ΑρχικήUncategorizedΤΟ ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ CNN

ΤΟ ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ CNN
Το αμερικανικό δίκτυο CNN μέσω της ιστοσελίδας του I-REPORT ανέδειξε πρόσφατα ένα ακόμα σημείο της περιοχής μας. Συγκεκριμένα αναφέρεται στο Παλαιόκαστρο Καρύταινας και στο Νεκρομαντείο που έχει ανακαλυφθεί. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι είναι το παλαιότερο της αρχαίας Ελλάδας. Στην δημοσίευση υπάρχουν και 8 φωτογραφίες μαζί με τα σχόλια τους. Σας παραθέτω παρακάτω ολόκληρη την δημοσίευση μαζί με τις φωτογραφίες

Οι άνθρωποι στην Ελλάδα λένε ότι κάτω από τα πόδια κάποιου
είναι μια ολόκληρη παγκόσμια αναμονή που ανακαλύπτεται πάλι. Μια τέτοια δήλωση ισχύει πολύ για την Πελοπόννησο.Το 1957, η ανασκαφή των πρόσφατα ανακαλυμμένων τάφων Mycenaean (c.1600-1150 Π.Χ.) άρχισε το περίπου το χωριό Παλαιόκαστρο «παλαιό κάστρο» στην Γορτυνία Αρκαδίας από τον Ιωάννη Πισιμίση και έπειτα συστηματικότερα το 1985-1986 από το Θεόδωρος Σπυρόπουλος . Στην αρχαιότητα, αυτό το χωριό ήταν γνωστό ως αρχαία πόλη Phiri. Το Phiri αναγνωρίζεται από τους κλασικιστές και τους αρχαιολόγους ως πόλη του βασιλιά Ορσίλοχος. Σύμφωνα με την προφορικά παράδοση και το έπος Ομήρου «ο γιος Διοκλής του Ορσίλοχος ” (οδύσσειας βιβλίο 3, γραμμές 508-511 & βιβλίο 15, γραμμές 185-187), πρόσφερε τη φιλοξενία στον Τηλέμαχο, γιο του Οδυσσέα, ενώ ήταν στο δρόμο του για την Σπάρτη, προκειμένου να ανακαλυφθούν οι ειδήσεις για τα ίχνη του πατέρα του.

Ανασκάπτοντας την περιοχή των τάφων (που αριθμούν πάνω από 500 μέχρι τώρα, μόνο περίπου 150 τάφους έχουν ανοίξει), μια αίθουσα Νεκρομαντείου
«χρησμό θανάτου» ανακαλύφθηκε στο κέντρο. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που το ανακάλυψαν πάλι, είναι το παλαιότερο νεκρομαντείον. Αποκαλύφθηκε επίσημα στο κοινό μέσα
2004 από το Θεόδωρος Πισιμίση, ο οποίος είναι επίσης ο τρέχων Πρόεδρος του Συμβουλίου
από Παλαιόκαστρο. Δυστυχώς, λίγα
άτομα ξέρουν για την ύπαρξη αυτού του νεκρομαντείου και την απέραντη ιστορική του
αξία και στους δύο πληθυσμούς της Ελλάδας .

Δείτε όλη τη σελίδα εδώ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κατά πάσα πιθανότητα η Μεγαλόπολη θα βρεθεί στην καρδιά του Hollywood μέσα στο 2011. Μια Ταινία από τα studios της ΤριΣταρ (TriStar Pictures)έχει προγραμματιστεί για γυρίσματα στην Μεγαλόπολη (στο αρχαίο Θέατρο) και κυρίως το χωριό Άνω Κωτύλιο. Η Φιλμοποιηση του Βιβλίου “The Mortgage” του φιλέλληνα Βρετανού συγγραφέα Martin Ocelotl, είναι η αιτία της αναμενόμενης δημοσιότητας. Τo casting της Ταινίας θα φέρει πολλούς Λαμπερούς πρωταγωνιστές του Hollywood και ονόματα όπως του ζεύγους Μπράντ Πίτ και Αντζελίνα Ζολί είναι πρώτα στην λίστα των παραγωγών. Ένα μικρό πρόβλημα είναι η υπόθεση του βιβλίου που θέλει το Ναό του Λυκαίου Διός να είναι ο τόπος που θα αρχίσει το τέλος του κόσμου.
  Παρακολουθώ αυτή την υπόθεση από κοντά και θα σας ενημερώσω όταν έχω νεότερα.
  Τις ευχές μου στην πατρίδα.

 2. Κατά πάσα πιθανότητα η Μεγαλόπολη θα βρεθεί στην καρδιά του Hollywood μέσα στο 2011. Μια Ταινία από τα studios της ΤριΣταρ (TriStar Pictures)έχει προγραμματιστεί για γυρίσματα στην Μεγαλόπολη (στο αρχαίο Θέατρο) και κυρίως το χωριό Άνω Κωτύλιο. Η Φιλμοποιηση του Βιβλίου “The Mortgage” του φιλέλληνα Βρετανού συγγραφέα Martin Ocelotl, είναι η αιτία της αναμενόμενης δημοσιότητας. Τo casting της Ταινίας θα φέρει πολλούς Λαμπερούς πρωταγωνιστές του Hollywood και ονόματα όπως του ζεύγους Μπράντ Πίτ και Αντζελίνα Ζολί είναι πρώτα στην λίστα των παραγωγών. Ένα μικρό πρόβλημα είναι η υπόθεση του βιβλίου που θέλει το Ναό του Λυκαίου Διός να είναι ο τόπος που θα αρχίσει το τέλος του κόσμου.
  Παρακολουθώ αυτή την υπόθεση από κοντά και θα σας ενημερώσω όταν έχω νεότερα.
  Τις ευχές μου στην πατρίδα.

 3. Κατά πάσα πιθανότητα η Μεγαλόπολη θα βρεθεί στην καρδιά του Hollywood μέσα στο 2011. Μια Ταινία από τα studios της ΤριΣταρ (TriStar Pictures)έχει προγραμματιστεί για γυρίσματα στην Μεγαλόπολη (στο αρχαίο Θέατρο) και κυρίως το χωριό Άνω Κωτύλιο. Η Φιλμοποιηση του Βιβλίου “The Mortgage” του φιλέλληνα Βρετανού συγγραφέα Martin Ocelotl, είναι η αιτία της αναμενόμενης δημοσιότητας. Τo casting της Ταινίας θα φέρει πολλούς Λαμπερούς πρωταγωνιστές του Hollywood και ονόματα όπως του ζεύγους Μπράντ Πίτ και Αντζελίνα Ζολί είναι πρώτα στην λίστα των παραγωγών. Ένα μικρό πρόβλημα είναι η υπόθεση του βιβλίου που θέλει το Ναό του Λυκαίου Διός να είναι ο τόπος που θα αρχίσει το τέλος του κόσμου.
  Παρακολουθώ αυτή την υπόθεση από κοντά και θα σας ενημερώσω όταν έχω νεότερα.
  Τις ευχές μου στην πατρίδα.

 4. Κατά πάσα πιθανότητα η Μεγαλόπολη θα βρεθεί στην καρδιά του Hollywood μέσα στο 2011. Μια Ταινία από τα studios της ΤριΣταρ (TriStar Pictures)έχει προγραμματιστεί για γυρίσματα στην Μεγαλόπολη (στο αρχαίο Θέατρο) και κυρίως το χωριό Άνω Κωτύλιο. Η Φιλμοποιηση του Βιβλίου “The Mortgage” του φιλέλληνα Βρετανού συγγραφέα Martin Ocelotl, είναι η αιτία της αναμενόμενης δημοσιότητας. Τo casting της Ταινίας θα φέρει πολλούς Λαμπερούς πρωταγωνιστές του Hollywood και ονόματα όπως του ζεύγους Μπράντ Πίτ και Αντζελίνα Ζολί είναι πρώτα στην λίστα των παραγωγών. Ένα μικρό πρόβλημα είναι η υπόθεση του βιβλίου που θέλει το Ναό του Λυκαίου Διός να είναι ο τόπος που θα αρχίσει το τέλος του κόσμου.
  Παρακολουθώ αυτή την υπόθεση από κοντά και θα σας ενημερώσω όταν έχω νεότερα.
  Τις ευχές μου στην πατρίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ