ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΤο 1ο "Συνέδριο Νεολαίας" πραγματοποιείται στη Μεγαλόπολη.

Το 1ο "Συνέδριο Νεολαίας" πραγματοποιείται στη Μεγαλόπολη.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση με παράλληλες εθνικές και τοπικές εκδηλώσεις, με στόχο τη γνώση της λειτουργίας της τοπικής δημοκρατίας

Το 1ο Συνέδριο Νεολαίας με θέμα « Οι νέοι της Μεγαλόπολης συζητούν για το «σήμερα» και το «αύριο» του Δήμου» πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ. στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση με παράλληλες εθνικές και τοπικές εκδηλώσεις, με στόχο τη γνώση της λειτουργίας της τοπικής δημοκρατίας και την προώθηση της ιδέας της δημοκρατικής συμμετοχής σε τοπικό επίπεδο με δράσεις που διοργανώνονται από τους ΟΤΑ και απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών ή φορέων.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, θεωρώντας ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια σημαντική δυνατότητα για την ενημέρωση και την ενεργοποίηση της νεολαίας σχετικά με τα τοπικά θέματα, αλλά και την διατύπωση προβληματισμών και ιδεών για το «αύριο» του τόπου μας επέλεξε τις ακόλουθες δράσεις.

Συνέδριο νέων της Μεγαλόπολης

Διοργάνωση του 1ου συνεδρίου νεολαίας με τη συμμετοχή όσων μαθητών επιθυμούν από την Α΄ , τη Β΄ και τη Γ΄ Λυκείου

Οι σύνεδροι θα ενημερωθούν από το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μπούρα και θα εκφράσουν τις απόψεις τους σε θέματα περιβάλλοντος, τοπικής ανάπτυξης, ανάδειξης αρχαιολογικών τόπων και μνημείων, διασκέδασης και πολιτισμού, άθλησης, χώρων εκπαίδευσης, σχέσεων δήμου – νεολαίας, αλλά και οποιοδήποτε άλλο θέμα προτείνουν οι ίδιοι

Στο τέλος των διαδικασιών θα συνταχθεί υπόμνημα, με βάση τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις των μαθητών, το οποίο θα υποβληθεί στο Δήμαρχο από εκπροσώπους του σώματος του Συνεδρίου την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

Συμμετοχή νέων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τα σημαντικότερα από τα θέματα που θα αναφερθούν στο ανωτέρω υπόμνημα θα τεθούν ως θέματα ημερήσιας διάταξης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία θα παρευρεθούν και μαθητές, προκειμένου να υποστηρίξουν τις απόψεις τους.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ