περί τα 60 άτομα) πρόσφεραν εθελοντικά και ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους σε όλες τις φάσεις προετοιμασίας και υλοποίησης. Μου δίνεται η ευκαιρία να τους ευχαριστήσω δημόσια από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί στηρίζουν και προβάλουν την πόλη μας με τον καλλίτερο τρόπο.
  5. Το ποσό, λοιπόν, των 10.000 ευρώ δόθηκε σε ένα Δήμο των 9.000 κατοίκων, ενώ τα υπόλοιπα 235.000 ευρώ σε 2 Νομούς που αριθμούν 200.000 κατοίκους περίπου. Η λογική της αναλογίας ήταν αυτή που εφαρμόστηκε από το Υπουργείο, η οποία λογική δεν θα ίσχυε πιθανώς εάν είχαν εκδηλωθεί προτάσεις και από άλλους εγγεγραμμένους στο Μητρώο συλλόγους της περιοχής μας.

Συμπερασματικά, η ΔΗ.Κ.Ε.Μ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά για τη λήψη της επιχορήγησης και της αιγίδας του Υπουργείου. Τα αποτελέσματα της εκδήλωσης αυτής θα είναι σημαντικότατα για την προβολή του Δήμου μας, είτε μέσω αυτής καθαυτής της εκδήλωσης, είτε μέσω του τηλεοπτικού σποτ που διασφαλίσαμε από την ΕΡΤ, ως χορηγού επικοινωνίας, με την πανελλήνια προβολή, καθώς και από την επίσκεψη των 350 περίπου Χορωδών, Μουσικών και Συνοδών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθύνω μια παράκληση και πρόσκληση προς όλους:

Για οποιοδήποτε θέμα αφορά σε προγραμματισμό επιδοτήσεων, διοργάνωση εκδηλώσεων, κ.λ.π. , είμαι στη διάθεσή σας να σας ενημερώνω και να δέχομαι την κριτική σας όταν αυτή είναι τεκμηριωμένη και δεν βασίζεται σε εικασίες ( ; ) , όπως έγινε για την κατανομή των επιδοτήσεων.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι και θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Υ.Γ. Θα ήθελα να προσθέσω ότι πέραν της συγκεκριμένης επιχορήγησης ο Δήμος και η ΔΗ.Κ.Ε.Μ. έχουν εξασφαλίσει επιπλέον σειρά άλλων χορηγιών, οι οποίες βοηθούν σημαντικότατα στη δημιουργία ενός ποιοτικού και πλούσιου πολιτιστικού καλοκαιριού του Δήμου.

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Μ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη κατάσταση για μια ακόμη φορά να απολαύσουμε τον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν οι τοποθετημένοι ως ¨υπεύθυνοι¨ σε διάφορες δομές του δήμου μας. Ο υπεύθυνος κος Κουμουνδούρος προσπαθεί να βάλει στη θέση τους εκείνους που τόλμησαν να αναρωτηθούν γιατί ΜΟΝΟ η χορωδία κατάφερε να επιδοτηθεί από το ΥΠ . Πολιτισμού θεωρώντας μάλιστα ιδιαίτερο κατόρθωμα ,του ίδιου και του δήμου ,ότι πήρε ολόκληρη η περιοχή μας για τον πολιτισμό 10.000 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 235.000ευρώ πηγαίνουν στη Μακεδονία γιατί τάχα επικράτησε η ¨λογική της αναλογίας¨. Αν αυτό από μόνο του δεν σημαίνει αποτυχία σχεδιασμού, ενημέρωσης και κουλτούρας μάλλον είμαστε σε άλλο πλανήτη. Από την άλλη το κείμενο του μας οδηγεί στη σκέψη ότι όλοι οι άλλοι φορείς π.χ. η Φιλαρμονική ,οι χορευτικοί όμιλοι, οι πολιτιστικοί σύλλογοι στα χωριά κ.τ.λ. είναι είτε παράνομοι είτε αδιάφοροι. Ότι από τα δυο και εάν συμβαίνει είμαστε καταδικασμένοι σαν περιοχή. Ο λαλίστατος κύριος σαν πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Μ ,που αγαπά τον τόπο του και παλεύει για την ανάδειξη των πολιτιστικών δρώμενων ,θάπρεπε από μόνος του να έχει ενημερώσει φορείς και συλλόγους ώστε όλοι μαζί να έχουμε περισσότερες δράσεις σε μια πόλη που αργοσβήνει. Επιπλέον φαντάζει το ελάχιστο αστείο να κοκορεύεται ότι έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά για ένα τόσο μικρό ποσό .
    Ας απολαύσουμε όλοι μας αυτή την σημαντική διοργάνωση και ας βάλουμε το ελάχιστο μυαλό ώστε στο μέλλον να πράττουμε με περισσότερη σοβαρότητα ,επιθυμία και μεθοδικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια