ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ !

0
124

Πρίν λίγες ημέρες είχα γράψει σε ανάρτηση μου http://kafeneio.megalopolis.blogspot.com/2012/02/blog-post_15.html για περίεργες κινήσεις του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων της χώρας μας.
Υπήρχαν πολλές συναντήσεις , άλλες με όλα τα μέλη μαζί και άλλες με 2 μέλη και τον υπουργό κ.Παπακωνσταστίνου. Επίσης είχα παρατηρήσει ότι το θέμα της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ δεν το έχουν βάλει στις άμεσες προτεραιότητες τους και ασχολούνται πιο πολύ με τον πόρο που λαμβάνουν από τις λιγνιτικές μονάδες .
Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μου , καθώς κυκλοφόρησε σήμερα μια ενημέρωση σε όλα τα Μ.Μ.Ε. η οποία ναναφέρει επακριβώς τα παρακάτω…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………
Αναζήτηση κεφαλαίων για συμμετοχή στην εξαγορά ενεργειακών μονάδων από το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων
Η αναζήτηση κεφαλαίων για συμμετοχή του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων στην εξαγορά των μονάδων παραγωγής ενέργειας αλλά και πραγματοποίηση επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικτύου.
Σε ότι αφορά στην καθυστέρηση της έκδοσης υπουργικής απόφασης για την κατανομή του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, στάση του Δικτύου θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα επιδιώξουν τα μέλη του Δικτύου με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Έμφαση, δόθηκε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών γύρω από τα ενεργειακά θέματα καθώς αποφασίστηκε η πραγματοποίηση προσυνεδριακού διαλόγου και στη συνέχεια συνεδρίου, ενώ ταυτόχρονα θα διερευνηθεί η ευρωπαϊκή εμπειρία σε παρόμοια θέματα με επισκέψεις σε ενεργειακούς δήμους της Ευρώπης και αδελφοποιήσεις ενεργειακών πόλεων.

Πηγή: Kαθημερινή & Αυτοδιοίκηση
……………………………………………………………………………………………………………………………………………..


Διαβάζοντας λοιπόν την είδηση, καταλαβαίνει ο καθένας μας τι συμβαίνει.
Οι Δήμαρχοι του δικτύου , μαζί και ο δικός μας Δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας προσπαθούν να βρούν κεφάλαια για να αγοράσουν μέρος από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που θα πουληθούν – ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΈΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ – και επίσης να κάνουν επενδύσεις σε Α.Π.Ε. !
Στην κυριολεξία λοιπόν οι Δήμαρχοι ενεργούν κόντρα στις δικές τους αποφάσεις και κάνουν του κεφαλιού τους! Οι κινήσεις του είναι καθαρά κόντρα και στα δικά τους λόγια και στις δικές τους υποσχέσεις αλλά κυρίως κόντρα στην θέληση των πολιτών!
Οι κινήσεις τους και οι πρακτικές τους αρχίζουν πλέον και γίνονται επικίνδυνες και κάποιος πρέπει να βρεθεί να τους σταματήσει ! Παραβιάζουν όλους τους κανονισμούς και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια όλες τις αποφάσεις !

ΑΛΗΘΕΙΑ κ ΜΠΟΥΡΑ… ΕΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ?
ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ κ ΜΠΟΥΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ?

Βγείτε επιτέλους και μιλήστε καθαρά και ενημερώστε μας για τις προθέσεις σας και τις κινήσεις σας τώρα !

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here