Υπερβολικές και απαράδεκτες καταγγελίες για οργανωμένη εξόντωση αδέσποτων στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης

0
190

Για ακόμη μια φορά γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένη φιλοζωική ιστοσελίδα, για “συστηματικές δολοφονίες αδέσποτων ζώων στην Μεγαλόπολη. Αφορμή είναι καταγγελίες που έχουν στείλει φιλόζωοι από την περιοχή και καταγγέλλουν ότι στους χώρους των εργοστασίων της ΔΕΗ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή , υπάρχει συστηματική εξόντωση αδέσποτων σκυλιών.

Αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα στο zoosos.gr
Δολοφονούν συστηματικά τ’ αδέσποτα εντός του εργοστασίου της Δ.Ε.Η. στη Μεγαλόπολη

Τη συστηματική εξόντωση των αδέσποτων σκυλιών που ζουν πέριξ και εντός του εργοστασίου της Δ.Ε.Η. στη Μεγαλόπολη καταγγέλλουν στο www.zoosos.gr εργαζόμενοι στην επιχείρηση καθώς την περασμένη Κυριακή ένα κουταβάκι εντοπίστηκε νεκρό χτυπημένο στο κεφάλι, ένα άλλο – που προφανώς ξυλοκοπήθηκε και αυτό – είναι τραυματισμένο και κουτσαίνει και ένα τρίτο σκυλί βρέθηκε χθες το πρωί δηλητηριασμένο.

Την κακοποίηση των ζώων πέριξ και εντός του εργοστασίου με φόλες και απαγχονισμούς έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα με δημοσιεύματα μας στο www.zoosos.gr και όταν είχαμε ζητήσει το 2012 την άποψη της Δ.Ε.Η. γι’ αυτά τα εγκλήματα που διαπράττονται και μέσα στις εγκαταστάσεις της μέσω του Γιάννη Παπάζογλου, τότε σύμβουλου επικοινωνίας του τότε προέδρου της εταιρίας, Αρθούρου Ζερβού, ακούσαμε μόνο ωραία λόγια και τις προφορικές διαβεβαιώσεις του περί σεβασμού αυτών των πλασμάτων.

Από τη μια η αδιαφορία του Δήμου Μεγαλόπολης για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων, από την άλλη οι δημότες που συστηματικά εγκαταλείπουν ή δεν στειρώνουν τα ζώα τους με αποτέλεσμα να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα και τέλος αυτοί που τα εξοντώνουν με κάθε τρόπο συναποτελούν τον φαύλο κύκλο που οδηγεί αυτά τα πλάσματα σε μαρτυρικό βίο και επίπονο θάνατο.

Δεν γνωρίζουμε αν όντως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο όπως αναφέρεται στο άρθρο. Αυτό που προσωπικά ξέρουμε είναι ότι σε όλους τους χώρους της ΔΕΗ υπάρχει όντως μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων τα οποία εδώ και χρόνια κανείς δεν έχει πειράξει. Μάλιστα αρκετοί εργαζόμενοι τα ταΐζουν και τα προσέχουν.

Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιοι λίγοι ανεγκέφαλοι να συμπεριφέρονται άσχημα στα ζώα , αυτό δεν μπορεί όμως να γίνεται αφορμή για να εμφανίζεται η Μεγαλόπολη και ειδικά η ΔΕΗ, σαν μια περιοχή με ” δολοφόνους ζώων” που εκτελούν οργανωμένη εξόντωση. Πιστεύουμε ότι οι καταγγελίες μπορεί να έχουν κάποια βάση και να υπάρχουν φαινόμενα αλλά όχι όπως παρουσιάζονται.

Μάλιστα υπάρχουν και οι φωτογραφίες 2 νεκρών ζώων και ενός τραυματισμένου. Στην περιοχή των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ υπάρχουν δεκάδες σκυλιά, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τα φωτογραφίσει , αρκούν 2 μόνο άτυχα ζώα για να στοιχειοθετήσουν την καταγγελία της οργανωμένης εξόντωσης.

Καλό είναι αυτοί που κάνουν μια καταγγελία να προσέχουν τι γράφουν και πως το γράφουν. Είναι άλλο πράγμα να είσαι φιλόζωος και άλλο πράγμα να στέλνεις καταγγελίες που με τον τρόπο που παρουσιάζονται , αμαυρώνουν την εικόνα όλων των εργαζομένων αλλά και μιας ολόκληρης πόλης.

Το πρόβλημα όμως με την ύπαρξη πολλών αδέσποτων ζώων είναι υπαρκτό. Και δεν είναι εύκολο να λυθεί αν δεν συμβάλουν και οι αρχές αλλά και οι πολίτες που εγκαταλείπουν οπουδήποτε τα ζώα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν πιο εντατικές ενέργειες για να έχουμε και αποτελέσματα και να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here