Φωτιά στον Βουτσαρά – Υπό πλήρη έλεγχο στην μονή Μπούρα

0
9363

Ώρα 14.30 – Πριν από λίγη ώρα ξέσπασε επικίνδυνη φωτιά στον Βουτσαρά Μεγαλόπολης.

Στην  περιοχή φυσάει σχετικά δυνατός αέρας και η Πυροσβεστική υπηρεσία καλεί ενισχύσεις από διπλανές περιοχές για βοήθεια.

Ενημέρωση 16:00
Βρισκόμαστε στο Βουτσαρά, πολύ δυνατός αέρας και η φωτιά πολύ κοντά στο χωριό.

Ενημέρωση  16:20
Η φωτιά περνάει αυτή την στιγμή στις άκρες του χωριού , πρόβλημα μεγάλο έχουν τα σπίτια στα σημεία αυτά . 

Ενημέρωση 16:41
Νέα φωτιά κοντά στο μοναστήρι Μπούρα 

Ενημέρωση 17:40
Το νέο μέτωπο στην Μονή Μπούρα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο . 2 αεροσκάφη Καναντέρ έκαναν ρίψεις 

Στο αρχικό μέτωπο οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν την φωτιά προς το Ανεμοδούρι. Ήδη οι φλόγες έχουν περάσει τον δρόμο Ρούτσι – Ανεμοδούρι 

Ενημέρωση 19:45
Το μέτωπο στην μονή Μπούρα έχει τεθεί  υπό έλεγχο. Στο αρχικό μέτωπο η φωτιά έχει 2 κατευθύνσεις , η μια προς Αναβρυτό και η δεύτερη κάτω από το χωριό Ανεμοδούρι. Οι άνεμοι έχουν κοπάσει . Στο Αναβρυτό είναι πιο καλά τα πράγματα , σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο . Στο άλλο μέτωπο επιχειρούν πολλά πυροσβεστικά οχήματα , μηχανήματα του Δήμου , της ΔΕΗ και ιδιωτών εργολάβων . Υδροφόρες και μικρά πυροσβεστικά οχήματα από την Μεγαλόπολη και την Τρίπολη . 

Στο σημείο βρέθηκαν ο Πέτρος Τατούλης , ο Ευάγγελος Γιαννακούρας , ο Περ.σύμβουλος κ. Ρουμελιώτης , ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι που μαζί με προσωπικό του δήμου  επεμβαίνουν όπου  ζητηθεί από τους επικεφαλείς της Πυροσβεστικής. Σε όλα τα μέτωπα βρέθηκαν και πολλοί εθελοντές οι οποίοι πρόσφεραν σημαντική βοήθεια .
Αυτή την ώρα έχει δημιουργηθεί ένα μικρό μέτωπο ανάμεσα στον Βουτσαρά και στο Ρούτσι .

Ενημέρωση 22:30 Η κατάσταση είχε εως εξής: Στην μονή Μπούρα έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, υπάρχουν 2 μικρά μέτωπα ανάμεσα στο Ρούτσι και τον Βουτσαρά τα οποία είναι υπό μερικό έλεγχο και υπάρχει και ένα ακόμα μέτωπο ανάμεσα Βουτσαρά και Ανεμοδούρι το οποίο θέλει ακόμα δουλειά. Προς Αναβρυτό έσβησε. Η φωτιά δεν απειλεί χωριά. Ο αέρας δεν έχει πέσει τελείως.

 

 

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here