ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ?

0
165

Αυτές τις μέρες στο Μαίναλο έχει ρίξει πολύ χιόνι και απόψε αλλά και τις επόμενες ημέρες θα ρίξει ακόμα περισσότερο!
Αυτές τις μέρες όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας ανοίγουν και υποδέχονται επισκέπτες, χιονοδρόμους , χιλιάδες κόσμου που αγαπούν τα βουνά και τον χειμερινό τουρισμό.
Από όλα τα χιονοδρομικά της χώρας μας όμως ΕΝΑ ΜΟΝΟ δεν θα ανοίξει..!!!
Και αναφέρομαι στον χιονοδρομικό κέντρο ΜΑΙΝΑΛΟΥ , το πιο κοντινό στην Αθήνα , το πιο όμορφο , χιονοδρομικό θα παραμείνει κλειστό και θα στερήσει από την Αρκαδία 1000άδες επισκέπτες οι οποίοι θα στραφούν σε άλλες περιοχές.

Η μη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου έχει πολλές επιπτώσεις σε όλη την ορεινή Αρκαδία, στους γύρω δήμους και στην πόλη της Τρίπολης!
Παρόλα αυτά όλοι, μα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν καταφέρει να βρούν την χρυσή τομή , την λύση που θα άνοιγε και πάλι το χιονοδρομικό και θα έδινε μια άλλη πνοή στο νομό μας.

Ο ΕΟΣ Τρίπολης ιδιοκτήτης του κέντρου παλεύει στα δικαστήρια να διώξει τον επιχειρηματία που έχει συμβόλαιο για 25 χρόνια αλλά δεν έχει λεφτά να πληρώσει!

Οι γύρω δήμοι , άλλος δεν μπορεί , άλλος προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να το λειτουργήσει και άλλος απλά σφυρίζει αδιάφορα!

Ο δήμος Τρίπολης χρόνια τώρα δεν έχει προσφέρει κάτι στην όλη υπόθεση!

Η Νομαρχία μέχρι πέρυσι και ο νέος Περιφερειάρχης δεν φροντίζουν να στείλουν έστω ένα μηχάνημα και να καθαρίσει τον δρόμο , να μπορεί κάποιοε έστω να ανέβει για βόλτα!!

Και τέλος ο ιδιώτης επιχειρηματίας που απέκτησε αυτό το πανέμορφο κομμάτι της περιοχής μας με σχετικά μικρό τίμημα, που του πήγαν τσάμπα και χαρισμένο το ρεύμα μέχρι πάνω στις εγκαταστάσεις του, που υποσχέθηκε λαγούς και πετραχήλια, τελικά κατάφερε τα περασμένα χρόνια να λειτουργεί το βουνό μόνο για να πουλάει καφέδες και τόστ και ποτέ δεν νοιάστηκε πραγματικά να αναδείξει το κέντρο!

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα που γνωρίζουν λίγοι και δεν μιλάνε μας οδήγησαν στο να παραμένει εκτός λειτουργίας και σε κακό χάλι το χιονοδρομικό κέντρο μαινάλου.

Όλοι εμείς ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΝΑΜΕ το βουνό απαιτούμε να δοθούν απαντήσεις στο ποιός φταίει….

Αλλά κυρίως απαιτούμε να αναλάβουν όλοι οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους και να υπερβούν τον εαυτό τους και να ανόιξει το καλύτερο και πιο όμορφο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας.!!!

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν την σπάνια ομορφιά αλλά και την μεγάλη εγκατάλειψη, φωτογραφίες από φίλους του βουνού που γράφουν τα παράπονα και τους προβληματισμούς τους στο http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=24209&PN=22.

ο δρόμος από το χιονοδρομικό προς την Βυτίνα, έναν από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς της χώρας , απροσπέλαστος ακόμα και από 4χ4 !!

ο δρόμος από την εθνική οδό Τρίπολης -Πύργου προς το χιονοδρομικό, κύριος δρόμος κλειστός για τους επισκέπτες

το καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης

και πάλι ο δρόμος ….

η πίστα του κέντρου παραμελημένη και χωρίς να έχει καθαριστεί από τα κλαδιά και τις πέτρες!

αυτό είναι το ομορφότερο χιονοδρομικό που παραμένει κλειστό!!!

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here