ΑρχικήΑΡΘΡΑΤρόπος ψηφοφορίας και μετάδοσης αποτελεσμάτων στα εκλογικά τμήματα

Τρόπος ψηφοφορίας και μετάδοσης αποτελεσμάτων στα εκλογικά τμήματα

Μπροστά σε 4 κάλπες θα βρεθούν οι ψηφοφόροι, αύριο Κυριακή 26 Μαΐου.

Στην πόλη της Μεγαλόπολης και στο Κοτύλιο θα υπάρχουν διπλά εκλογικά τμήματα που θα έχουν από 2 κάλπες , σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα θα υπάρχουν 4 κάλπες.

Στα διπλά τμήματα οι ψηφοφόροι θα ψηφίζουν ως εξής:

Στα τμήματα με το γράμμα Α θα ψηφίζουν για Περιφερειακές εκλογές με λευκό ψηφοδέλτιο σε λευκό φάκελο που θα έχει έξω το Π. Στο ίδιο τμήμα θα ψηφίζουν και για τις Ευρωεκλογές με μπλε ψηφοδέλτιο σε μπλε φάκελο.

Στα τμήματα με το γράμμα Β θα ψηφίζουν για τοπικούς προέδρους πάλι με λευκό ψηφοδέλτιο σε λευκό φάκελο που θα έχει έξω το Κ. Στο ίδιο τμήμα θα ψηφίζουν και για τις Δημοτικές εκλογές σε λευκό φάκελο επίσης που θα έχει έξω το Δ.

Στα μονά τμήματα θα υπάρχουν όλα τα παραπάνω στον ίδιο χώρο.

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει ως εξής:

Εξαγωγή Αποτελέσματος στα απλά (χωρίς διάκριση «Α» και «Β») εκλογικά τμήματα.
 Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων που η αρίθμησή τους λήγει σε 1, 4, 7 και 0 μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών (υπέρ συνδυασμών). Ακολουθεί η μετάδοση των αποτελεσμάτων των περιφερειακών εκλογών και μετά των δημοτικών.

Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων που η αρίθμησή τους λήγει σε 2, 5 και 8 μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών (υπέρ συνδυασμών). Ακολουθεί η μετάδοση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών (υπέρ συνδυασμών) και μετά των δημοτικών εκλογών (υπέρ συνδυασμών).

Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων που η αρίθμησή τους λήγει σε 3, 6 και 9 μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών (υπέρ συνδυασμών). Ακολουθεί η μετάδοση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών (υπέρ συνδυασμών) και μετά των περιφερειακών εκλογών (υπέρ συνδυασμών).

Εξαγωγή Αποτελέσματος στα εκλογικά τμήματα με τη διάκριση «Α»

Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων με τη διάκριση «Α» που η αρίθμησή τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 και 0, μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών (υπέρ συνδυασμών). Ακολουθεί η μετάδοση των αποτελεσμάτων των συνδυασμών των περιφερειακών εκλογών.

Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων με τη διάκριση «Α» που η αρίθμησή τους λήγει σε 2, 4, 6 και 8 , μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών (υπέρ συνδυασμών). Ακολουθεί η μετάδοση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Εξαγωγή Αποτελέσματος στα εκλογικά τμήματα με τη διάκριση «Β»

Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων με τη διάκριση «Β», ανεξάρτητα από την αρίθμησή τους, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία διαλογής και καταμέτρησης, ανακοινώνουν χωρίς καθυστέρηση, στον οικείο Αντιπεριφερειάρχη τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας υπέρ συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές. Ακολουθεί καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις κοινοτικές εκλογές.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ