ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ 3 ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

0
205


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθές το βράδυ στην Μονάδα 3 τηςΔΕΗ του ΑΗΣ Μεγαλόπολης.
Η φωτιά ξεκίνησε στις 22.00 περίπου από τον χώρο που βρίσκονται οι ταινίες μεταφοράς λιγνίτη (καρότσια) στο σημείο που γίνεται η αποθήκευση του σε σιλό στα +44m, στα +47m και στα +52m. Με την επέμβαση των εργαζομένων και την βοήθεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης η φωτιά σβήστηκε τις πρωινές ώρες.
Η φωτιά αυτή ήταν στο ίδιο σημείο που είχε εκδηλωθεί και πριν χρόνια. Οι ζημιές είναι μεγάλες όχι βέβαια σαν την προηγούμενη φορά.
Η Μονάδα 3 είναι σε συντήρηση 3 μήνες και οι ταινίες δεν λειτουργούσαν καθώς είναι απομονωμένες και δίπλα η Μονάδα 2 είναι και αυτή σταματημένη για 3 μέρες λόγω διαρροής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ΔΕΗ είναι ήδη γνωστά τα αίτια και μάλιστα έχουν γίνει και συννενοήσεις για τις επισκευές!!!
Η φωτιά αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλα ερωτηματικά και προβληματισμό σε όλους τους εργαζομένους καθώς αν δεν είχε σβηστεί έγκαιρα η φωτιά η Μονάδα 3 θα καθυστερούσε αρκετά να τεθεί σε λειτουργία καθώς πέρα από τα προβλήματα με την κατασκευή της Αποθείωσης θα πέρναγαν πολλές μέρες για την επισκευή των ζημιών, τώρα όμως με τις πρώτες εκτιμήσεις θα χρειαστούν λίγες μέρες επισκευών.
Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην αναζήτηση των αιτιών αυτής της φωτιάς, να τα μάθουμε όλοι, να ληφθούν πιο καλά μέτρα κυρίως για να μην επαναληφθεί και να μην τριτώσει το κακό!
Η τελευταία ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι διαπιστώθηκε με μια πρώτη εξέταση ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και επίσης ότι η αποκατάσταση των ζημιών δεν θα επηρεάσει περαιτέρω το ξεκίνημα της Μονάδας 3, όπως αυτό προβλέπεται να γίνει στα τέλη Ιανουαρίου( λόγω εργασιών Αποθείωσης) με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here