ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΤρεις εταιρείες υπέβαλαν οικονομικές προσφορές για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια...

Τρεις εταιρείες υπέβαλαν οικονομικές προσφορές για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

11 Ιουλίου σήμερα και βάση των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί από την Περιφέρεια και την διαγωνιστική επιτροπή κατατέθηκαν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για τη διαχείριση των απορριμμάτων.Τρεις εταιρείες από τις πέντε που συμμετείχαν στην διαδικασία κατέθεσαν προσφορές που θα ανοιχθούν σύντομα μετά την σύνταξη του πρακτικού από την αρμόδια επιτροπή και τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που είναι η αναθέτουσα αρχή. Τότε θα γνωστοποιηθούν και όλα τα στοιχεία των προσφορών που κατατέθηκαν.

Νικολάκου: Η περιφερειακή αρχή λύνει το σοβαρότερο πρόβλημα για την Πελοπόννησο- Μέχρι τέλος του χρόνου ο οριστικός ανάδοχος του έργου- δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στην Περιφέρεια

Πουλάς: Δείξαμε ότι δεν μένουμε στα λόγια και προχωρήσαμε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα

Οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά είναι η Άκτωρ Παραχωρήσεις-Ηλέκτωρ,  η Τέρνα Ενεργειακή  και η Μεσόγειος jp Άβαξ.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου και πρόεδρος της αναθέτουσας αρχής τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της ότι στην Πελοπόννησο δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης, αφού θεωρείται περιβάλλον αξιόπιστο για επενδύσεις, αφού οι ιδιώτες θα βάλουν χρήματα για να δημιουργηθούν οι μονάδες διαχείρισης, ενώ η Πελοπόννησος απετέλεσε εθνικό μοντέλο στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σημείωσε ακόμα πως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα δώσουν λύση στο θέμα και ήδη η Περιφέρεια βρίσκεται όχι στην αρχή αλλά στην τελική φάση επίλυσης του προβλήματος. Μάλιστα σημείωσε ότι σύντομα θα επιλεγεί ο προσωρινός ανάδοχος και μέχρι τέλη του χρόνου θα έχει επιλεγεί ο τελικός ανάδοχος.

Για την σημασία της σημερινής μέρας μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς, σημειώνοντας πως η Περιφερειακή αρχή απέδειξε ότι δεν μένει στα λόγια αλλά προχωρά στα έργα και λύνει ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα για την Πελοπόννησο.

Η κα. Νικολάκου δε ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα και επεσήμανε ιδιαίτερα ότι το αποτέλεσμα προήλθε από τη συνεργασία, τη συνέργεια, τη θέληση που υπήρχε και τη διαφάνεια που διέκρινε όλες τις κινήσεις των αρμοδίων για το πρόβλημα των απορριμμάτων και αποδεικνύεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προοπτική και μπορεί να έχει ένα καλύτερο μέλλον.

Σε δελτίο τύπου-ανακοίνωση της Περιφέρειας  αναφέρεται ότι: “Κόντρα στην παραφωνία των «καλοθελητών»  της μικροπολιτικής, των εργολαβικών  συμφερόντων, της μαφίας των σκουπιδιών και των ανώνυμων μπλογκς που προέβλεπαν ότι δεν θα υποβληθούν προσφορές, κυρίως λόγω της εξαιρετικά μικρής τιμής που επέβαλε η Περιφέρεια στα πλαίσια του διαγωνισμού ως ανώτατο όριο για την προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος, η σημερινή σημαντική συμμετοχή των κοινοπραξιών δικαιώνει την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τόλμη της στον σχεδιασμό του μοντέλου, το οποίο έχει πλέον υιοθετηθεί ως Εθνικό μοντέλο, την αποφασιστικότητά της για την αυστηρή τήρηση όλων των προθεσμιών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και την πίστη της στη συνεχή διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους, δηλαδή τους Πολίτες, τους Δήμους, τους Φορείς, τα Υπουργεία, τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους προεπιλεγέντες του διαγωνισμού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δικαιώνεται και για  άλλον ένα λόγο. Γιατί από την  αρχή επέμενε, ότι η ανάπτυξη στον τόπο μας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από σκληρή δουλεία και σχέδιο και όχι μέσα από εφήμερες κινήσεις φθηνού εντυπωσιασμού”

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις της κας. Νικολάκου και το σχόλιο του κ. Πουλά.

Ελένη Τράκα από το Arcadia Portal

 

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια