Τουριστικό γραφείο Ζώταλη: Εκδρομή στην Αθήνα την Κυριακή 15 Απριλίου στην Θεατρική παράσταση “Οι Γυναίκες του Παπαδιαμάντη”

0
618

Το Τουριστικό γραφείο Ζώταλη διοργανώνει εκδρομή στην Αθήνα την Κυριακή 15 Απριλίου ώστε να απολαύσουμε την Θεατρική παράσταση “Οι Γυναίκες του Παπαδιαμάντη” με την Νένα Μεντή στον ρόλο της Φραγκογιαννούς Φόνισσας.
Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αυτή τη καταπληκτική παράσταση στο θέατρο Χώρα καθώς οι παραστάσεις πήραν παράταση μέχρι τέλος Απριλίου.
Τιμή συμμετοχής 28.00 ευρώ (εισιτήριο και μεταφορά)
Ώρα αναχώρησης 14:30 μμ

Δηλώσεις συμμετοχής έως 12/04/2018.
Περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο μας και στα παρακάτω τηλέφωνα 6972792447 – 2791400904.

Παρακάτω παρατίθεται το πρόγραμμα της εκδρομής και λίγα λόγια για την παράσταση:

“Οι Γυναίκες του Παπαδιαμάντη”
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 14:30 στο γραφείο μας και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ. Άφιξη στην Κυψέλη όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και ξεκούραση μέχρι να μεταβούμε στο θέατρο Χώρα.

Στο θέατρο Χώρα στην Κυψέλη, θα παρακολουθήσουμε την υπέροχη θεατρική παράσταση “Οι Γυναίκες του Παπαδιαμάντη” (Απογευματινή παράσταση 19:00 μμ)

«Σα να ΄χαν ποτέ τελειωμό τα πάθια κ΄ οι καημοί του κόσμου…»
Η Νένα Μεντή μαζί με την ΄Ερση Μαλικένζου, την Ευγενία Δημητροπούλου, την Χριστιάννα Ματζουράνη, την Μαριάννα Τουντασάκη και την Ευφροσύνη Σακελλαρίου θα συνεχίσουν να ζωντανεύουν τις ηρωίδες του Σκιαθίτη συγγραφέα έως τέλος Απριλίου στο θέατρο Χώρα.

Οι γυναίκες στον Παπαδιαμάντη, μοναχικές αλλά δυναμικές φιγούρες, παλεύουν με τη φύση, τη ζωή, το θάνατο, με τη χαρά και τη λύπη. Μάνες, γυναίκες, κόρες ξενιτεμένων, ναυτικών ή χαμένων ανδρών που συμμαχούν για να κερδίσουν την επιβίωση, το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους, αποτελούν το δραματουργικό καμβά αυτής της σκηνικής δημιουργίας με αρωγό το δημοτικό τραγούδι, την παράδοση και το θρησκευτικό πνεύμα του συγγραφέα. Με προεξάρχουσα γυναίκα-ηρωίδα τη Φραγκογιαννού -Φόνισσα, που αποτελεί το βασικό πρόσωπο της παράστασης αλλά και της Παπαδιαμαντικής δημιουργίας, στήνεται ένας χορός από κωμικά και δραματικά περιστατικά ζωής γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα, σε ένα απομονωμένο νησί της Ελλάδας. Οι μελωδίες και η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων μπερδεύονται με το πένθιμο πνεύμα της Σταύρωσης και του Πάσχα, η χαρά της γέννας συναντά με το πόνο του θανάτου. Η μαγεία και η δεισιδαιμονία διασταυρώνονται τη θρησκοληψία και την προκατάληψη. Πλούσιο το υλικό των υπέροχων διηγημάτων του συγγραφέα ζωντανεύει μπροστά μας μια σειρά από μοναδικά πορτραίτα ηλικιωμένων και νεαρών γυναικών. Κοινός τους στόχος η επιβίωση, κόντρα στα εμπόδια, τη φτώχεια και τις απώλειες μιας δύσκολης ζωής. Μια δύσκολη εποχή που ακουμπά σε πολλά ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας…«Σα να ΄χαν ποτέ τελειωμό τα πάθια κ΄ οι καημοί του κόσμου»,όπως λέει ο Παπαδιαμάντης.

Η πολυσχιδής προσωπικότητα της Φραγκογιαννούς γίνεται το όχημα για να ταξιδέψει κανείς μέσα στο πέλαγο της παπαδιαμαντικής αφήγησης. Στο τιμόνι καπετάνιος, για το θεατρικό ταξίδι στέκει η «γραία» γυναίκα που φτάνει να σκοτώσει για να χαρίσει ζωή και γίνεται δολοφόνος για να ακουμπήσει την αγιοσύνη και την αγνότητα του Θεού, θύτης και θύμα στη διαχρονική ανθρώπινη περιπέτεια.

Πρωταγωνιστούν:
Νένα Μεντή, ΄Ερση Μαλικένζου, Χριστιάννα Ματζουράνη, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαριάννα Τουντασάκη, Έφη Σακελλαρίου.

Τιμή Συμμετοχής: 28,00 ευρώ. (Περιλαμβάνεται εισιτήριο του θεάτρου και μεταφοράς.)

Σας ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σας και καλή διασκέδαση!

Τηλ. Επικοινωνίας: 2791400904 – 6972792447 και στο γραφείο μας Κολοκοτρώνη 6.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here