Το παλαιοντολογικό μουσείο στο Ίσιωμα και κατολισθήσεις στη συνεδρίαση για το Λιγνιτόσημο (ΕΑΠ)

0
178

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύντομη συνεδρίαση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της επιτροπής παρακολούθησης η οποία δουλεύει για το 4ο ΕΑΠ., καθώς προέκυψαν επείγοντα θέματα όπως η ενίσχυση της χρηματοδότησης του παλαιοντολογικού μουσείο Μεγαλόπολης αλλά και κατολισθήσεις οι οποίες συμβαίνουν στην Αρκαδία.

Ο δήμος Μεγαλόπολης ζήτησε μια ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος λογαριασμού καθώς η μελέτη είναι στις 800.000 ευρώ. Ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης και αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας σε συνέντευξη του ανέφερε ότι εγκρίθηκε επιπλέον το ποσό των 395.000 ευρώ για τη δημιουργία μουσείου στην περιοχή Ίσωμα Καρυών Αρκαδίας. Η έκθεση των πολλών παλαιοντολογικών ευρημάτων τα οποία εμπλουτίζονται συνεχώς θα αξιοποιήσει τουριστικά την περιοχή στην οποία βρίσκονται αυτά τα ευρήματα.

Το δεύτερο θέμα το οποίο συζητήθηκε στην επιτροπή παρακολούθησης είχε να κάνει με το πρόβλημα που έχει προκύψει στην παλιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας με τις κατολισθήσεις.
Αν και έχουν γίνει παρεμβάσεις όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακούρας μια νέα κατολίσθηση στα όρια του νομού Αρκαδίας επέβαλε την δημιουργία μιά πιο εμπεριστατωμένης μελέτης προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα αυτό που σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Το τρίτο και τελευταίο θέμα το οποίο τέθηκε στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση είχε να κάνει με μια ακόμη κατολίσθηση στην περιοχή του Νεοχωρίου Λυκόσουρας.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης ο οποίος φυσικά βρέθηκε στην συνεδρίαση μίλησε για την προσφυγή την οποία έχει κάνει το δίκτυο ενεργειακών δήμων και ο δήμος Μεγαλόπολης σχετικά με τα χρήματα του ΕΑΠ η οποία θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο.
Μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του μίλησε και για το έργο του παλαιοντολογικού μουσείου στη Μεγαλόπολη το οποίο άμεσα θα δημοπρατηθεί.

από το ArcadiaPortal

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here