ΑρχικήΑΡΘΡΑΥπογράφηκε η ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη δικτύων Φυσικού Αερίου στην πόλη της...

Υπογράφηκε η ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη δικτύων Φυσικού Αερίου στην πόλη της Μεγαλόπολης»

Υπογράφηκε η ένταξη της πράξης «Ανάπτυξη δικτύων Φυσικού Αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης στην πόλη της Μεγαλόπολης» με Κωδικό ΟΠΣ 5085288 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020»

Το ποσό της δημόσιας δαπάνης θα είναι 3.600.000 ευρώ και η καταληκτική ημερομηνία εκτέλεσης του έργου είναι η 31 Δεκεμβρίου 2022. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Φυσικό αντικείμενο της πράξης:
Η πράξη αφορά την κατασκευή του δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης για την τροφοδότηση της πόλης της Μεγαλόπολης με φυσικό αέριο.
Το δίκτυο θα αποτελείται από ένα σταθμό Υψηλής/Μέσης Πίεσης (MR 50/19), ένα δίκτυο Μέσης Πίεσης (19bar), δυο σταθμούς Μέσης/Χαμηλής Πίεσης (MR 19/4) και ένα δίκτυο Χαμηλής Πίεσης (4 bar). Το δίκτυο Χαμηλής Πίεσης τροφοδοτείται από τους σταθμούς Μέσης/Χαμηλής Πίεσης και διανέμει το αέριο σε οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου Διανομής.

Ο σχεδιασμός του Δικτύου αποτελείται από τα εξής στοιχεία:

Α. Ρυθμιστικός/Μετρητικός Σταθμός Υψηλής/Μέσης Πίεσης (MR 50/19). Ο Ρυθμιστικός/Μετρητικός Σταθμός (50/19bar) που πρόκειται να τροφοδοτήσει την Μεγαλόπολη εντοπίζεται σε επαρχιακό δρόμο σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

Β. Δίκτυο Μέσης Πίεσης (19bar). Το Δίκτυο Μέσης Πίεσης έχει μέγιστη πίεση λειτουργίας τα 19 bar και η κατασκευή του είναι χαλύβδινη. Συνδέει τον Σταθμό Υψηλής/Μέσης Πίεσης (ΜR 50/19) με τους Σταθμούς Μέσης/Χαμηλής Πίεσης (MR 19/4). Η χάραξη της όδευσής του ακολουθεί την όδευση υφιστάμενων δρόμων και ακολουθεί μια διαδρομή δακτυλίων (εσωτερικό και εξωτερικό). Το συνολικό μήκος του δικτύου αγωγών μέσης πίεσης ανέρχεται σε 6.674 μέτρα.

Γ. Ρυθμιστικοί/Μετρητικοί Σταθμοί Μέσης/Χαμηλής Πίεσης (MR 19/4). Οι Ρυθμιστικοί/Μετρητικοί Σταθμοί (MR 19/4) βρίσκονται κοντά στην περιοχή τροφοδότησης και τροφοδοτούν το δίκτυο διανομής χαμηλής πίεσης. Συνολικά, θα κατασκευαστούν 2 Σταθμοί (MR1.1 και MR1.2).

Δ. Δίκτυο Χαμηλής Πίεσης (4bar). Το δίκτυο Χαμηλής Πίεσης έχει μέγιστη πίεση λειτουργίας 4 bar και η κατασκευή του είναι από πολυαιθυλένιο (ΡΕ). Το δίκτυο αγωγών χαμηλής πίεσης θα αποτελείται από τρία επιμέρους τμήματα: • Δίκτυο αγωγών διατομής Φ160, το οποίο αποτελεί τη σύνδεση μεταξύ των σταθμών Μέσης/Χαμηλής Πίεσης με το δίκτυο διανομής εντός της πόλης της Μεγαλόπολης
-Δίκτυο αγωγών διατομής Φ125, το οποίο αποτελεί τον Κεντρικό Βρόγχο του δικτύου και εξυπηρετεί τους βασικούς μεγαλύτερους εμπορικούς καταναλωτές αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό των οικιακών καταναλωτών
-Δίκτυο αγωγών διατομής Φ63, το οποίο συνδέεται στο Κεντρικό Δίκτυο και χρησιμοποιείται για την πύκνωση του Δικτύου και την εξυπηρέτηση παράπλευρων περιοχών
Η χάραξη του δικτύου πραγματοποιείται με τρόπο τέτοιο ώστε αφενός να καλύψει χωροταξικά την περιοχή του Τομέα Λειτουργίας και αφετέρου να διέλθει η χάραξη μπροστά από τους μεγάλους Εμπορικούς Καταναλωτές για την άμεση τροφοδότησή τους. Το συνολικό μήκος του δικτύου αγωγών χαμηλής πίεσης ανέρχεται σε 40.200 μέτρα.

Παραδοτέα πράξης:
Τα παραδοτέα της πράξης αφορούν στην κατασκευή και την λειτουργική εγκατάσταση 1 ολοκληρωμένου δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Μεγαλόπολης, καθώς και στην δημιουργία των διοικητικών & λοιπών υποδομών που είναι αναγκαίες για την λειτουργικότητα του. Πρόκειται για δίκτυο συνολικού μήκους που ξεπερνάει τα 46 χιλιόμετρα (δίκτυο μέσης πίεσης 6.674 μέτρα,δίκτυο χαμηλής πίεσης 40.200 μέτρα) , το οποίο θα καλύψει επαρκώς και αποτελεσματικά το σύνολο της πόλης, τροφοδοτώντας με φυσικό αέριο περίπου 3500 νοικοκυριά (αριθμός συνδέσεων καταναλωτών: 3.400 GP (Gas Points))

δείτε την απόφαση :

Ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη… by Πάνος Αλεβίζος

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
793ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ