Το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης ανοίγει τις πύλες του στο κοινό για το Run the Theatre

Ανακοίνωση συνεργασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας

0
778

Η Ο.Ε. του αγώνα δρόμου του Δήμου Μεγαλόπολης Run the Theatre 2018 ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας η οποία εντάχθηκε στην κατηγορία του θεσμικού υποστηρικτή της Διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε ότι στις 5 & 6 Μαΐου 2018 το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό. Από τις 11:00 έως 15:00 με ελεύθερη είσοδο ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι διαθέσιμος σε όποιον επιθυμεί να τον επισκεφθεί. Επιπλέον, στον χώρο θα παραβρίσκεται αρχαιολόγος για να ξεναγήσει τους επισκέπτες.

Ακόμα, προγραμματίζεται εκπαιδευτική δράση σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα, με τίτλο: Μαθαίνω για το Αρχαίο Θέατρο- Τρέχω για το Αρχαίο Θέατρο

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που προηγείται του αγώνα 30 Απριλίου- 4 Μαΐου, κατά τις πρωινές ώρες, στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών και υπό τη συνοδεία αρχαιολόγου- ξεναγού.

Στόχος του προγράμματος είναι η καλύτερη γνωριμία των μαθητών με τον αρχαιολογικό χώρο αλλά και η δημιουργία «σύνδεσης»  του Αρχαίου Θεάτρου με την σύγχρονη ζωή των νέων, δράση που θα κορυφωθεί με την συμμετοχή των μαθητών στην αγωνιστική εκδήλωση του Run the Theatre.

Η Ο.Ε. ευχαριστεί θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας για την πολύ σημαντική συμβολή της!

Το Run the Theatre 2018 θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Μαΐου στον Δήμο Μεγαλόπολης και περιλαμβάνει αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 2,5 χλμ. για όλους.  

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Δήμο Μεγαλόπολης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη των τοπικών αθλητικών σωματείων και υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου.

Για εγγραφές δρομέων ακολουθείστε το link: https://www.runthetheatre.gr/eggrafes/

Λεπτομέρειες για τον αγώνα μπορείτε να δείτε στον δικτυακό χώρο της Διοργάνωσης: https://www.runthetheatre.gr/  και https://www.facebook.com/RunTheTheatre/

Δείτε το videopromo της Διοργάνωσης:

Από το Γραφείο Τύπου

«Στις 6 Μαΐου ελάτε να τρέξουμε στον τόπο που γέννησε το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας!»

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here