ΑρχικήΑΡΘΡΑΥποστελεχωμένο και με προβλήματα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών (video)

Υποστελεχωμένο και με προβλήματα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών (video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης πραγματοποίησαν, σήμερα, Τρίτη 1η Φεβρουαρίου οι υγειονομικοί στο πλαίσιο πανελλαδικής ημέρας δράσης για τη δημόσια υγεία.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχε και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ  και η ΕΛΜΕ Αρκαδίας, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12:00 απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής.

Μεταξύ των αιτημάτων που προέβαλαν οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είναι τα εξής:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.
Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους. Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας κ. Μαρκόπουλος μίλησε για την πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία, η οποία βρίσκει δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας την Υγεία να αντιμετωπίζει οξυμμένα προβλήματα.

Η πρόεδρος των εργαζομένων του κυρία Διαμάντω Σαραντοπούλου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί τα τελευταία δύο χρόνια με τα διαχρονικά αιτήματα να μένουν ανεκπλήρωτα.

Ζητάμε χρηματοδότηση του ΕΣΥ και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης βρίσκεται στα όριά του, καθώς 30 γιατροί και νοσηλευτές έχουν συνταξιοδοτηθεί και οι θέσεις τους έχουν μείνει κενές. Επίσης πολλοί υγειονομικοί νοσούν από κορωνοϊό και βρίσκονται εκτός. Βαρύ είναι το πλήγμα που δέχθηκε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο από τις αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση.

Η κυρία Σαραντοπούλου στις δηλώσεις της σημείωσε ότι οι εφημερίες δεν βγαίνουν και ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία και στον προγραμματισμό των κλινικών.

Η πρόεδρος των εργαζομένων στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας Ανδρέας Γιαννόπουλος μίλησε για τα διαχρονικά προβλήματα της υΥείας και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι εκπαιδευτικοί την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία μετά τη χιονόπτωση.

Είμαστε εδώ και συμπαραστεκόμαστε για δημόσια δωρεάν υγείας για όλους

Τέλος, ο κ. Μποζίκας Παναγιώτης εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ψυχιατρείου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί και στην έλλειψη προσωπικού στο Ψυχιατρείο.

από το ArcadiaPortal.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μαζί με τους υγειονομικούς, έπρεπε να είναι και 1000 πολίτες στην διαμαρτυρία… Εμας αφορούν τα προβληματα του Ε.Σ.Υ.
    Αλλά έτσι ειναι ο νεοελληνας.
    Μια ζωη στον καναπε και οταν αρρωστήσει του φταίνε οι γιατροι και οι νοσηλευτές για την κακη περίθαλψη του.
    Και ψαχνει βουλευτη να προσκυνησει για καλυτερη περιθαλψη, ξεχνώντας ότι αυτός ο βουλευτής ειναι ο βασικος συνεργός-υπεύθυνος για την καταντια του ΕΣΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια