ΑρχικήΑΡΘΡΑΤο Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Το Επιχειρηματικό – Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ GOV.GR ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά σε αναβάθμιση των υποδομών της, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17:00 έως και Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18:00. Συγκεκριμένα, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα, δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες του gov.gr που σχετίζονται με: Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.), Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.ά.. Διευκρινίζεται ότι έχει υπάρξει μέριμνα ώστε να μην επηρεαστεί η λειτουργία των σχετικών με την COVID-19 υπηρεσιών.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ RAPID TEST ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, επέρχονται αλλαγές στο πλαίσιο των υποχρεωτικών διαγνωστικών ελέγχων για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, σε συνέχεια της ρύθμισης που προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 4761/28-1-2022 (ΦΕΚ Β’ 290), σύμφωνα με την οποία “Από τις 7 Φεβρουαρίου 2022 πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι ενήλικες έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, τριών (3) μηνών από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό”.
Αναλυτικά οι οδηγίες του υπ. Εργασίας εντός της ιστοσελίδας.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΩΣ 100 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ

H πρόβλεψη για ευκολότερη χορήγηση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, (καθώς θα δίνεται για μικρές οφειλές κάτω των 100 ευρώ προς τον e-ΕΦΚΑ), μαζί με μια σειρά άλλων διατάξεων που διευκολύνουν εργαζόμενους και ασφαλισμένους (κατάργηση προεγγραφής μη μισθωτών στον e-ΕΦΚΑ με την έναρξη δραστηριότητας, άδεια μετ’ αποδοχών 10 ημερών στους γονείς παιδιών με σπάνια νοσήματα, επιλογή ασφαλιστικού φορέα για ασφαλισμένους με διπλή ιδιότητα), περιλαμβάνονται στις νέες διατάξεις που ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ, που κατατίθεται στη Βουλή.  Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εντός τη ιστοσελίδας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4887/2022

Ταχύτερες διαδικασίες έγκρισης, ένταξης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων, αλλά και με υψηλότερα ποσοστά ενισχύσεων, προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Ο Νόμος 4887/2022 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 16/Α/4-2-2022) με τίτλο “Αναπτυξιακός Νόμος Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη”,  προβλέπει την ενεργή εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, καθώς τα επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού από 700.000 ευρώ και πάνω θα ανατίθενται, ως προς την αξιολόγηση, την ένταξη και την παρακολούθηση, σε ιδιώτη ορκωτό ελεγκτή.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΈΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ E-KATANALOTIS.GOV.GR ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΌΛΟΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Να χρησιμοποιούν οι καταναλωτές την ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis.gov.gr, με την οποία μπορούν να βρουν και να συγκρίνουν τιμές προϊόντων της αγοράς, προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης. Όπως έγραψε στο twitter: “Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει φτιάξει αυτήν την πλατφόρμα στην οποία προσθέτουμε συνεχώς προϊόντα και βάλαμε και τα καύσιμα για να μπορούν όλοι να αγοράζουν τα φθηνότερα προϊόντα που υπάρχουν στην γειτονιά τους. Σας καλώ να το χρησιμοποιείτε και θα κερδίσετε, e-katanalotis.gov.gr“.

ΤΡΙΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Τρία ψηφιακά εργαλεία της ΕΕ, μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις για την αύξηση των εξαγωγών τους. Σε ενημερωτικό έγγραφο της Enterprise Greece, τα ψηφιακά εργαλεία από την Ε.Ε. για ενημέρωση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σχετικά με εξαγωγές προϊόντων, κανόνες αγορών, εμπορικές συμφωνίες, κριτήρια καταγωγής και πρόσβαση σε Διαγωνισμούς Προμηθειών, σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ και σε περισσότερες από 120 αγορές σε όλο τον κόσμο είναι  εξής:

1.Access2Markets– Πρόσβαση σε Αγορές
2.Rules of Origin – Κανόνες Καταγωγής (ROSA)
3.Access2Procurement – Κριτήρια Πρόσβασης σε διαγωνισμούς προμηθειών εκτός ΕΕ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια