xabilomati9-2-23
spot_img
ΑρχικήΑΡΘΡΑΤο ¨Μπάχαλο¨ της Τσακώνας και του ΜΟΡΕΑ - Κατάφεραν να τους κλείσει...

Το ¨Μπάχαλο¨ της Τσακώνας και του ΜΟΡΕΑ – Κατάφεραν να τους κλείσει ο δρόμος για ώρες

Μόνο με την λέξη ¨Μπάχαλο¨ μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει όσα έγιναν χθες το απόγευμα , όταν έκλεισε η νέα εθνική οδός Τρίπολης – Καλαμάτας στην Τσακώνα.

Σε μια στιγμή που υπήρχε χιονόπτωση σε όλο το μήκος του δρόμου και γινόταν καθαρισμός , ο δρόμος δεν έκλεισε στο Καλογερικό, ούτε στο Αρτεμίσιο αλλά έκλεισε στην Τσακώνα!Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως κατάφεραν να γίνει αυτό!

Παρόλο που υπήρχε η εικόνα ότι χιονίζει παντού και υπήρχε και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών από το μεσημέρι, κανένας υπεύθυνος  δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στην ανάβαση μετά την Τσακώνα.

Έτσι τα φορτηγά  έμπαιναν στην εθνική , πέρναγαν από διόδια και πλήρωναν χωρίς κανένας υπεύθυνος να τους σταματήσει. Οι οδηγοί είναι επαγγελματίες και για να βγει το μεροκάματο πρέπει να κάνουν την δουλειά τους.

Οπότε  με 10 πόντους χιόνι αρκούσε να διπλώσει μια νταλίκα , στην συνέχεια ακόμα μια και να κλείσει ο δρόμος. Μάλιστα το ένα και μοναδικό εκχιονιστικό που είχε ο ΜΟΡΕΑΣ στην περιοχή μπλόκαρε και αυτό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καθαρίσει.

Στο σημείο αυτό αμέσως μετά την νέα γέφυρα που φτιάχνεται δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας αφού το ένα ήταν τελείως κλειστό και το άλλο δεν καθαριζόταν.

Μαθαίνουμε ότι στο σημείο πήγαν αστυνομικοί από την Μεγαλόπολη και προσπαθούσαν να βοηθήσουν. Η ώρα πέρναγε και το χιόνι μαζευόταν.

Τελικά κάποια στιγμή απεγκλωβίστηκε το εκχιονιστικό το οποίο όμως έκανε καθαρισμό μόνο του και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας.

Ο ΜΟΡΕΑΣ έβγαλε ανακοίνωση όπου μας ενημέρωνε ότι δεν εισπράττει διόδια! Αυτό έλλειπε να παίρνει λεφτά για ένα δρόμο που είχε κλείσει με εγκλωβισμένους οδηγούς! Τεράστιες ουρές στα διόδια Βελιγοστής και στην Αλλαγή. Η ταλαιπωρία των πολιτών και η αγανάκτηση τους επίσης τεράστια.

Ο δρόμος προς Σπάρτη κλειστός. Η παλιά εθνική με πολλά προβλήματα και πολύ επικίνδυνο πέρασμα στο Δερβένι, οπότε όσοι είχαν ανάγκη έπρεπε να κινηθούν μέσω Πύργου Πάτρας !!

Από το απόγευμα στις 18.30 περίπου που δημιουργήθηκε το πρόβλημα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε τα μεσάνυχτα!

Αν είναι δυνατόν σε μια σύγχρονη εθνική οδό να υπάρχει αποκλεισμός με 10-15 πόντους χιόνι! Αν είναι δυνατόν να υπάρχει ένας ΜΟΡΕΑΣ που εισπράττει διόδια, απαιτεί και παίρνει και πρόσθετα χρήματα από την Κυβέρνηση γιατί είχε λίγα έσοδα από τα διόδια και να μην έχει τα απαραίτητα μηχανήματα και να μην κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο στην Τσακώνα!

Βέβαια υπάρχει και η ευθύνη στον αθάνατο Έλληνα οδηγό που ποτέ δεν έχει μαζί του αλυσίδες η κάνει υπερεκτίμηση των ικανοτήτων του. Στην Τσακώνα χθες , το ύψος του χιονιού ήταν αστείο. Όμως ακόμα και με 2 πόντους χιόνι τα αυτοκίνητα γλιστράνε όταν είναι ανηφόρα, όταν δεν έχουν λάστιχα. Και όταν βλέπεις μπροστά σου να το στρώνει και ξέρεις ότι το όχημα σου μπορεί να κολλήσει, εσύ συνεχίζεις μέχρι να κλείσεις τον δρόμο η να πέσεις πάνω σε άλλον!

Δυστυχώς αυτό το ¨Μπάχαλο¨ μόνο στην Ελλάδα μπορεί να γίνει!  Και από σήμερα που ο δρόμος άνοιξε πάλι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα διόδια μας και ο ΜΟΡΕΑΣ θα συνεχίσει να ζητάει και να εισπράττει διαφυγόντα κέρδη!

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!! ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ Ο ΜΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ!!! ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΟΜΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!! ΑΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΦΟΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ!! ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΥ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ… ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΑΝΑΒΕΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΙΣΤΡΗΣΩ!! ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΣ!!!

  2. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!! ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ Ο ΜΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ!!! ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΟΜΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!! ΑΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΦΟΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ!! ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΥ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ… ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΑΝΑΒΕΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΙΣΤΡΗΣΩ!! ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΣ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,566ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,297ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ