Το σχόλιο του Σωκράτη: Γιατί άφησες τον Πάκη να περάσει, αγρότη;

0
329

Μάθημα στην επανάσταση δεν θα κάνουμε εμείς. Αλλά, θεωρητικά, αν εμφανιστεί πολιτικός στα μπλόκα, και βιάζεται να φθάσει στον προορισμό του, κουρασμένος από τον φόρτο των ζητημάτων που έχει στο κεφάλι του, τον αφήνεις να ξεροσταλιάσει και να πάρει τον χρόνο του να σκεφτεί τα αιτήματά σου, αγρότη. Θεωρητικά, τα μπλόκα κυρίως πρέπει να μπλοκάρουν εκείνους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σε έφεραν εδώ που είσαι, αγρότη. Θεωρητικά, αν, ας πούμε, έχεις κλείσει τον δρόμο για όλον τον κοσμάκη, που είναι σαν κι εσένα, αγρότη, δεν αφήνεις τον Πάκη να περάσει, αγρότη!

Και όμως, ο Πάκης πέρασε, και στην πολυαγαπημένη του Καλαμάτα πήγε της Υπαπαντής μετά βαΐων, κλάδων και συνοδείας. Αμ, τι; Τι είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να του κλείσεις εσύ τον δρόμο; Αλλά γιατί ξεχνάς, αγρότη, ότι και αυτός έβαλε το χεράκι του για να φτάσεις να βγάλεις τα τρακτέρ και τα αγροτικά στον δρόμο; Γιατί ξεχνάς ότι και αυτός με πράξεις ή με παραλήψεις έχει μερίδιο ευθύνης;

Αν έχεις καταλάβει, αγρότη, κατεβαίνοντας και κλείνοντας τον δρόμο, δεν τα βάζεις με τον κόσμο, αλλά με τους πολιτικούς. Κι εσύ αφήνεις τους πολιτικούς να περνάνε αέρα από τα μπλόκα σου, και τον κόσμο τον στήνεις σε ουρές χιλιομέτρων για να αντιληφθούν το δίκαιο του αγώνα σου!

Πρώτα η Μπέντλεϊ του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, μετά το πούλμαν του Ολυμπιακού, τώρα ο Πάκης. Μπλόκα είναι αυτά ή κέντρα διερχομένων; Να κλείνεις Εθνικές, δρόμους και παραδρόμους, να κατεβάζεις στον Λευκό Πύργο τα τρακτέρ να κάνουν το γύρω-γύρω όλοι, ο κόσμος να έχει ζουρλαθεί εδώ και δύο εβδομάδες και να μην μπορεί να ταξιδέψει σε δρόμους που έχει πληρώσει και χρυσοπληρώσει και να αφήνεις εσύ πολιτικούς να περνάνε; Τους μόνους που θα έπρεπε να εμποδίζεις;

Ταλαιπωρείς τον κόσμο και τίποτε άλλο. Αυτό κάνεις, αγρότη. Ο κόσμος έχει αρχίσει και παίρνει αριθμούς τρακτέρ, ζητεί ονόματα και θα αρχίσει τις μηνύσεις και με το δίκιο του. Αν είναι να εμποδίζεις πατέρα που έχει άρρωστο παιδί στην Αθήνα να περάσει, να εμποδίσεις και τον Πάκη να περάσει. Αλλιώς εξευτελίζεσαι.

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here