Τo Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ταξιδεύει στη Μεγαλόπολη μέσα από «Ένα ταξίδι… δρόμοι πολλοί»

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ταξιδεύει στη Μεγαλόπολη με το εκπαιδευτικό έργο «Το Κινητό Μουσείο» που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Aπό τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο θα βρίσκεται στη Μεγαλόπολη και προσκαλεί τα παιδιά, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης για να ανακαλύψουν μαζί τις συλλογές του ΕΠΜ μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί».

Τα πρωινά, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και για μαθητές Α΄- Στ΄ Δημοτικού.Τα απογεύματα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, παιχνίδια και δραστηριότητες. Συγκεκριμένα,

την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, ώρες 18:00 έως τις 20:00

την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, ώρες 18:00 έως τις 20:00 και

την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ώρες 17:00 έως τις 20:00

θα είναι ανοικτή σε κοινό όλων των ηλικιών η Διαδραστική Έκθεση «Ένα ταξίδι, Δρόμοι πολλοί».

Επίσης, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ώρες 18:00 – 20:00 θα πραγματοποιηθεί οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-12 χρόνων. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν έως 25 άτομα (παιδιά και ενήλικες).

Αποστολή του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί» είναι να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να ανακαλύψουν το ΕΠΜ και τιςσυλλογές του στον τόπο τους.Στόχος του ΕΠΜ είναι το πρόγραμμα να ταξιδέψει μέσα σε 2 χρόνια σε 30 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα- το ταξίδι στη Μεγαλόπολη αποτελεί τον 19ο προορισμό και τον 1ο προορισμό για το έτος 2014.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ευχαριστεί για την υποστήριξη και τη συνεργασία το Δήμο Μεγαλόπολης καθώς και για τη φιλοξενία των προγραμμάτων στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Το Σωματείο «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο κοινωφελούς χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα. O σκοπός του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες οι οποίοι με σεβασμό στην ατομικότητά τους θα αποκτήσουν και κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της ανάγκης να συμβάλλουν στην κοινότητα που ζούνε.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο αναπτύσσει συλλογές, εκθέματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσω των οποίων τα παιδιά εξοικειώνονται με στοιχεία του πολιτισμού, της ιστορίας, της τέχνης, της επιστήμης, του φυσικού και τεχνητού περιβάλλοντος και των ανθρώπινων σχέσεων.

Το 1994, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με τη συνεργασία του Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Αθηναίων δημιούργησε το Παιδικό Μουσείο, πουλειτουργεί στην οδό Κυδαθηναίων 14, στην Πλάκα. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων, γονείς και εκπαιδευτικούς και σε οποιονδήποτε πρωτομαθαίνει και ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του παιδιού.

Περιγραφή των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης.

Γιαοικογένειες με παιδιά 4 – 12 χρόνων

«Ξεφυλλίζοντας το κοινό μας ταξίδι»

Χρονική διάρκεια: 120’

Αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε πρόγραμμα: έως 25 (παιδιά και ενήλικες)

Βασικό στόχο του προγράμματος αποτελεί η γνωριμία κάθε οικογένειας με άλλες, μέσω της συλλογής και της ανταλλαγής στοιχείων γύρω από διαφορετικούς τομείς της καθημερινής ζωής.

Τι σημαίνει για μας “οικογένεια”; Ποια είναι τα μέλη της οικογένειάς μας; Τι μας ευχαριστεί να κάνουμε μαζί; Πού έχουμε ταξιδέψει; Ποιες ιστορίες γνωρίζουμε για το ταξίδι της οικογένειάς μας στο χρόνο;

Τα μέλη κάθε οικογένειας με οδηγό ένα εκπαιδευτικό φυλλάδιο”ταξιδεύουν” στην κοινή τους πορεία, παίζουν με αντικείμενα από τις συλλογές του Ε.Π.Μ., συνεργάζονται και δημιουργούν χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και τεχνικές, γράφοντας και εικονογραφώντας το δικό τους πρωτότυπο «βιβλίο-λεύκωμα» της οικογένειας, το οποίο και παρουσιάζουν στην υπόλοιπη ομάδα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Για ηλικίες 3 – 103…. χρόνων

Διαδραστική έκθεση «ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί»

Χρονική διάρκεια: 120’

Βασικός στόχος της έκθεσης είναι να εμπνεύσει τους επισκέπτες όλων των ηλικιών να εξερευνήσουν «δρόμους» προς κάθε είδους πραγματικό και φανταστικό ταξίδι – στην Ελλάδα, στον κόσμο, στον χρόνο και στο ίδιο το ταξίδι της ζωής.

Τι χρειαζόμαστε για να διανύσουμε τις αποστάσεις που μας χωρίζουν; Πώς η τέχνη μπορεί να «ταξιδέψει» ιδέες και μηνύματα μεταξύ των ανθρώπων; Με ποιους τρόπους μπορεί η τέχνη να βγει στον δρόμο; Ποιες είναι οι σημαντικότερες στάσεις του ταξιδιού της ζωής μας, μέχρι σήμερα; Ποιοι είναι οι συνταξιδιώτες μας στο ταξίδι της ζωής;

Με αφορμή τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και με οδηγό τις αισθήσεις και τη φαντασία τους, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τα αντικείμενα και τα παιχνίδια της έκθεσης και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,687ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,317ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ