Χρήστος Κουμουνδούρος: Γιατί προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας…

8
1156

Συνέντευξη στον εκδότη της εφημερίδας «ΝΕΑ ΤΗΣ ΜEΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ» Κώστα Φίλανδρο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ: Γιατί προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας…

Ο Χρήστος Κουμουνδούρος, έμπειρο και καταξιωμένο στέλεχος του Ιδιωτικού Τομέα στον Τραπεζικό χώρο και στον κλάδο Υγείας, από τα νέα στελέχη της ΝΔ, μιλά στα «Ν.τ.Μ.» για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

Κύριε Κουμουνδούρε, πείτε μας για σας, την καταγωγή σας, τι σπουδές σας…

Κατάγομαι από τις Άνω Καρυές Μεγαλοπόλεως εκ πατρός και από το Αλιβέρι Ευβοίας εκ μητρός. Η σύζυγός μου έχει και εκείνη αρκαδική καταγωγή, από τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας (παππούς της ήταν ο Δ. Τσαγκάρης).

Μαθητής στο Πρότυπο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αρρένων Αθηνών στην Πλάκα.

Σπούδασα Οικονομικά στο Τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών (ΠΟΕ) της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στις Η.Π.Α, στα Οικονομικά (Σύγχρονη Οικονομική Σκέψη) στο Hunter College του City University της Νέας Υόρκης, 1975 – 1978. Ταυτόχρονα εργάστηκα, από το 1975 μέχρι το 1979, σε Κτηματομεσιτική Εταιρεία της Ν. Υόρκης για να ολοκληρώσω με ίδιους πόρους τις σπουδές μου.

Και η επαγγελματική σας σταδιοδρομία;

Το 1980 επέστρεψα στην Ελλάδα και μετά από Δημόσιο διαγωνισμό, προσλαμβάνομαι στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Υπηρέτησα από το 1980 μέχρι το 1983 στην ΤτΕ αποσπασμένος στο Συμβούλιο Έρευνας Τιμών με αντικείμενο το transfer pricing (υπερτιμολογήσεις εισαγωγών για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος). Από το 1983 μέχρι τις αρχές του 1992 τοποθετήθηκα στην Γενική Επιθεώρηση Τραπεζών της ΤτΕ (σημερινή Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος), ως Επιθεωρητής Τραπεζών και Υπεύθυνος για την αξιολόγηση των Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου των Τραπεζών.

Το 1992 προσλήφθηκα από την Τράπεζα Πειραιώς (ΤΠ) ως Επικεφαλής του Εσωτερικού Ελέγχου και Γενικός Επιθεωρητής της Τράπεζας. Με την ανάπτυξη της Τράπεζας ως Ομίλου με πολυσχιδή δραστηριότητα και διεθνή παρουσία, έγινα Επικεφαλής του Εσωτερικού Ελέγχου του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, από το 2004 μέχρι το 2007.Το 2008 ορίστηκα  Επικεφαλής της Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς και παρέμεινα εκεί έως το 2014 στο βαθμό του Βοηθού Γενικού Διευθυντή. Από την Τράπεζα Πειραιώς αφυπηρέτησα το 2016 ως Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης.

Από 2014 μέχρι σήμερα, είμαι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center (ENHC) που ανήκει στην Ημιθέα ΑΕ, εταιρεία θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς. Ειδικό  αντικείμενό μου ο ευαίσθητος Τομέας των προμηθειών. Τον Ιούνιο του 2016 τοποθετήθηκα στο ENHC – Ημιθέα ΑΕ ως Chief Operations Officer με αυξημένες διοικητικές αρμοδιότητες σε θέματα διοικητικής και λειτουργικής αναδιοργάνωσης.

Με την Αρκαδία, πέραν της καταγωγής σας, σχετίζεστε και πως;

Βέβαια και σχετίζομαι, έχω πάνω από είκοσι χρόνια δράσης και παρουσίας, ιδιαίτερα στη Μεγαλόπολη και όχι μόνον. Επιγραμματικά αναφέρω ότι:

Διετέλεσα  Αντιπρόεδρος Μεγαλόπολης και μέλος του ΔΣ της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, 2003 – 2009.

Είμαι ενεργό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ιδρύματος “The Parrhasian Heritage Park Foundation”, με έδρα τις ΗΠΑ και σκοπό τη δημιουργία του Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο τρίστρατο των Νομών Αρκαδίας – Ηλείας – Μεσσηνίας.

Είμαι Ιδρυτικό μέλος και του εν Ελλάδι Συλλόγου των Φίλων του Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Είμαι Μέλος του Συλλόγου Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης.

Επί σειρά ετών (1998 μέχρι σήμερα), διετέλεσα Πρόεδρος και σήμερα Ταμίας του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Καρυωτών Αρκαδίας “Ο Λύκαιος Δίας”. Σύλλογος με πλούσια πολιτιστική δράση: αναβίωση των Λυκαίων Αγώνων, φιλοξενία των Αρχαιολόγων (Ελλήνων και Ξένων) που διενεργούν τις ανασκαφές στο Λύκαιον Όρος, διάθεση  στους Αρχαιολόγους χώρων για λειτουργία Θερινού Σχολείου στις Άνω Καρυές.

Συνεισέφερα στην υποβολή προτάσεων του Συλλόγου στην Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου (ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ) στο πλαίσιο των προγραμμάτων Leader+ για τη λήψη επιχορηγήσεων και την επιτυχή υλοποίηση του έργου του Μουσείου Λυκαίων Αγώνων και της Λυκαίας Ακαδημίας στις Άνω Καρυές.

Δεξιά ο Χρήστος Κουμουνδούρος Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ, πλαισιωμένος από τον Τάκη Θεοδωρικάκο (στη μέση), Συντονιστή Στρατηγικής και Επικοινωνίας της ΝΔ και Συμβούλου του Προέδρου της ΝΔ και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο (αριστερά), επίσης Στελέχους της ΝΔ.

Ασχοληθήκατε και με τα δημοτικά του Δήμου Μεγαλόπολης…

Ήμουν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές το 2010 και 2014 με τον συνδυασμό “Δημοκρατική Συνεργασία” με επικεφαλής τον Τάκη Μπούρα, επομένως είμαι ενήμερος και παρακολουθώ αδιάλειπτα τα σοβαρά τοπικά προβλήματα.

Έχω από καιρό μεταφέρει τα εκλογικά μου δικαιώματα στον τόπο της καταγωγής μου, στις Άνω Καρυές.

Από το 2017 είμαι Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ, μέλος της Ομάδας του Τομέα Οικονομικών της ΝΔ και μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μεγαλόπολης της ΝΔ, με σκοπούμενη πολιτική δράση στην Αρκαδία.

Το κυριότερο όμως είναι ότι η ψυχή μου είναι δοσμένη στην Ευδαίμονα Αρκαδία, η Αρκαδία νοηματοδοτεί τη ζωή μου και της δίνει κίνητρο δημιουργίας και δράσης.

Με αυτή τη λαμπρή και επιτυχημένη καριέρα γιατί θέλετε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Θεωρώ αναγκαιότητα και υποχρέωση να ενεργοποιηθούν ευρύτερες δυνάμεις που μέχρι σήμερα παρέμεναν αδρανείς στις εξελίξεις και απλοί θεατές. Για εμένα είναι εξάλλου συνέχεια της μέχρι σήμερα δράσης μου. Θέλω να κάνω όχι να γίνω, τα κίνητρά μου είναι αμιγώς πολιτικά, ανιδιοτελή και πατριωτικά. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος και επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς της για να μπούμε σε πορεία προόδου και ανάπτυξης με προοπτικές και ίσες ευκαιρίες για το σύνολο των πολιτών της χώρας. Τα προβλήματα της Αρκαδίας είναι σοβαρά και πολλαπλά, να αντισταθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Κοινωνική Συμμαχία, Συστράτευση και Εθνική Συνεννόηση είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε γενικότερα από την κρίση.

Γιατί στην κεντρική πολιτική σκηνή και όχι στην Αυτοδιοίκηση;

Η κεντρική πολιτική σκηνή προσφέρεται για όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν ενεργά το απόθεμα ενέργειας, εμπειρίας και δημιουργικότητας που διαθέτουν και να επιδιώξουν να γίνουν χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στις αναπτυξιακές επιδιώξεις που απαιτούνται για την αναζωογόνηση και το μέλλον της Αρκαδίας. Με τον όρο βέβαια να είναι προσηνείς και αποδεκτοί στην κοινωνία, να αφουγκράζονται τις ανάγκες της και τις προτεραιότητές της, να ομιλούν την αλήθεια, να μην τάζουν, να μην λαϊκίζουν, αλλά να τονώνουν το ηθικό, την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία των πολιτών για το μέλλον.

Σαν λαός, δεν υστερούμε σε ιδέες, υστερούμε στον σχεδιασμό, στον προγραμματισμό και στην υλοποίησή τους, κυρίως στο τελευταίο. Θέλω να συμβάλω σε αυτή την κατεύθυνση, της υλοποίησης, είμαι μια ζωή ποτισμένος και μαθημένος με αυτή την νοοτροπία. Οι προτάσεις μου δεν είναι απλά σύλληψη του μυαλού μου αλλά προέκταση εμπειριών μου, επαγγελματικών και μη, καθώς  και  υλοποιημένων δράσεων που βίωσα και βιώνω στην Αρκαδία.

Τι σας οδήγησε στην πολιτική σας επιλογή;

Το γιατί επιθυμώ να πολιτευτώ στην Αρκαδία σας το εξήγησα. Γιατί με την Νέα Δημοκρατία; Εκτιμώ ότι σήμερα μόνο η μεγάλη αυτή ιστορική και πατριωτική παράταξη μπορεί μέσα από τις αρχές ενός κοινωνικού φιλελευθερισμού με κανόνες και απαλλαγμένη από τις διαχρονικές ευθύνες του παρελθόντος, να εγγυηθεί και να διασφαλίσει ισχυρή διακυβέρνηση, συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη στα πλαίσια επίτευξης ευρύτερης κοινωνικής συνεννόησης. Ανάπτυξη με μοχλό: την ιδιωτική πρωτοβουλία, την δημιουργία του κατάλληλου επενδυτικού κλίματος & περιβάλλοντος, την παροχή κινήτρων (φορολογικών και μη) για την προσέλκυση επενδυτών, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (πλήρους απασχόλησης μάλιστα).

Η ΝΔ είναι εγγύηση στο χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων με υπευθυνότητα και ευρεία συναίνεση. Η ΝΔ μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και το αδιέξοδο και τα πρόσθετα δεινά που επισώρευσε η διακυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Διακυβέρνηση, που παρά λίγο να ρίξει το 2015 τη χώρα στα βράχια, που διατάραξε και έθεσε σε κίνδυνο την παγιωμένη από τη ΝΔ πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που επέδειξε αυταρχισμό, αλαζονική συμπεριφορά και που δεν επεδίωξε αλλά αρνήθηκε την ευρύτερη πολιτική συναίνεση στα εθνικά μας θέματα.

Αν δεν κάνω λάθος είστε εκ των πρώτων του Μητρώου Στελεχών…

Πέραν των όσων ήδη ανέφερα, η επιλογή μου επηρεάσθηκε θετικά με τον τρόπο προσέγγισης των νέων στελεχών από την ΝΔ, την αξιοκρατική αντίληψη και το άνοιγμα προς την κοινωνία μέσω του Μητρώου Στελεχών με σκοπό την ανανέωση με νέο αίμα και το πάντρεμα παλιών και νέων στελεχών. Τολμώ να πω ότι το Μητρώο Στελεχών, θεσμός που λειτούργησε με πρωτοβουλία του ιδίου του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι τομή στη λειτουργία των κομμάτων στην Ελλάδα. Στην αρχή ήμουν δύσπιστος για την επιτυχία του θεσμού. Δεν με γνώριζε κανείς στη ΝΔ, ούτε εγώ γνώριζα ή σχετιζόμουν με κάποιον στη ΝΔ. Τώρα όμως μπορώ να πω ότι η προσπάθεια αυτή αποδίδει καρπούς και αυτό φαίνεται στην ποσοτική και ποιοτική προετοιμασία κυβερνητικού προγράμματος με κοστολογημένους και εφικτούς στόχους, η δε ΝΔ διαθέτει για την επικείμενη προεκλογική της εκστρατεία μεγάλο οπλοστάσιο παλιών και νέων στελεχών με αρραγή ενότητα και σύμπνοια.

Τι καινούργιο κομίζετε στην πολιτική ζωή της Αρκαδίας;

Η ενδεχόμενη υποψηφιότητά μου στην Αρκαδία – την οποία επιθυμώ – και η οποία θα προέλθει από τα επίσημα όργανα της ΝΔ σαν επιστέγασμα της δράσης μου, συμβαδίζει επομένως με την βούληση και την στόχευση της ΝΔ για την συγκρότηση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου με ικανά παλιά και νέα στελέχη που αγαπούν την Αρκαδία, που την νοιάζονται, που μπορούν να την εκπροσωπήσουν επάξια στο Κοινοβούλιο, να προβάλουν τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις.

Εκτιμώ ότι η προσωπική μου συνεισφορά εστιάζεται στην πεποίθησή μου και στα βιώματά μου ότι η Αρκαδία θα εξελιχθεί σε μεγάλο και σημαντικό τουριστικό προορισμό έχοντας ως πυλώνα ανάπτυξης και “βαριά βιομηχανία” τον πολιτιστικό της πλούτο, την πολιτιστική κληρονομιά σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές της, τα τοπία των ορεινών όγκων της και τα παράλιά της. Ας μην λησμονούμε το Αρκαδικό Ιδεώδες και τους υπερήφανους, εργατικούς και δημιουργικούς γηγενείς και απανταχού της γης Αρκάδες.

Για το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης και τις προοπτικές, ενόψει και της επικείμενης πώλησης των δύο Λιγνιτικών Μονάδων, τι έχετε να πείτε;

Είναι όντως πλήγμα για την Μεγαλόπολη και τους κατοίκους της η αναπάντεχη και αιφνιδιαστική πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Μεγάλη η ευθύνη της Κυβέρνησης που άλλα διακηρύσσει και άλλα πράττει. Αυτό σε συνδυασμό με την εντός δεκαπενταετίας αναμενόμενη εξάντληση των λιγνιτικών αποθεμάτων, σημαίνει ότι η μεταλιγνιτική περίοδος είναι κοντά και απαιτείται από τώρα σοβαρός εναλλακτικός αναπτυξιακός σχεδιασμός σε νέες δράσεις και δραστηριότητες, ώστε να διασφαλίζεται μακροπρόθεσμα η απασχόληση, η δημιουργία διατηρήσιμων εισοδημάτων, η αυξημένη επισκεψιμότητα της περιοχής. Η περίοδος της “μονοκαλλιέργειας” της ΔΕΗ βαίνει προς το τέλος της. Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να πάρει τα ηνία και να στρέψει το ενδιαφέρον του σε τομείς όπου διαθέτουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Μπορείτε να κατονομάσετε αυτούς τους τομείς;

Εσείς ο ίδιος κ. Φίλανδρε στην πρόσφατη και δημοσιευμένη παρουσίασή σας στη Παναρκαδική Ομοσπονδία τους κατονομάσατε.

Λέω και εγώ: στροφή σε σύγχρονες αγροκαλλιέργειες υψηλής τεχνολογίας και προστιθέμενης αξίας, σε ενεργειακές καλλιέργειες για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (αγριαγκινάρα για παραγωγή βιομάζας), αξιοποίηση πουρναριών/ξυλείας ως εμπορεύσιμης ύλης παραγωγής π.χ. πέλετ, προβολή και αξιοποίηση των σημαντικών μνημείων πολιτισμού που διαθέτουμε (π.χ., αναστήλωση/επαναλειτουργία Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης και ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων, Μουσείο Παλαιοντολογίας στο Ίσωμα, τα αναρίθμητα Κάστρα, κ.ά.), διασύνδεση πολιτισμού με τον τουρισμό με έργα υποδομών (π.χ., οδικός άξονας Ολυμπίας – Μεγαλόπολης, σύνδεση αρχαιοτήτων Λυκαίου όρους με Επικούρειο Απόλλωνα). Η Μεγαλόπολη πρέπει να δείξει ότι έχει σφυγμό και να μετατρέψει την απειλή σε ευκαιρία! Διαθέτει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, χιλιάδες στρεμματικές εκτάσεις σε εξαντλημένα ορυχεία, νερό, φθηνή ενέργεια. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία: το “λιγνιτόσημο” που διατηρείται ως Ειδικό Τέλος Λιγνίτη, το ΤΑΠΤΟΚ (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων), τα προγράμματα Leader της ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ και της Αναπτυξιακής ΠΑΡΝΩΝΑ, και το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των Ενεργειακών Δήμων.

Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του τόπου μας;

Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος για το μέλλον της Μεγαλόπολης και της Αρκαδίας. Γνωρίζω ότι τα μέσα που διαθέτει η πολιτεία είναι πεπερασμένα σε σύγκριση με τα απαράμιλλά ψυχικά αποθέματα και το σθένος και την αποφασιστικότητα που διαθέτουν οι Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσές μας. Επιτρέψτε μου όμως να πω περισσότερα στην ομιλία μου που είναι προγραμματισμένη να γίνει στο Πνευματικό  Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης “Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ”, την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7:30 το απόγευμα.

Ποιό θα είναι το θέμα της ομιλίας σας;

Το θέμα της ομιλίας μου θα είναι: “Να βγούμε από την κρίση – ναι, αλλά πως; / η Αρκαδία του μέλλοντός μας”. Απευθύνω ανοικτή πρόσκληση σε όλους, εντός και εκτός των ορίων του Δήμου Μεγαλόπολης, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων. Πρέπει να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος από τώρα. Σκεφθείτε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προ των πυλών, θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, που προϋποθέτει συναινέσεις. Εάν αυτό δεν γίνει, αναρωτιέμαι που θα “κυβερνηθούνε” οι  Δήμοι και οι Περιφέρειες. Υπάρχει και ο κίνδυνος οι υποψήφιοι να … υπερτερούν των ψηφοφόρων.       

Κύριε Κουμουνδούρε σας ευχαριστώ. Θέλετε να προσθέσετε κάτι;

Βέβαια και θέλω, να εξάρω το ρόλο του τοπικού Τύπου και των τοπικών Μ.Μ.Ε που αναδεικνύουν και προβάλλουν τα τοπικά θέματα. Τα “ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ” και εσείς προσωπικά κ. Φίλανδρε είσαστε εκ των πρωτοστατών. Το ίδιο ισχύει και για όλους του φορείς και τους τοπικούς πολιτιστικούς και μη συλλόγους που με τη δράση τους και τον εθελοντισμό τους κρατούν ψηλά το φρόνημα, τις παραδόσεις μας και ζωντανές τις ιδιαίτερες πατρίδες μας. Τέλος, ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία σας στην έγκριτη εφημερίδα σας και σας εύχομαι υγεία και επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Facebook Comments

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από ότι λέει ο κύριος, μέχρι πρόσφατα δεν είχε καμία σχέση με την Αρκαδία. Μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε στην Αθήνα και εργάστηκε στην Αθήνα. Θυμήθηκε ότι ο πατέρας είχε καταγωγή από τις Άνω Καρυές μόνο όταν του μπήκε η ιδέα να γίνει βουλευτής. Και το λέει αυτό και δημοσίως. Να τον ψηφίσουμε τον άνθρωπο.

    • Όπως είπα και σε άλλη απάντηση, ο΄άνθρωπος υπήρξε επί πολλά έτη Πρόεδρος στο Σύλλογο Άνω Καρυωτών και έχει κάνει θαύματα στο χωριό του. ΕΙΣΘΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ .

  2. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΈΡΓΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ Ε.Ε. ΟΠΩΣ Ο ΑΝΩ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩ ΚΑΡΥΕΣ, ΝΟΜΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

    ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ Η ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΥΓΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

  3. Οντως θαυματα στις ανω καρυες εγιναν με τον Σύλλογο, μεχρι και ο τραγοποδαρος Πανας κατεβαίνει στην πλατεια παιζοντας φλογέρα προσελκυοντας πληθη τουριστων

    • Με αφορμή το σχόλιό σας, θυμήθηκα μια υπέροχη μουσική παράσταση που δόθηκε καλοκαίρι στο μικρό ανοικτό θέατρο του χωριού με μουσικά όργανα που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα, παραμονή των Λυκαίων Αγώνων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here