Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΥπογραφή σύμβασης Δ.Ε.Η. με ΜΕΤΚΑ ΑΕ - ΕΤΑΔΕ ΑΕ για τη νέα...

Υπογραφή σύμβασης Δ.Ε.Η. με ΜΕΤΚΑ ΑΕ – ΕΤΑΔΕ ΑΕ για τη νέα Μονάδα φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη

Μετά από πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις , ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και ξεκινάει άμεσα η κατασκευή της 5 Μονάδας της Δ.Ε.Η. στην Μεγαλόπολη με καύσιμο Φυσικό Αέριο .
Τις τελευταίες μέρες και ενώ όλοι περιμέναμε την υπογραφή της σύμβασης , ακούστηκαν διάφορες φήμες οτι ενδεχομένως να υπάρξει και άλλη εμπλοκή. Όμως τελικά έπεσαν οι υπογραφές και τώρα η ανάδοχος εταιρία θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών και στις αρχές του 2010 αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες.
Σίγουρα είναι μια στιγμή που η πόλη της Μεγαλόπολης θα γεμίσει και πάλι από εργατοτεχνίτες και ειδικά τώρα που η οικονομική κρίση μαστίζει όλη την χώρα, η κατασκευή της μονάδας θα δώσει μια άλλη δυναμική στην περιοχή.
Διαβάστε και το σχετικό δελτίο τύπου…

Υπογραφή σύμβασης με ΜΕΤΚΑ ΑΕ – ΕΤΑΔΕ ΑΕ για τη νέα Μονάδα φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη
   
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009, υπεγράφη μεταξύ της ΔΕΗ ΑΕ και της Κοινοπραξίας ΜΕΤΚΑ ΑΕ – ΕΤΑΔΕ ΑΕ η σύμβαση ανάθεσης του έργου που αφορά τη Μελέτη, Προμήθεια, Μεταφορά, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Μονάδας Νο5, Συνδυασμένου Κύκλου, εγγυημένης καθαρής ισχύος στο ονομαστικό φορτίο 811 MW, με καύσιμο Φυσικό Αέριο στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης.
Η νέα Μονάδα Συνδυασμένου Κύκλου θα αποτελείται από δύο αεριοστρόβιλους τύπου PG9371FB του Οίκου GE, 1 ατμοστρόβιλο τύπου D11 του Οίκου GE, 3 γεννήτριες τύπου 330H του Οίκου GE και 2 λέβητες ανάκτησης θερμότητας του Οίκου ΝΕΜ.
Η σχετική ανάθεση έγινε με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, στις 22 Σεπτεμβρίου 2009, με την οποία επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού. Το συνολικό τίμημα του έργου ανέρχεται σε 499,52 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του κύριου και βοηθητικού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την κατασκευή όλων των αναγκαίων κύριων και βοηθητικών κτιρίων και εγκαταστάσεων. Η παράδοση του νέου Σταθμού θα γίνει σε 34 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, δήλωσε τα ακόλουθα:
– <<Το έργο αυτό θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής της Μεγαλόπολης αλλά και του Νομού Αρκαδίας γενικότερα. Θα καλύψει, δε, ανάγκες της χώρας για ηλεκτρική ενέργεια σε μακροχρόνια βάση με τρόπο αξιόπιστο, οικονομικό και περιβαλλοντικά φιλικό, στηρίζοντας ταυτόχρονα και το Νότιο Σύστημα, όπου υπάρχει και η μεγάλη κατανάλωση.
Ο όμιλος της ΔΕΗ με το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2009 – 2014, το οποίο προβλέπει επενδύσεις ύψους 7 δισ. ευρώ για νέες Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εξασφαλίζει πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.
Πρωταρχική μέριμνα της Διοίκησης της ΔΕΗ είναι η επιτάχυνση των παραγωγικών επενδύσεων της Επιχείρησης, επιδιώκοντας το βέλτιστο οικονομικό αποτέλεσμα γι΄ αυτήν και συμβάλλοντας ενεργά στην καλύτερη προστασία του Περιβάλλοντος.
Η εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος της Παραγωγής είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων του Επιχειρησιακού Σχεδίου. Παρά τις κάποιες καθυστερήσεις, οι οποίες οφείλονται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος>>.

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2009                                                                     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,835ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,361ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια