Φωτιά στην Καμάρα αντιμετωπίστηκε γρήγορα πριν δημιουργήσει προβλήματα

0
938

Φωτιά ξέσπασε στην Καμάρα σήμερα το απόγευμα και λόγω των δυνατών ανέμων υπήρχε κίνδυνος να προκαλέσει σημιές μέσα στα σπίτια του χωριού.

Για ακόμα μια φορά η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης ήταν πολύ γρήγορη και σε συνεργασία με τον δήμο Μεγαλόπολης και την βοήθεια κατοίκων , η φωτιά σβήστηκε πολύ γρήγορα.

Ο αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Σιέμπος έγραψε σε ανάρτηση του στο Facebook

Τις τελευταίες ημέρες (Κυριακή,εχθές και σήμερα) εκδηλώθηκαν στον δήμο μας τρεις πυρκαγιές, στο Ορέστιο, στην Εκκλησούλα και στην Καμάρα, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης, συνεπικουρούμενες από το πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4 του Δήμου Μεγαλόπολης και εθελοντές.
Καίριο ρόλο στην ευοίωνη κατάληξη των δύο πρώτων συμβάντων διαδραμάτισαν οι πυροφύλακες του δήμου μας, οι οποίοι άμεσα αντιλήφθηκαν την φωτιά και ενημέρωσαν τις δυνάμεις πυρόσβεσης.
Η φετινή δύσκολη αντιπυρική περίοδος συνεχίζεται και όλοι οι φορείς (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δήμος Μεγαλόπολης, πυροφύλακες και εθελοντικές ομάδες) είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση κάθε συμβάντος.
Για άλλη μία φορά ζητάμε από τους δημότες μας, τη συνεργασία τους στην προσπάθεια της αποφυγής και της αντιμετώπισης των υπαίθριων πυρκαγιών. Η ευαισθητοποίηση και συνδρομή όλων είναι επιτακτική ανάγκη.

ο πρόεδρος της Καμάρας έγραψε σε σύντομο μήνυμα του:

Η φωτιά σβήστηκε! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντοπίτες μας που βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς. Μεγάλη βοήθεια προσέφερε ο δήμος Μεγαλόπολης με πυροσβεστικό όχημα όπως και προσωπικό και τους ευχαριστώ θερμά. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τις πυροσβεστικές δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος Μεγαλόπολης για την άμεση ανταπόκριση και την καταλυτική βοήθεια ώστε να τεθεί υπο έλεγχο η πυρκαγιά. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους συγκεκριμένους ανθρώπους που δεν έχουν σταματήσει εδώ και πολλές μέρες να δίνουν μάχη με τις φλόγες στην ευρύτερη περιοχή με κίνδυνο τις ζωές τους.

δείτε φωτογραφίες από την Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου:

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here