ΑρχικήΑΡΘΡΑΤριπόταμος: Το πρόσωπο της ΔΕΗ

Τριπόταμος: Το πρόσωπο της ΔΕΗ

Η προσπάθεια , διαίρεσης των Τριποταμιτών , εκ μέρους της διοικήσεως της ΔΕΗ , δεν πρόκειται να περάσει και γι αυτό το λόγο σας παραπέμπουμε στο τέλος του κειμένου , στην απάντηση του χωριού μας  , δια μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου μας, την οποία και θα επισυνάψω  , στην ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ πρόταση της ΔΕΗ , να υπογράψουμε , την εντός15νθημέρου , οικιοθελή αποχώρηση των κατοίκων , από τις περιουσίες μας ,  για να εισηγηθεί η Δ/ση της Λιγνητικής Α Ε ,  στο Δ Σ.της ΔΕΗ Α.Ε. , την παραχώρηση εκτάσεως για τη δημιουργία νέου  οικισμού . Πρώτα να υπογράψουμε και κατόπιν να εισηγηθούν  στη ΔΕΗ την πιθανή παραχώρηση της εν λόγω έκτασης .

Αυτό κι αν είναι εμπαιγμός .

Σήμερα η Δ/ση της Λιγνητικής Α.Ε. , καλεί τον πρόεδρο του χωριού  μας , Γεώργιο Δημόπουλο , που τυχαίνει να είναι και υπάλληλος της , σε απολογία , ζητώντας του  να ανακαλέσει  αυτό που ανέφερε , σε διαμαρτυρία των κατοίκων  σε τοπικό μέσο ενημέρωσης , για το  οστεοφυλάκιο στο παλαιό κοιμητήριο . Ανέφερε , ότι κατά το τέλος των εργασιών του , ο εργολάβος και πριν το σούρουπο , προχώρησε στην κατεδάφιση , και έτσι ακριβώς έγινε . Αυτό σας πείραξε !  η ώρα ,  όχι το γεγονός !!! 

  Κάθε μέρα , ο εργολάβος που εργάζεται στο χώρο  , για να προετοιμάσει τις εργασίες της επόμενης ημέρας ,  προέβη όπως του μετέφεραν κάτοικοι του Τριποτάμου , στην κατεδάφιση   του .Έτσι του είπαν οι κάτοικοι και αυτό είπε ,τι κακό έκανε ; Αν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του στην επιχείρηση σας , πράξτε τα δέοντα . Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανέναν να τον εκφοβίσει και να τον φιμώσει επειδή υποστηρίζει τα συμφέροντα των κατοίκων που τον εξέλεξαν .

Έτσι φαίνεται έχετε μάθει να κάνετε τη δουλειά σας , εκβιάζοντας , εκφοβίζοντας και φιμώνοντας .

  Λίγες μέρες αργότερα  , κάτοικοι προσπάθησαν να προστατέψουν τις περιουσίες τους , και με συνοδεία της αστυνομίας  , τους μεταφέρατε στο δασαρχείο στη Μεγαλόπολη λες και έκαναν δασική παράβαση  . Οι κάτοικοι δεν κατέστρεψαν δάση , τα προστατεύουν , γιατί χαίρονται να ζουν μέσα και κοντά σ αυτά . Για κοιτάξτε , η ανατρέξτε στο παρελθόν , πως ήταν η περιοχή , όταν οι κάτοικοι την προστάτευαν ;  Όταν εγκαταστάθηκε  η ΔΕΗ στην περιοχή, με τη συγκατάθεση της πολιτείας , κατέστρεψε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους   , ( ας μας πουν όλα αυτά έχουν αποχαρακτηριστεί από το δασαρχείο ; ) και τι άφησε στο πέρασμά της ;

 Σε συνομιλία , μετά το περιστατικό με το  Δασαρχείο , με τον Δ/ντα σύμβουλο της λιγνητικής Α.Ε. ,μετά τις προσπάθειες , να καμθούν οι αντιδράσεις των κατοίκων , μου  έγινε γνωστό , ότι ακόμη και για τον χώρο που ζητά  το χωριό από την πολιτεία , για τη μετεγκατάσταση του  , πρέπει να υπάρξει η συναίνεση της ΔΕΗ  . Εύγε αν η πολιτεία επηρεάζεται από μια Λιγνητική Α.Ε.  Άρα τι είναι , κράτος εν κράτει ;

Τέλος , και να το γνωρίζουν όλοι , δεν περνούν , ούτε οι εκφοβισμοί ούτε οι εκβιασμοί , είμαστε όλοι οι κάτοικοι , στο πλευρό του παρέδρου σήμερα , που έκανε αυτό που έπρεπε , προστατεύοντας τα συμφέροντα των κατοίκων , τους οποίους και υπηρετεί .

Οι κάτοικοι , είμαστε πεπεισμένοι , ότι πρέπει να αγωνιστούμε, με τη συμπαράσταση και τη στήριξη όλων των φορέων , με ομόφωνες αποφάσεις και του Δήμου Μεγαλόπολης , και της Περιφέρειας Πελοποννήσου , να μην εγκαταλείψουμε τις περιουσίες μας , αν δεν υπάρξει λύση , για την μετεγκατάσταση του οικισμού μας .

Επίσης για την αποκατάσταση της αλήθειας  μέχρι σήμερα , οι κάτοικοι έχουν εισπράξει το 50% περίπου , της τελευταίας δικαστικής απόφασης , και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους ,  αν δεν κατατεθούν και τα υπόλοιπα . Πως θα ξαναχτίσουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι , αφού οι τιμές απαλλοτρίωσης , είναι ανάλογα με την παλαιότητα τους , λες και μπορούν να τα   ξαναχτίσουν πάλι παλαιά  .

 Το Τριπόταμο  απαιτεί και θα συνεχίζει να απαιτεί από τη ΔΕΗ , αλλά και από την πολιτεία , τα αυτονόητα. Πως είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να καταστρέψουν τα σπίτια μας , μη επιτρέποντας να τα ξαναχτίσουμε, εμπαίζοντας μας , όπως προηγουμένως σας ανέφερα ;

 Γνωρίζουμε , ότι με την  αναγκαστική απαλλοτρίωση , πρέπει να εγκαταλείψουμε τις περιουσίες μας , αλλά γνωρίζουμε  ακόμη , και την υποχρέωση της πολιτείας , κατά τον νόμο ,  να παραχωρήσει το χώρο ,  για την μετεγκατάστασή μας .           

Η περιοχή της Μεγαλόπολης και εν προκειμένω το Τριπόταμο , δεν χρωστάει στη ΔΕΗ και δεν ζητάει ελεημοσύνη .

Δώσαμε τις περιουσίες μας , την υγεία μας , τη ζωή μας , στο βωμό του εθνικού συμφέροντος , και εισπράξαμε , τη μόλυνση και τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την ερήμωση της  περιοχής μας .

Η περιοχή μας δεν κέρδισε τίποτε , χωρίς αγώνες και κόπο , ακόμη και για αυτονόητα δικαιώματα , που είχαν και έχουν σχέση , με την υγεία των κατοίκων και της ποιότητας ζωής τους  . Γιατί δεν τα έκανε η ΔΕΗ αφού ήταν υποχρεωμένη , χωρίς τους δικούς μας αγώνες ;

Είχε βλέπετε κόστος . Η ανθρώπινη ζωή  μηδέν .!!!!

Η πόλη αλλά και όλη η περιοχή της Μεγαλόπολης , δεν έζησε και δεν ζει από την ΔΕΗ , το αντίθετο . Η ΔΕΗ , λεηλάτησε τον πλούτο μας και τώρα κλίνει , αφήνοντας την άλλοτε πανέμορφη περιοχή μας , μια απέραντη χαβούζα , χωρίς κανένα σχέδιο για την αποκατάστασή της , πετώντας τη σαν στυμμένη λεμονόκουπα .

Ποια εμπιστοσύνη , να έχουν οι κάτοικοι του Τριποτάμου , από  μια τέτοια επιχείρηση . Τίποτε και ποτέ δεν κερδίζεται , χωρίς αγώνες και τους αγώνες θα τους δώσουμε μέχρι δικαίωσης .

Οι συνδικαλιστές , που θεωρούν ότι αγωνίζονται , για τη διατήρηση των ορυχείων και όχι για τη διατήρηση των θέσεων τους , ας μη ψάχνουν για προδότες μεταξύ των Τριποταμιτών . Θα περιμέναμε να πιέζουν τη ΔΕΗ , που όπως και ο Δ/νων σύμβουλος της Λιγνητικής Α.Ε. μας ανέφερε , (έχει την εξουσία και τη δύναμη) , να δώσει λύση στα καίρια και δίκαια αιτήματά μας . Αν ρίξουν , μόνο μια ματιά , καθημερινά τι γίνεται , με τη σκόνη μόνο , στο ορυχείο , και τότε να πουν ποια είναι η προστασία των εργαζομένων αλλά και όλων όσων ζουν και δραστηριοποιούνται σ, αυτή την περιοχή . Ποιος μιλά για όλα αυτά ;  

Οι Τριποταμίτες , ήταν , είναι και θα είναι , μια γροθιά ,        υποστηρίζοντας τα δίκαια  συμφέροντά τους και δεν εγκαταλείπουν το δίκαιο αγώνα τους .

ΤΡΙΠΌΤΑΜΟ 21-05-2020   

Ο Εφημέριος Τριποτάμου  +πρωτ.Βασίλειος Δάρρας


Η απάντηση στη πρόταση για οικιοθελή αποχώρηση των κατοίκων

Προς την Λιγνιτική Μεγαλόπολης   Α.Ε.

                                                                                          Κοιν.: Δήμος Μεγαλόπολης

Αξιότιμοι  Κύριοι,

Εις  απάντησιν της από 27.03.2020  πρόσκλησής σας , να υπογράψουμε το συνημμένο σε αυτήν  ιδιωτικό συμφωνητικό, έχουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

  1. Όπως   ήδη σας γνωρίσαμε προφορικά  κατά την συνάντησή μας στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης , στις αρχές Φεβρουαρίου  για το ίδιο θέμα, η οικειοθελής παράδοση των απαλλοτριωθέντων ακινήτων των κατοίκων του Τριποτάμου  θα μπορούσε να συζητηθεί  υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση κατά πλήρη κυριότητα της εν λόγω έκτασης από την ιδιοκτήτρια αυτής ΔΕΗ Α.Ε. προς τον Δήμο Μεγαλόπολης,   με συμβολαιογραφικό έγγραφο και χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

β) Να έχει κατατεθεί από η ΔΕΗ Α.Ε.  στο Ταμείο  Παρακαταθηκών και Δανείων  η οφειλόμενη διαφορά αποζημίωσης μεταξύ  προσωρινής και οριστικής τιμής, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 339/2019 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου.

Σας  επισημαίνουμε ότι μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Τριποτάμου έχουν εισπράξει μόνο  το 70% της προσωρινής  αποζημίωσης.

  • Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι  δεν μπορούμε να υπογράψουμε το προταθέν  ιδιωτικό συμφωνητικό  για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για τον πρόσθετο λόγο ότι δεν συμβάλλεται σε αυτό η ΔΕΗ Α.Ε.

Εξυπακούεται  ότι, εφόσον η ΔΕΗ Α.Ε.  εκπληρώσει τις ανωτέρω δύο προϋποθέσεις,  θα είμαστε στην διάθεσή σας  να συζητήσουμε καλόπιστα  και καλοπροαίρετα την οικειοθελή παράδοση των απαλλοτριωθέντων  ακινήτων   των κατοίκων του Τριποτάμου.

                                                                Με εκτίμηση

                                                         Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η ΔΕΗ κλεινει κυριοι. Κρατηστε τις περιουσιες σας και δωστε πισω τα χρηματα των απαλλοτριώσεων.
    Να δουμε τοτε που θα παει η δηθεν αγαπη σας για το χωριο.
    Βρηκατε το “ιδρυμα” και προσπαθείτε να βγαλετε απο την μύγα ξύγκι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ