Το Παιδικό Φεστιβάλ Γεύσης στην Καρύταινα (photo)

0
191

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Αυγούστου στην πλατεία της Καρύταινας μια υπέροχη γιορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά!

Μπροστά σε ένα σκηνικό που σε ταξίδευε σε άλλες εποχές, λειτούργησε αληθινή κουζίνα όπου τα παιδιά της Καρύταινας στο καπηλειό, στον φούρνο, και το μαγειρείο με την καθοδήγηση ενός ενήλικα σε κάθε ένα από αυτά , μαγείρεψαν παραδοσιακές νοστιμιές.

Ώσπου να ετοιμαστούν τα φαγητά και όση ώρα οι μυρωδιές γαργαλούσαν την μύτη μας, τα παιδιά των επισκεπτών έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια με θέμα το φαγητό.

Η δραματοποιημένη παντομίμα , προσαρμογή του τραγουδιού του Αττίκ: ‘Μην παχύνεις άλλο Δημητράκη’ , αποτέλεσε μια ευχάριστη νότα και επιβεβαίωσε ότι όταν τα παιδιά είναι εργατικά και έχουν την διάθεση να συνεργαστούν και να εκφραστούν , το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Η επόμενη ευχάριστη νότα που άφησε άφωνους τους θεατές , ήταν η ορχήστρα της γειτονιάς. 5 παιδιά ηλικίας 9-12 ετών κατάφεραν με την φωνή , τα μουσικά όργανα αλλά κυρίως με το ταλέντο τους και την μεγάλη επιθυμία τους να διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους!

Ανάμεσα σε όσους χόρευαν για αρκετές ώρες μετά αλλά και σε όσους παρακολούθησαν την γιορτή , προσφέρθηκαν πεντανόστιμα γλυκίσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού. Η συγκινητική και ακούραστη συμμετοχή των παιδιών στις δράσεις, οι εντυπωσιασμένοι θεατές, τα ενθουσιασμένα παιδιά των επισκεπτών , δίνουν φτερά στους οργανωτές της εκδήλωσης που ήταν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου ‘Κοινόν Καρυτινόν’. Τους δίνουν νέες ιδέες που με ανθρωπιά , σεβασμό, αγάπη στον τόπο και την επιθυμία να μείνει ζωντανός, οργανώνουν συνέχεια πρωτότυπες , μοναδικές εκδηλώσεις.

Πολλά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια σε όλους !!

δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here