ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ;

0
207

Σύμφωνα με πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης , το κόστος λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης είναι πολύ μεγάλο και ίσως να δημιουργηθεί πρόβλημα με την συνέχιση της χρηματοδότησης του, την περίοδο αυτή που παντού γίνονται περικοπές . Επίσης υπάρχει πρόβλημα και με τις νέες ρυθμίσεις για την κινητικότητα και τις διαθεσιμότητες πολλών υπαλλήλων που προωθεί μεταξύ των άλλων και το Υπουργείο Υγείας.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σύντομα θα κλείσουν ακόμα και μεγάλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, δημιουργούν μεγάλο φόβο για το ενδεχόμενο να κλείσει το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια συνάντησης των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον νέο Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, η κινητικότητα που εμφανίστηκε, στην προηγούμενη συνάντηση του Υπουργού με την ΠΟΕΔΗΝ ως μια απλή μετακίνηση, μετατρέπεται σε «καραμπινάτη» διαθεσιμότητα που περιλαμβάνει 1250 εργαζομένων φέτος και αντίστοιχο αριθμό το 2014.

Στην προσπάθεια του Υπουργού να καθησυχάσει την ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, αφού καταργηθούν οι οργανικές τους θέσεις στα Νοσοκομεία που υπηρετούν, θα «τοποθετηθούν» αποκλειστικά σε άλλα σε κενές οργανικές θέσεις άλλων Νοσοκομείων”.
Και το σημαντικό είναι ότι από τη διαθεσιμότητα δεν εξαιρείται κανένας κλάδος της Υγείας τη στιγμή που μέχρι πρότινος όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαίωναν ότι από τα νοσοκομεία δε θα πειραχθεί κανείς επειδή ακριβώς παρουσιάζουν έλλειψη προσωπικού.

Γεγονός είναι ότι στην Μεγαλόπολη θα πρέπει άμεσα να αφυπνιστούν οι αρμόδιοι και να προσπαθήσουν να αποτρέψουν μια πιθανή απόφαση κλεισίματος του Κέντρου Υγείας, γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στην περιοχή.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here