ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΤο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης ανοίγει,ναι ανοίγει. Γιατί κάποιοι Μεγαλοπολίτες στεναχωριούνται;

Το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης ανοίγει,ναι ανοίγει. Γιατί κάποιοι Μεγαλοπολίτες στεναχωριούνται;

Δημοσιεύουμε μια επιστολή αναγνώστη μας , σχετικά με την εκδήλωση της Δευτέρας στο Αρχαίο Θέατρο. Μια επιστολή που θα προβληματίσει . Δεν θα κάνουμε κανένα σχολιασμό, σας την παραθέτουμε αυτούσια.

Το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης ανοίγει   …. ναι ανοίγει. Γιατί κάποιοι Μεγαλοπολίτες στεναχωριούνται;

Κάποιοι συμπολίτες μας ενοχλούνται με τον περιορισμό των 400 ατόμων και πραγματικά έχουν δίκιο. Μακάρι να μην υπήρχε, μακάρι να μπορούσαν να μπουν όλοι. Αυτό το θέλουμε όλοι.

Υπάρχουν 2 βασικές – διαφορετικές   απόψεις για την εκδήλωση και το άνοιγμα του χώρου.
Η μία άποψη είναι να ανοίξει το θέατρο  – έστω με τον περιορισμό, έστω με αυτή την εκδήλωση που δεν αρμόζει στον χώρο- όπως επίσης υποστηρίζουν πολλοί – και που είναι κάτι αναμενόμενο.
Η άλλη άποψη είναι να μην ανοίξει το θέατρο  παρά μόνο όταν θα μπορεί να υποδεχτεί όλους όσους θελήσουν να πάνε, ίσως να είναι 1000 άτομα, ίσως να είναι 3,000. Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο , να μπορεί να γίνει αυτό , θα περάσουν άλλα 20 χρόνια που θα παραμένει κλειστό το αρχαίο θέατρο. Και καλούμαστε όλοι μας να αναλογιστούμε..

Ποια είναι η καλύτερη λύση; Σας διαβεβαιώ ότι όποια και αν σκεφτούμε θα έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Δεν είναι άσπρο η μαύρο. Το επιθυμητό αποτέλεσμα δυστυχώς θα αργήσει πολύ να έρθει. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας. Άρα θα πω εδώ, θεμιτές οι ανησυχίες οι κριτικές οι προβληματισμοί. Και κυρίως όταν πρόκειται για την ασφάλεια του μνημείου.

Σας παρακαλώ όμως αν πράγματι αγαπάμε την περιοχή μας και τα μνημεία μας ας μένουμε στην κριτική , στους προβληματισμούς. Δεν νομίζω ότι το αρχαίο θέατρο μπορεί να γίνει αφορμή για να βγάζουμε την χολή μας , την μιζέρια μας και τα κόμπλεξ μας. Αν δεν μας αρέσει η εκδήλωση δεν είναι κακό, σας ξαναλέω μακάρι να γινόταν μια αρχαία τραγωδία, συμφωνώ και εγώ.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βγαίνουμε και θα κοροϊδεύουμε και θα χλευάζουμε την εκδήλωση που θα γίνει μεθαύριο . Γιατί στην ουσία όσοι το κάνουν χλευάζουν τον τόπο μας.

Σχετικά με το όριο των 400 ατόμων διαβάζω ότι είναι ένα διαδικαστικό θέμα από τους υπεύθυνους αρχαιολόγους και δυστυχώς δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Νομίζω όμως ότι στα καθίσματα που υπάρχουν σε καλή κατάσταση , τόσα άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν. Αν θα μπορούσε η αρχαιολογία να δώσει άδεια για παραπάνω θεατές , τότε θα έπρεπε να κάθονται θεατές στα χώματα, τότε κάποιοι πάλι  θα φώναζαν… μα καλά θα βάλουμε τους πολίτες στα χώματα?

Οπότε θεωρώ ότι ναι , είναι πρόβλημα ο περιορισμός αλλά ίσως είναι μεγαλύτερο το όφελος να γίνει η εκδήλωση φέτος , να ανοίξει το θέατρο με τους 400 και του χρόνου να βγει άδεια για 600, σε 2 χρόνια για 1000 και σε 3 χρόνια για 3000.

Τέλος όσο αφορά τους καλλιτέχνες και την ποιότητα της συναυλίας σχετικά με τον χώρο, θα σας αναφέρω κάτι που δεν γνώριζα και έμαθα χθες.

Αν ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης ήταν καλά στην υγεία του και μπορούσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση τι θα έλεγαν όσοι θεωρούν ότι η εκδήλωση αυτή δεν αρμόζει στον χώρο; Θα λέγαμε στον κ. Θεοδωράκη δεν αρμόζει ο χώρος να έρθεις;

Αν ο Μίκης Θεοδωράκης διαβάσει κατά λάθος όσα γράφονται στο διαδίκτυο από κάποιους -ευτυχώς ελάχιστους – Μεγαλοπολίτες , τι θα σκεφτεί αυτός ο άνθρωπος για την περιοχή μας;

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συναυλία , έχει φιλοξενήηθεί στο Ηρώδειο , στο θέατρο Πέτρας και στην Μικρή Επίδαυρο , σημαίνει τίποτα;

Ευτυχώς αυτοί που κατά την γνώμη μου έχουν ξεφύγει και δεν ξέρουν τι λένε είναι ελάχιστοι , μετρημένοι στα δάχτυλα.

Δεν θα κάνω άλλες αναφορές. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα, ταυτόχρονα όμως όλοι μας κρινόμαστε.

Γράφω τις δικές μου σκέψεις και αφήνω στον καθένα σας να κάνει τις δικές του.

Φίλε Πάνο, σου στέλνω αυτή την επιστολή και σε παρακαλώ να την δημοσιεύσεις. Σου στέλνω και τα πλήρη στοιχεία μου . Σαν πολίτης αυτού του τόπου έχω αηδιάσει με τις συμπεριφορές κάποιων ελάχιστων. Επειδή έχω μια μικρή επιχείρηση φοβάμαι πολλές φορές να πω την γνώμη μου και  σου αναφέρω ότι θα προτιμούσα να μην δημοσιεύσεις τα στοιχεία μου. Γιατί δυστυχώς σε αυτή την περιοχή , όταν εκφράσεις μια αντίθετη άποψη από κάποιους , αυτοί σε τιμωρούν κάνοντας εμπάργκο στην επιχείρηση που έχεις. Αυτό και αν είναι κατάντια. Εκεί έχουμε φτάσει δυστυχώς.

Αλλά επειδή παρακολουθώ καθημερινά το Καφενείο σου και ξέρω πόσο σοβαρή είναι η δουλειά σου, τα στοιχεία μου αν θέλεις τα βάζεις αν  θέλεις μην τα βάζεις. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χώρο που μου διαθέτεις.

Σημείωση: Σου επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες που δείχνουν μια σκαλωσιά στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου.  Αν υπολογίζω σωστά αυτή σκαλωσιά είναι εκεί παρατημένη μάλλον κάπου 3-4 χρόνια.

Προφανώς αυτούς τους λίγους , τους ” ευαίσθητους”  συμπολίτες μας δεν τους ενοχλούσε η παρουσία της σκαλωσιάς τόσο καιρό αλλά τους ενοχλεί αρκετά μια σκηνή που θα στηθεί μια βραδιά , για να ακουστούν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Επίσης σου στέλνω μια φωτογραφία που υπάρχει σε σελίδα της Μεγαλόπολης , που κάποιος έχει κάνει μοντάζ τις καμινάδες της δεη μέσα στο θέατρο.Εδώ δεν θα σχολιάσω καν. Τα λόγια είναι περιττά!

arxaiodei arxaio33 arxaio34

 

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να κλείσει αμέσως ο χώρος του αρχαίου θεάτρου. Ο δήμαρχος και γενικά η δημοτική αρχή, σκεφτόμενοι εγωιστικά προέβησαν στην επαναλειτουργία του χώρου, αδιαφορώντας τελείως για την ψυχική υγεία του γνωστού τρίο Στούτζες της πόλης μας. Το γνωστό τρίο -οι δύο απ’ τους σαράντα πέντε μ’ ενός κοκόρου γνώση και το χρυσάβγουλο- κοντεύουν να αλλοφρονήσουν, να παρανοήσουν και να σχιζοφρενιάσουν και υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος. Σε καλώ δήμαρχε, αν νοιάζεσαι για το καλό ΟΛΩΝ των δημοτών κλείσε τώρα το αρχαίο θέατρο.Η κατάστασή τους είναι πολύ κρίσιμη. Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις…
    (Φήμες που κυκλοφόρησαν πως το γνωστό τρίο εθεάθει να κυκλοφορεί σαν τον Ιζνογκούντ επαναλαμβάνοντας μονότονα το “θέλω να γίνω δήμαρχος στη θέση του δήμαρχου” ελέγχονται ως ανακριβείς…)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ