Το 2ο Δημ. Σχολείο Μεγαλόπολης παίρνει μέρος στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

0
606

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Μεγαλόπολης παίρνει μέρος στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα «Ο Γαλαξίας μας», ο οποίος πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών – STEM).

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας συμμετέχει στο διαγωνισμό με πενταμελή ομάδα μαθητών της Ε΄ τάξης υπό την εκπαίδευση, καθοδήγηση και εμψύχωση του Εκπαιδευτικού της Ε΄ τάξης, κ. Νικολάου Μίζερου. Οι μαθητές που αποτελούν την ομάδα «Lego-εφευρέτες» είναι οι:
Γιαννακουλοπούλου Διονυσία, Κωνσταντακόπουλος Γεώργιος, Μιχελής Μάριος, Σπανού Ανδριάνα και Σωτηροπούλου Άννα.

Οι μαθητές και ο δάσκαλός τους χρησιμοποίησαν τα εκπαιδευτικά πακέτα LEGO WeDo, χορηγία της COSMOTE, με οδηγίες και υλικά (όπως επεξεργαστή, αισθητήρες και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής), και σχεδίασαν και κατασκεύασαν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία προσομοίωσε το θέμα του διαγωνισμού «Ο Γαλαξίας μας», με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 στις 11πμ στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, ενώ η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας θα πραγματοποιηθεί από έγκριτη επιτροπή ειδικών επιστημόνων.

Ευχόμαστε στην ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης καλή επιτυχία και καλούμε όλους να τους στηρίξετε με την παρουσία σας το Σάββατο 12/3/2016 στο 7ο ΔΣ Τρίπολης.

2odimotiko-diagonismos (1)

2odimotiko-diagonismos (2)

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here