ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

0
142

Με την δημιουργία του νέου συλλόγου Πελασγός και το αίτημα του να γυμνάζονται τα μικρά παιδιά στο κλειστό γυμναστήριο της Μεγαλόπολης ασχολήθηκε απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Αφορμή στάθηκε η σχετική αίτηση που είχαν στείλει τα μέλη της προσωρινής διοίκησης του νέου συλλόγου προς τον Δήμο. Το θέμα μπήκε εκτός ημερήσιας διάταξης . Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δημιουργήθηκε ένας νέος αθλητικός σύλλογος στην Μεγαλόπολη με την ονομασία Πελασγός, ο οποίος προήλθε από την διάσπαση του Πολυβίου και την ¨μεταφορά¨ 100 και πλέον μικρών παιδιών από τις ακαδημίες μπάσκετ του Πολυβίου στον Πελασγό. Ο νέος Σύλλογος ζητάει να του παραχωρηθούν ώρες στο κλειστό Γυμναστήριο για να κάνει τις προπονήσεις του. Η επιτροπή του σταδίου -όπως ανέφερε ο δημ. σύμβουλος Βασίλειος Κανέλος- είχε ήδη δημιουργήσει ένα πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο και η αίτηση του νέου Συλλόγου δεν είχε γίνει δεκτή γιατί δεν υπήρχε η έγκριση από το Πρωτοδικείο και δεν μπορούσαν να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες που απαιτεί ο κανονισμός λειτουργίας του σταδίου. Σαν συνέπεια τα 100 και πλέον παιδάκια έκαναν την προπόνηση τους σε ανοιχτούς χώρους. Μάλιστα όπως ακούστηκε ένας από τους χώρους , ήταν και οι εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης. Ο δημ Σύμβουλος κ. Σμυρνής ανέφερε ότι έχουν παρατηρηθεί πολλά φαινόμενα παραβιάσης της κλειδαριάς στο ΕΠΑΛ και μάλιστα με εντελώς ανορθόδοξους τρόπους όπως λοστάρια και τροχούς ,συμπλήρωσε όμως απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του Πελασγού ότι δεν ανεφέρεται συγκεκριμένα στον Πελασγό, όμως εφόσον χρησιμοποιούν τον χώρο θα έπρεπε να προσέχουν τις εγκαταστάσεις. Στην ουσία η τοποθέτηση του άφησε πολλές αιχμές ότι ίσως να υπάρχει κάποια σχέση αλλά φάνηκε ότι δεν θέλει να πει κάτι παραπάνω. Έγιναν πολλές ερωτήσεις στην εκπρόσωπο του Πελασγού, κυρίως για το σε ποια φάση ακριβώς είναι οι διαδικασίες δημιουργίας του Συλλόγου. Η απάντηση ήταν ότι έχουν κατατεθεί τα σχετικά έγγραφα στο Πρωτοδικείο και αναμένεται η τελική του απόφαση η οποία όμως μπορεί να αργήσει. Η εκπρόσωπος ζήτησε από το σώμα να λάβουν υπόψιν τους ότι ο αριθμός των παιδιών είναι μεγάλος και ότι λόγω του κρύου πρέπει να τους δοθεί έστω 2 φορές την βδομάδα , η δυνατότητα να κάνουν προπονήσεις στο κλειστό. Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης στην τοποθέτηση του είπε ότι δεν θα έπρεπε να έχει υπάρξει διάσπαση του Πολύβιου και ότι προσπάθησε να φέρει σε συνεννόηση τα 2 μέρη προκειμένου να μην προχωρήσει.Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Επίσης φάνηκε ενοχλημένος από την έκφραση που υπήρχε στο κείμενο ότι δεν υπάρχει λογική στην Δημοτική Αρχή και ότι ο Πελασγός ¨ΑΠΑΙΤΕΙ¨ να του δοθεί χρόνος στο κλειστό. Το κυρίως πρόβλημα που επικαλέστηκε η πλειοψηφία είναι ότι πρέπει να τηρηθούν οι κανονισμοί και να δοθεί η άδεια μόνο όταν έχει πάρει την έγκριση από το πρωτοδικείο! Τελικά μπήκαν 2 προτάσεις σε ψηφοφορία.
1 από τον Γιάννη Φουσέκη που έλεγε να δοθούν ώρες στο νέο σύλλογο εφόσον τηρεί τις νόμιμες διαδικασίες
και 1 από τον Σπύρο Τσιριγώτη ο οποίος έλεγε να δοθούν ώρες στο νέο σύλλογο έστω και με την προσωρινή διοίκηση εφόσον υπάρχουν οι υπογραφές των γονέων ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη σε ότι γίνει. Υπερψηφίστηκε η πρόταση του Γιάννη Φουσέκη, οπότε για να μπορέσει ο Πελασγός να προπονήσει τα μικρά παιδάκια στο κλειστό πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα έγγραφα!! Μέχρι τότε οι προπονήσεις θα γίνονται σε άλλους χώρους! Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι διαδικασίες ούτε οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Το σοβαρότερο είναι ότι μικρά παιδάκια θα προπονούνται στο κρύο και επίσης σοβαρό είναι η διάσπαση που έχει επέλθει.
Πέρα από τα όσα συζητήθηκαν επίσημα υπήρχε μεγάλος προβληματισμός για το θέμα ότι υπάρχει διάσπαση του Πολυβίου. Αρκετοί σύμβουλοι δήλωναν άγνοια για το θέμα και όλοι σχεδόν τόνισαν ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες να τα βρουν μεταξύ τους οι 2 πλευρές. Μάλιστα ακούστηκε και από τον κ. Κάβουρα αλλά και από πολλούς ότι πρέπει να συμμετέχουν όλοι στις προσεχείς εκλογές του Πολυβίου και να φτιάξουν ένα νέο συμβούλιο που να ΄λύσει όλα τα προβλήματα! Πίσω από το όλο θέμα υπάρχει πολύ μεγάλο παρασκήνιο , προσπάθησα να μιλήσω με κάποιους εμπλεκόμενους και σύντομα θα σας μεταφέρω και την άποψη γυμναστών, γονέων και μελών των συλλόγων.
Σίγουρα έχει ] ]>

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here