Το πιο σύντομο ανέκδοτο: "Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Άμυνα"!

0
154

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να κουράστηκαν και πολύ για να φτιάξουν το “πρόγραμμα για την Εθνική Άμυνα”. Πήραν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ του 1981, το προσάρμοσαν με κάτι μικροαλλαγές, το φόρτωσαν με τους διάφορους αριστερίστικους βερμπαλισμούς, έριξαν μπόλικη δόση “ΝΑΤΟ φονιάδες των λαών”, το ψέκασαν με άφθονες κοινοτυπίες, επιτίθενται στο Ισραήλ με το οποίο θα διακόψουν κάθε στρατιωτική συνεργασία” και …
……θα προτείνουν στην Τουρκία “Μορατόριουμ εξοπλισμών” (ΑΥΤΟ θέλουμε να το δούμε. Ειδικά ΑΥΤΟ. Γιατί καμιά φορά η πραγματικότητα ξεπερνά και το καλύτερο σενάριο κωμωδίας).

Θα κάνουν εξοπλισμούς “κυρίως με διαγωνισμούς”, θα αναπτύξουν σχέσεις αμυντικές με χώρες της … Λατινικής Αμερικής και το κερασάκι: Αφού λοιπόν διαρρήξουν τις σχέσεις με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και το “επιθετικό κράτος του Ισραήλ”, θα ανακηρύξουν και … ΑΟΖ!
Βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θα περιμένουν όλοι οι παραπάνω να μας … χειροκροτήσουν, αφού πρώτα μας ζητήσουν συγγνώμη και η Τουρκία να συμφωνήσει στο μορατόριουμ των εξοπλισμών να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ και να ζήσουν όλοι καλά κι εμείς καλύτερα. Ακόμα πρέπει να γελάνε στην Άγκυρα!

Φυσικά ο συνδικαλισμός θα είναι ελεύθερος στις ΕΔ! Επίσης θα … “αποστρατιωκοποιήσουν” τις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ.! Κομμώτριες ή δασκάλες θα βγάζουν οι “παραγωγικές σχολές”; Ή θα τις μετατρέψουν σε παιδικούς σταθμούς. Δεν συζητάμε βέβαια για τον “εκδημοκρατισμό τους”. Αυτός είναι αυτονόητος και μάλιστα προτείνουμε κάτι που δεν το λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον γιατί το ξέχασαν: Να ψηφίζουν οι ίδιοι οι σπουδαστές, Ευέλπιδες, Ίκαροι, Δόκιμοι, για τους καθηγητές και τους αξιωματικούς που θα τους διοικούνε, όπως κάνουν στα Πανεπιστήμια, όπου τα πάντα ως γνωστόν “δουλεύουν ρολόϊ”.

To πρόγραμμα τελειώνει με το πιο ωραίο:

“Ανατροπή των αντι μνημονιακών νομών που εξαθλίωσαν κοινωνικά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά τους εν-ενεργεια και τους απόστρατους” . Που σημαίνει ότι αποκαθιστούν τις απολαβές τους στα επίπεδα προ του Μαΐου του 2010! Τώρα θέλουν και τα λένε ή τους ξεφεύγουν;

Βέβαια, όπως προείπαμε, περίπου τα ίδια έλεγε και ο Α.Παπανδρέου το 1981 και όταν ήρθε στην εξουσία έγινε ότι έγινε.

Για την ώρα ας κρατήσουμε αυτή την ευχάριστη νότα υψηλού χιούμορ, την οποία αποκαλεί “πρόγραμμα” που επιδεικνύει ένα κόμμα που χάρη στην “μυθικά” ανίκανη ΝΔ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάληψη των θερινών ανακτόρων, ε,ε,ε,ε,ε συγγνώμη, της εξουσίας…
Ας δούμε όλο το πρόγραμμα όπως το παρουσίασε ο Α.Δρίτσας:

“Η εσωτερική ανασυγκρότηση και η αναγέννηση της χώρας μας συνδέεται αδιάρρηκτα και με την διεκδίκηση μιας νέας εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής στη βάση μιας νέας εθνικής στρατηγικής. . Μια στρατηγική που προάγει τις αδιαπραγμάτευτες αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης και της ελευθερίας. και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Σε μια περίοδο που οι διεθνείς ισορροπίες αλλάζουν και η ηγεμονία των ΗΠΑ αμφισβητείται όλο και περισσότερο, η πολιτική του ευρω-ατλαντισμού και της συμμόρφωσης με τους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ν.Α.Τ.Ο. δεν έχει μέλλον.
Η κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα με την πολιτική των Μνημονίων ακινητοποιεί τις δυνατότητές της να αναλάβει ενεργό ρόλο υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στα ταραγμένα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.
Εμείς πιστεύουμε ότι η απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια αποτελεί προϋπόθεση και για μια νέα πολυδιάστατη ενεργητικά φιλειρηνική εξωτερική πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταθέτει τη δική του εναλλακτική πρόταση για την εξωτερική πολιτική, η οποία έχει μονίμως ανοιχτό ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την πατριδοκαπηλία.
Εμπνέεται από τις αρχές της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαρτήτως θρησκεύματος, φυλής και εθνικής καταγωγής, της ισότιμης διεθνούς συνεργασίας, της διεθνούς αλληλεγγύης. Εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά και στις αρχές της Αριστεράς για ειρηνικές και φιλικές σχέσεις μεταξύ των λαών, από την απόρριψη της βίας και της απειλής άσκησης βίας. Αυτός ο προσανατολισμός συνδέεται με σταθερές αξίες και κατοχυρώνει με ασφαλή τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, χωρίς μεγαλοϊδεατισμούς και χωρίς προσαρμογή στους σχεδιασμούς των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Προτείνουμε μια νέα πολυδιάστατη ενεργητικά φιλε

ιρηνική εξωτερική πολιτική τη

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here