ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ¨ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ¨ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

0
173

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΠΟΛΙΤΗΣ της ΑΡΚΑΔΙΑΣ» το φωτογραφικό λεύκωμα του Θανάση Μ. Σιαβρακά, «Στα χρόνια του μόχθου». Το βιλίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, 28 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα φωτογραφικό λεύκωμα με 35 επαγγέλματα του χθες.

Με 393 φωτογραφίες – οι 350 παλιές- που χρονολογούνται από το 1920 μέχρι το 1970 και βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Φωτογραφίες που απεικονίζουν εργασίες όπως το παραδοσιακό όργωμα, τον αλωνισμό και τον θερισμό με τα ζώα .Φωτογραφίες από επαγγέλματα που δεν υπάρχουν όπως του κεραμοποιού, του ασβεστά, του παραδοσιακού κτίστη πέτρας, του παγοπώλη, του παραδοσιακού ράπτη, του καπελά , του γαλατά, του γανωτή, του εφημεριδοπώλη, του λούστρου, του τσαγκάρη, του παραδοσιακού φωτογράφου, του κουρέα, του κλωνατζή, του δερματά, των παλιών βοσκών, το έθιμο της γουρνοσφαγής, του σαμαρτζή και του πεταλωτή, του καλαθά, του σαροθροποιού.
Διαδικασίες από το παραδοσιακό ζύμωμα και ψήσιμο του ψωμιού έως τους παραδοσιακούς χωριάτικους φούρνους ,τους αργαλειούς με τις υφάντρες, τους οργανοπαίκτες και άλλα. Γίνεται εκτενής αναφορά στο κάθε επάγγελμα, καθώς και συνεντεύξεις γερόντων που εργάστηκαν σε αυτά τα επαγγέλματα

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ για την Ελλάδα και το εξωτερικό στο τηλ. 6948530262 Διατίθεται και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Διεύθυνση: Εκδόσεις «Πολίτης της Αρκαδίας»-Θανάσης Μ. Σιαβρακάς
Νικηταρά 1 Τρίπολη 22100
Email: [email protected]

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here