ΥΠΕΝ: Ανακαλείται η έγκριση της περιβ. μελέτης για την κατασκευή νέων κυψελών στον ΧΔΒΑ Ορυχείου Καρδιάς Κοζάνης

0
235

Ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος  αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ της Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την κατασκευή τριών νέων κυψελών εντός του υφιστάμενου χώρου διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων (Χ.Δ.Β.Α.) στο λιγνιτωρυχείο της Καρδιάς του Ν. Κοζάνης.

Η απόφαση ανάκλησης λαμβάνεται σύμφωνα με την υπ’ αρ.1682/2016 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και αφορά απόφαση που είχε παρθεί τον Οκτώβριο του 2014.

Μάλιστα στην απόφαση που υπογράφτηκε , τονίζεται ότι:
Σε περίπτωση επανυποβολής του αιτήματος για περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου : «Κατασκευή τριών νέων κυψελών εντός υφιστάμενου Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ Α.Ε» στο Ορυχείο Καρδιάς του Ν.Κοζάνης, ο φορέας του έργου θα πρέπει να καταθέσει νέο φάκελο Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), στην αρμόδια για την περιβαλλοντική αδειοδότηση Υπηρεσία, σύμφωνα με την (18 σχετική ΚΥΑ).

Ανάλογο θέμα υπάρχει και με την κατασκευή Χ.Δ.Β.Α. στο ορυχείο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, μια υπόθεση που και για αυτή υπάρχει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και στα όργανα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης από τον Δήμο Μεγαλόπολης. Ελπίζουμε ανάλογη απόφαση να παρθεί και για την δική μας περίπτωση.

δείτε την σχετική απόφαση

 

Ανάκληση απόφασης για ΧΔΒΑ στην Κοζάνη.pdf by Πάνος Αλεβίζος on Scribd

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here