Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΥπογράφεται την ερχόμενη εβδομάδα από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα η έναρξη της...

Υπογράφεται την ερχόμενη εβδομάδα από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα η έναρξη της διαδικασίας κατασκευής των μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Την ερχόμενη εβδομάδα υπογράφεται από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η έναρξη της διαδικασίας κατασκευής των μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από τον χρόνο που αρχικά είχε υπολογιστεί, με πιθανότητα μέσα στους πέντε προσεχείς μήνες να γίνει δυνατό να αρχίσει η διαχείριση σκουπιδιών για τις πιο προβληματικές περιοχές της Περιφέρειας.

Αυτό γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας μιλώντας στο Ναύπλιο σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αργολίδα του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η αποτελεσματική διαχείριση των σκουπιδιών συμβάλλει στην ποιότητα περιβάλλοντος και ζωής που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Ακόμα, ο Π. Νίκας -αναφερόμενος ειδικά στο θέμα του τουρισμού- τόνισε ότι δεν περιποιεί τιμή για κανέναν το γεγονός ότι μέχρι τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μόνο το 2,8% από το συνολικό έσοδο του τουρισμού στη χώρα μας, την στιγμή που στην περιοχή αυτή βρίσκονται τουλάχιστον δέκα μνημεία με παγκόσμια εμβέλεια.

Συνεχίζοντας ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ήδη προχωρεί η διαδικασία για τη μαρίνα του Ναυπλίου και παράλληλα ανακοίνωσε ότι σε δύο μήνες θα λειτουργήσει στην αργολική πρωτεύουσα και το ινφο κίοσκ, το τρίτο μετά τη Σπάρτη και τον Ισθμό, το οποίο αποσκοπεί τόσο στην ενημέρωση των επισκεπτών, όσο και στην αμφίδρομη επισήμανση εκ μέρους του διαφόρων ζητημάτων, μέσω εξειδικευμένου ερωτηματολογίου που θα καλούνται να απαντήσουν.

Ο Π. Νίκας τόνισε παράλληλα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογράψει με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την προγραμματική των 650.000 ευρώ για την πυροπροστασία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, έργο που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης του 2021 θα επαναλειτουργεί το τρένο στο Ναύπλιο -με δρομολόγιο προς και από Κόρινθο-, καθώς ότι έχει ήδη δρομολογηθεί, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, το έργο για την οδική σύνδεση του Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Δελτίο τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,750ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img