Το 1ο ELLINIKON Cross Country Race έρχεται στις 10 Σεπτεμβρίου

0
162

Ο σύλλογος Ελληνικού Γορτυνίας «Ο Προφήτης Ηλίας» προκηρύσσει τον 1ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία ELLINIKONCrossCountryRace 2016” μήκους 51,7χλμ και τον 1ο ορεινό Ημιμαραθώνιο με την ονομασία ELLINIKONCrossCountryRaceHalfMarathon 2016” μήκους 24,5χλμ που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν με τον δρόμο υγείας ELLINIKONFunRun 2016”, μήκους 6χλμ, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων θα γίνει στην πλατεία του χωριού Ελληνικό Γορτυνίας.

Πρόκειται για ένα διήμερο αφιερωμένο στους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος όλων των επιπέδων. Οι αγώνες ELLINIKONCrossCountryRace και HalfMarathon είναι πιστοποιημένοι από το INTERNATIONALTRAILRUNNINGASSOCIATION (ΙTRA) ενώ ως UTMBQUALIFYINGRACES εξασφαλίζουν 3 και 1 πόντο, αντίστοιχα, για τους συμμετέχοντες. Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος τόσο ανεξάρτητοι αθλητές όσο και αθλητές συλλόγων. Για τη συμμετοχή στον αγώνα των 51,7χλμ, οι υποψήφιοι δρομείς θα πρέπει να έχουν τερματίσει σε κάποιον ορεινό αγώνα άνω των 30χλμ τα τελευταία 3 χρόνια. Το ELLINIKON Cross Country Race 2016 έχει θετική υψομετρική +2.190μ, το HalfMarathon 2016 έχει θετική υψομετρική +1.000μ, βάσει της επίσημης αξιολόγησης της ITRA, ενώ το Fun Run έχει θετική υψομετρική +160μ.

Το ELLINIKON Cross Country Race 2016 αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για όσους αγαπούν το τρέξιμο στη φύση και το βουνό και πραγματοποιείται σε διαδρομές απαράμιλλου κάλους και ομορφιάς μόλις 210 χλμ από την Αθήνα. Το διήμερο πλαισιώνεται από παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τη μουσική βραδιά που θα επιμεληθούν ο JohnnyVavouras και η Ειρήνη Πεφάνη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Η Διοργάνωση φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής αλλά και της χώρας. Αξιοποιώντας και προβάλλοντας το φυσικό τοπίο και την ιστορικότητα της περιοχής, στοχεύει στην πραγματοποίηση ενός αγώνα υψηλού επιπέδου, ακολουθώντας διεθνή πρότυπα και στοχεύοντας σε Έλληνες και Διεθνείς αθλητές.

Η INTERSPORT υποστηρίζει τον αγώνα ως Μεγάλος Χορηγός, παραμένοντας πιστή στο όραμά της να φέρνει τον αθλητισμό κοντά στους ερασιτέχνες που αγαπούν με πάθος τον αθλητισμό, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διοργανώσεις υψηλών προδιαγραφών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουνσυμμετοχή ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα στο http://www.eccr.gr/symmetochi/engrafi/ μέχρι και την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την αναλυτική προκήρυξη του αγώνα μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο website του αγώνα: www.eccr.gr

 

Δείτε το video του αγώνα στο https://www.youtube.com/watch?v=mhYr62rB5wQ

Ακολουθήστε την διοργάνωση στο Facebook, το YouTube και το Twitter

ELLINIKON Cross Country

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here