ΑρχικήΑΡΘΡΑΤρίπολη - Μεγαλόπολη: Έκλεβαν σπίτια, οχήματα και επιχειρήσεις - Πάνω από 37.000...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Τρίπολη – Μεγαλόπολη: Έκλεβαν σπίτια, οχήματα και επιχειρήσεις – Πάνω από 37.000 ευρώ η λεία

Εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Αρκαδία. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται οχτώ άτομα .

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς τους. Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, που ξεπερνά τις -37.000- ευρώ.

Αναλυτικά:

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στη Μεγαλόπολη, στην Τρίπολη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται οχτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως και 58 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των  οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο του 2021, στη Μεγαλόπολη, στην Τρίπολη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, είχαν διαπράξει συνολικά -9- περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, οικίες, επιχειρήσεις και αγρόκτημα, καθώς και -2- απόπειρες κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει καταλύτες, χρήματα, χρυσαφικά, αγροτικά προϊόντα και εργαλεία, η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις -37.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, κατασχέθηκαν όχημα και διαρρηκτικά εργαλεία, ως μέσα τέλεσης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης για την ταυτοποίηση των άγνωστων δραστών και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

από το ArcadiaPortal.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,914ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img