Χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως

0
102

Από το φθινόπωρο (τέλος) του 2008 λειτουργεί στην πόλη μας μια Χορωδία Παραδοσιακών Τραγουδιών.

Η Χορωδία αυτή ιδρύθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιερεμία, ο οποίος είναι θαυμαστής και λάτρης της δημοτικής μας μουσικής παράδοσης. Ονομάζεται «Χορωδία Παραδοσιακών Τραγουδιών της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως» και είναι μεικτή, αποτελείται δηλαδή από άνδρες και γυναίκες χορωδούς, αριθμεί περί τα σαράντα περίπου μέλη. Δάσκαλός της είναι ο εξαίρετος μουσικός και Ιεροψάλτης κύριος Παναγιώτης Καρπούζος.

Τα μαθήματα για τα παραδοσιακά τραγούδια της χορωδίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως γίνονται κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ από τις 7 μέχρι τις 9 μ.μ. στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας επί της οδού Σταθοπούλου στο Επισκοπείο υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του δασκάλου της.

Από την ίδρυσή της και μετά έχει δώσει με ιδιαίτερη επιτυχία πάρα πολλές συναυλίες τόσο στη πόλη της Μεγαλόπολης όσο και αλλού (Μάνδρα Αττικής, Τρίπολη, Δημητσάνα, Νεμέα κ.α.)
Καλλιτεχνικός διευθυντής της Χορωδίας είναι ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης και στις δημόσιες σχέσεις αυτής (μουσικές εκδηλώσεις, λειτουργία χορωδίας, προσθήκη νέων μελών) το μέλος της Χορωδίας κύριος Παναγιώτης Μανιάτης.

Οι μουσικές συναυλίες από τα μέλη της Χορωδίας είναι δωρεάν. Η μόνη επιβάρυνση σε κάθε εκδήλωση είναι η αμοιβή των τριών μουσικών που συνοδεύουν τους χορωδούς στην απόδοση των τραγουδιών και η ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης.
Η παραδοσιακή χορωδία της Ιεράς μας Μητροπόλεως μπορεί να λάβει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνουν διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοι τόσο στη πόλη της Μεγαλόπολης όσο και στην ευρύτερη περιοχή μας σε εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία μας, στο Δήμο μας και αλλού.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως
Τηλέφωνο: 2791022618 – 2795031217

Εκ μέρους της Παραδοσιακής Χορωδίας της
Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως
Παναγιώτης Σωτ. Μανιάτης
Τηλέφωνο: 6974948310

xorodia1xorodia3

xorodia2xorodia4

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here