ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΤο ξεπούλημα της Μεγαλόπολης - Η διακριτή διαφορά , το εδαφικό σχέδιο...

Το ξεπούλημα της Μεγαλόπολης – Η διακριτή διαφορά , το εδαφικό σχέδιο και τα προγράμματα ΟΑΕΔ

Το ξεπούλημα της Μεγαλόπολης στο θέμα της απολιγνιτοποίησης και στα κίνητρα που θα δοθούν είναι πλέον γεγονός που δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει.

Δυστυχώς έπρεπε να περάσουν 2 χρόνια, να χαθεί πολύτιμος χρόνος, για να καταλάβουν όλοι ότι όσα γράφαμε εδώ στο Καφενείο της Μεγαλόπολης από την πρώτη στιγμή, ήταν πέρα για πέρα αληθινά, όσο και αν προσπάθησαν κάποιοι να μας βγάζουν λάθος.

Δυστυχώς για όσους μας έκρυψαν την αλήθεια , υπάρχουν πλέον αδιάσειστα στοιχεία για το πως συντελέστηκε το ξεπούλημα της Μεγαλόπολης, ποιοι το έκαναν , ποιοι συμφώνησαν, ποιοι δεν αντέδρασαν, ποιοι γνώριζαν και απέκρυψαν από όλους μας το τι συνέβαινε.

Θα υπάρχει μια σειρά άρθρων από την σελίδα μας , όπου θα σας παρουσιάσουμε στοιχεία , με ονόματα και λεπτομέρειες, γιατί το έγκλημα που έχει γίνει εις βάρος της Μεγαλόπολης είναι πολύ μεγάλο και πρέπει να αποκαλυφθούν όλα τα παρασκήνια.

Όσο βαρύ και αν ακούγεται, όσο και αν ενοχλεί κάποιους , την Μεγαλόπολη την ξεπούλησε η Μεγαλόπολη και υπάρχουν συγκεκριμένοι οι οποίοι έχουν τεράστιες ευθύνες. Όπως τεράστιες ευθύνες έχουν και όσοι στο παρελθόν δεν μπόρεσαν να προετοιμάσουν την περιοχή για το τέλος του λιγνίτη.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την κατάρτιση του εδαφικού σχεδίου , με την διακριτή διαφορά και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Εδαφικό Σχέδιο Μεγαλόπολης

Το εδαφικό σχέδιο Μεγαλόπολης είναι στην ουσία ο επίσημος τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα στελέχη της , παίρνουν τα χρήματα που προορίζονται για την Μεγαλόπολη και τα μοιράζουν στους όμορους δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης από την πρώτη στιγμή (Αύγουστος 2020) είχε γράψει αρκετά άρθρα ότι οδηγούνται οι επενδύσεις εκτός Μεγαλόπολης και μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 δεχθήκαμε πολύ λάσπη για όσα αποκαλύπταμε. Τελικά τον Φεβρουάριο του 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο προσχέδιο του εδαφικού σχεδίου και είδαμε όλοι μας τους όμορους δήμους.

δείτε σχετικά άρθρα μας:

Το Εδαφικό σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης περιλαμβάνει την Τρίπολη, την Γορτυνία και την Οιχαλία

Εδαφικό σχέδιο Μεγαλόπολης – Ποιοι το είχαν στην κατοχή τους και το κρατούσαν κρυφό; – Ποιοι τελικά παίζουν παιχνίδια;

Εδαφικό σχέδιο: Αναπάντητα τα ερωτήματα και ο χρόνος της Μεγαλόπολης τελειώνει…

Εδαφικό σχέδιο Μεγαλόπολης: Μας ξεγέλασαν τελευταία στιγμή; δεν αντιληφθήκαμε όλο αυτό το διάστημα τι γινόταν; μήπως κάποιοι γνώριζαν;

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης όταν κυκλοφόρησε το προσχέδιο , έδωσε συνέντευξη τύπου, δείτε τι ακριβώς είπε:

Συνέντευξη Δημάρχου Μεγαλόπολης για το εδαφικό σχέδιο: Είχαμε διαβεβαιώσεις και αποφάσεις που δεν τηρήθηκαν (video)

Ο Δήμος Μεγαλόπολης με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του στις 24 Ιουνίου δήλωσε αντίθετος στο να πάνε τα κίνητρα και οι επενδύσεις στους όμορους δήμους, πάντοτε όμως ο δήμαρχος κ. Χριστογιαννόπουλος εξέφραζε την θέση του ότι η Μεγαλόπολη πρέπει να ζητήσει απλά να έχει μια διακριτή μεταχείριση , να πάρει επιπλέον ποσοστά κινήτρων από τους άλλους δήμους και να μην ζητήσει να υπάρχουν κίνητρα αποκλειστικά για την Μεγαλόπολη. Στην τελευταία σχετική συνεδρίαση του συμβουλίου , αυτή ήταν συγκεκριμένα η πρόταση του, υπάρχει το σχετικό βίντεο, αλλά τελικά μετά από συζήτηση , ομόφωνα αποφασίστηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι αντίθετο στο αναθεωρημένο εδαφικό σχέδιο Μεγαλόπολης, το οποίο δεν έχει συμπεριλάβει τις παρατηρήσεις που έστειλε η Μεγαλόπολη στην πρώτη διαβούλευση. Το δημοτικό συμβούλιο ζητάει να μην υπάρχει αναφορές για έμμεσα πλητόμμενους δήμους και τα κίνητρα και οι χρηματοδοτήσεις να πηγαίνουν μόνο την Μεγαλόπολη , όχι στους όμορους δήμους που αναφέρονται μέσα στο σχέδιο.

δείτε το σχετικό άρθρο μας:

Δ.Σ. Μεγαλόπολης για το εδαφικό σχέδιο: Εντάσεις, βαριές εκφράσεις και στο τέλος απόφαση (video)

Τελικά το εδαφικό σχέδιο δεν άλλαξε καθόλου και η δημοτική αρχή Μεγαλόπολης μέχρι και σήμερα δεν έχει δείξει σημάδια ότι εφαρμόζει αυτή την συγκεκριμένη απόφαση. Απόδειξη για αυτό , πέρα από τις κινήσεις που όλοι μας βλέπουμε ότι κάνει, είναι και ο τρόπος που υποδέχεται και συνομιλεί με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης. Καμία επίσημη αντίδραση, καμία διαφωνία, καμία διαμαρτυρία. Σε πολλά βίντεο με συνεντεύξεις του και παρεμβάσεις ο κ. Χτιστογιαννόπουλος μιλάει πάντα για την διακριτή διαφορά και ποτέ για το ΜΟΝΟ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.

Μάλιστα αν κάποιος από εσάς δεν μπορεί να το πιστέψει, ας δούμε τι αναφέρεται μέσα στα επίσημα πρακτικά του ΣΔΑΜ στην 14η συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου 2021

” Η ανάλυση των απαντήσεων της διαβούλευσης της Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης οδήγησε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες”, αυτό ακριβώς αναφέρεται στην συνεδρίαση του οργάνου !! Τα συμπεράσματα δικά σας λοιπόν !

Η παγίδα της διακριτής διαφοράς

Η τελική απόφαση της Κυβέρνησης είναι ότι η Μεγαλόπολη θα πάρει μια διακριτή διαφορά (αυτό που πρότεινε ο δήμαρχος μας) σε σχέση με τους άλλους δήμους, πανηγύρια και χαρές για τον Μουσουρούλη, τα ίδια και ο Νίκας( που κάποτε έλεγε μόνο η Μεγαλόπολη) και δυστυχώς από ότι βλέπουμε ικανοποιημένη και για αυτή την εξέλιξη είναι και η δημοτική αρχή Μεγαλόπολης, αφού ο κ. δήμαρχος είδε να γίνεται πράξη η πρόταση του.

Διακριτή διαφορά υπέρ της Μεγαλόπολης λοιπόν είναι η θέση του δημάρχου Μεγαλόπολης και αυτή υποστηρίζει άσχετα με τις αποφάσεις του συμβουλίου. Διακριτή διαφορά είναι και η θέση της Περιφέρειας, οι δηλώσεις Νίκα και Λαμπρόπουλου είναι δεκάδες. Αυτή την διακριτή διαφορά υποστηρίζουν και οι υπόλοιποι όμοροι δήμοι και τάσσονται υπέρ. Όλοι τελικά είναι ομονοούντες και συμφωνούντες.

Με λίγα λόγια άπαντες συμφωνούν υπέρ της διακριτής διαφοράς.Αυτή είναι η και η θέση της Κυβέρνησης και αυτό τελικά θα γίνει.

Μόνο που αυτή η διακριτή διαφορά που πανηγυρίζουμε ότι πήραμε , είναι στην ουσία η ταφόπλακα της Μεγαλόπολης και δεν έχει καμία ουσία. Γιατί πολύ απλά εμείς δεν έχουμε βιομηχανικό πάρκο (και για αυτό κάποιοι έχουν τεράστιες ευθύνες που τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα) και θα αργήσουμε για πολλά χρόνια ακόμα, μέχρι τότε οι όμοροι δήμοι , ναι αυτοί χωρίς την διακριτή διαφορά, θα χτίζουν επενδύσεις στις δικές του ΒΙΠΕ και εμείς θα μασάμε τον σανό που μας έδωσαν. Αυτή είναι δυστυχώς η μια και μοναδική πραγματικότητα και πολύ σύντομα θα την νιώσουμε. Είναι απορίας άξιον πως η δημοτική αρχή Μεγαλόπολης είναι ικανοποιημένη με αυτή την εξέλιξη.

Τα επίσημα πρακτικά

Ας δούμε επίσης μερικές ακόμα αναφορές από τα πρακτικά του ΣΔΑΜ της 3ης Ιουνίου σε φωτογραφίες, για να καταλάβουμε πως παίζονται τα παιχνίδια, πότε ειπώθηκαν τα σημαντικά πράγματα και ποιοι τα ήξεραν. Σημειώνουμε ότι στις συνεδριάσεις το ΣΔΑΜ συμμετέχουν από την περιφέρεια ο κ. Νίκας ,και ο κ. Λαμπρόπουλος , οι οποίοι όπως έχουν δηλώσει αρκετές φορές ότι ενημερώνουν για τα πάντα τον κ. δήμαρχο Μεγαλόπολης. Άρα από τις δικές τους δηλώσεις , προκύπτει ότι τα όσα λέγονται στις συνεδριάσεις, είναι σε πλήρη γνώση της δημοτικής αρχής Μεγαλόπολης.

Είναι σαφέστατο ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι γνωστά τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και σε επίπεδο δημοτικής αρχής Μεγαλόπολης. Εκτός αν μας πει ο κ. Δήμαρχος Μεγαλόπολης , ότι ο κ. Νίκας του τα έχει κρύψει όλα αυτά.

Λίγα λόγια για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Στις 3 Σεπτεμβρίου για ακόμη μια φορά το Καφενείο Μεγαλόπολης αποκάλυψε την ύπαρξη προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, τα οποία ανέρχονται στο ύψος των 107 εκατ ευρώ και στην ουσία είναι και αυτά πολύ αρνητικά για την Μεγαλόπολη.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης ανέφερε ότι για τα συγκεκριμένα προγράμματα , γνώριζε ότι κάποια στιγμή θα βγουν , δεν ήξερε όμως το περιεχόμενο τους και πως κατανέμονται οι δράσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο συμβούλιο , έλαβε γνώση για το τι περιλαμβάνουν τα προγράμματα στις 3 Σεπτεμβρίου 2021. Δείτε το σχετικό άρθρο μας και βίντεο με τις αναφορές αυτές του δημάρχου ΕΔΩ

Κρατήστε την απάντηση του κ. Χριστογιαννόπουλου και πάμε να δούμε την ενημέρωση που γίνεται στην συνεδρίαση του ΣΔΑΜ στις 3 Ιουνίου 2021:

Όπως βλέπετε και διαβάζετε όλοι, υπάρχει αναλυτικότατη και λεπτομερής περιγραφή του περιεχόμενου τω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, αυτών που ο κ. Δήμαρχος λέει ότι δεν γνώριζε. Δηλαδή κ. Δήμαρχε ο κ. Νίκας και ο κ. Λαμπρόπουλος που συμμετείχαν και έλαβαν γνώση , δεν σας είπαν τίποτα; σας το έκρυψαν; Ο κ. Λαμπρόπουλος έχει εκφράσει τον προβληματισμό του ότι αποδυναμώνεται η θέση της Μεγαλόπολης, εσάς δεν σας είπε τίποτα;

Κύριε Δήμαρχε δυο πράγματα μπορεί να ισχύουν, πρώτον να σας ενημέρωσαν και να μας το κρύβετε, ή να σαν το έκρυψαν εσάς οπότε πρέπει να τους καταγγείλετε. Αν δεν το κάνετε , αποδέχεστε ότι το γνωρίζατε. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει από την μεριά σας να το ξεκαθαρίσετε.

Υπάρχουν πολλά ακόμα να γράψουμε, όμως το άρθρο είναι ήδη πολύ μεγάλο και ξέρω ότι ίσως είναι κουραστικό,οπότε σταματάω εδώ προς το παρόν και θα επανέρθουμε με περισσότερα στοιχεία σύντομα.

Για όσους τους νοιάζει πραγματικά να έχουν πλήρη γνώση και με αποδείξεις επίσημες, μπορείτε να διαβάσετε τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης του ΣΔΑΜ στις 3 Ιουνίου, δείτε ΕΔΩ

Αλεβίζος Παναγιώτης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ