Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΡΘΡΑΤοποθέτηση Ν. Φωτόπουλου μέλους ΔΣ ΔΕΗ ΑΕ, εκπροσώπου των εργαζομένων για την...

Τοποθέτηση Ν. Φωτόπουλου μέλους ΔΣ ΔΕΗ ΑΕ, εκπροσώπου των εργαζομένων για την εθελουσία έξοδο

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι Σύνεδροι,

όπως είπα και πέρσι όταν συζητήσαμε για το ίδιο θέμα (της οικειοθελούς αποχώρησης των συνάδελφων μας) θα ψηφίσω το θέμα, αλλά με βαριά καρδιά.

Θα το ψηφίσω μόνο μια μόνο γιατί νιώθω και καταλαβαίνω πως αισθάνονται οι συνάδελφοί μου στο ΛΚΔΜ αλλά και στις θυγατρικές της Μελίτης και της Μεγαλόπολης.

Θα το ψηφίσω γιατί η αρνητική ψήφος θα ήταν ασέβεια απέναντί τους.

  • Θα ήταν σαν να μην τους νιώθω.
  • Θα ήταν σαν να μη συμμερίζομαι τους φόβους και την αγωνία τους.

Θέλω όμως να αιτιολογήσω γιατί είπα θα το ψηφίσω με βαριά καρδιά.

Το ψηφίζω με βαριά καρδιά γιατί το διώξιμο (περί αυτού πρόκειται) των συναδέλφων μας έρχεται ως αποτέλεσμα μιας εγκληματικής απόφασης της κυβέρνησης. Της αδιανόητης απόφασης, της παντελώς λαθεμένης, της απολύτως καταστροφικής για τα συμφέροντα των περιοχών των Ν. Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας, αλλά και λίαν επικίνδυνης για την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού και απρόσκοπτης τροφοδότησης των καταναλωτών, του βίαιου κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων.

Σε κάθε ευκαιρία, με κάθε αφορμή δεν θα κουράζομαι να λέω πόσο καταστροφική είναι αυτή η απόφαση.

Θα πει κανείς: μα τι λες, εδώ το C02 έχει φτάσει 60€/ton και μας λες ότι είναι καταστροφική; Σωτηρία είναι. Για τη ΔΕΗ είναι σωτηρία.

Κύριε Διευθύνοντα,

Κύριοι Σύμβουλοι,

εξαρτάται από ποια σκοπιά βλέπει κανείς το θέμα. Για τι ΔΕΗ μιλά και τι ΔΕΗ θέλει.

Αν μιλάμε για μια ΔΕΗ που μοναδικό σκοπό και στόχο έχει την κερδοφορία και την απόδοση υψηλών μερισμάτων στους μετόχους της, ΝΑΙ θα συμφωνήσω. Όσοι το βλέπετε έτσι έχετε δίκιο. Εγώ όμως και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου, αν όχι όλοι, δεν το βλέπω έτσι.

Εγώ που είμαι συνδικαλιστής παλιάς κοπής όπως λένε κάποιοι και δε λέω να βάλω μυαλό κατ’ αυτούς, εξακολουθώ να θέλω να παλεύω και να αγωνίζομαι για μια ΔΕΗ στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.

Δηλαδή στην υπηρεσία αυτού που την έφτιαξε.

Εξακολουθώ να παλεύω και να αγωνίζομαι για μια ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ, στυλοβάτη της ανάπτυξης της οικονομίας που θα εξασφαλίζει φθηνές τιμές στον καταναλωτή, ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού στη χώρα μας και απρόσκοπτη τροφοδότηση των καταναλωτών.

Κύριοι Σύμβουλοι, ψηφίζω με βαριά καρδιά γιατί το διώξιμο των συναδέλφων μας υλοποιεί την απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερα δε το κλείσιμο του ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ, ΤΗΣ 5ΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 5 ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑ.

ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ (ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ σε τέτοια ποσοστά που να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο), Η κυβέρνηση θα αφήσει τη χώρα χωρίς ρεύμα …

Σε όσους ρωτούν και τι προτείνεις; Απαντώ:

Προτείνω η λειτουργία αυτών των 3 μονάδων να συνεχιστεί μέχρι να έχουμε εξασφαλίσει 100% την κάλυψη της ζήτησης στη φάση των αιχμών, είτε με περαιτέρω ενίσχυση των διασυνδέσεων, είτε με αποθήκευση της ενέργειας.

Σε όσους πουν, μα έτσι με 60€ τον τόνο θα καταστραφεί η ΔΕΗ, οι μονάδες δεν θα είναι ανταγωνιστικές, δεν θα μπαίνουν στο σύστημα, απαντώ:

Επειδή πρώτα και πάνω από όλα εκείνο που προηγείται είναι η ασφάλεια ενεργειακού σχεδιασμού και η απρόσκοπτη τροφοδότηση των καταναλωτών (και μετά το 2023), το κόστος να το αναλάβει η πολιτεία. Η ΔΕΗ να κρατήσει τις μονάδες και το κόστος να το αναλάβει η πολιτεία.

Στο δε ερώτημα που θα το φορτώσει αυτό; Στον λαό; Απαντώ: ΟΧΙ.

  1. Να το φορτώσει σε αυτούς που ακόμα και τώρα μέσα στην κρίση θησαύρισαν.
  2. Να το φορτώσει σε αυτούς τους εκλεκτούς κυρίους που πάνω από 10 χρόνια τώρα για να οικονομάνε καθήμενοι σταυροπόδι, η πολιτεία έγδαρε τους καταναλωτές βάζοντάς τους να πληρώνουν την ΜWh μέχρι και 550€ αυξάνοντας το ΕΤΜΕΑΡ μέχρι και 11,500%, όταν από τον λιγνίτη κόστιζε 20 και 25€!

Μόνο από το τέλος ΑΠΕ που το μετονόμασαν σε ΕΤΜΕΑΡ για να μην καταλαβαίνει ο κόσμος για ποιους πληρώνει, από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν πάρει πάνω από 7 δις. από τις τσέπες των καταναλωτών.

Να από πού μπορούν να βρεθούν τα λεφτά.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ

Επειδή δυστυχώς οι φωνές της λογικής δεν βλέπω να εισακούγονται, αλλά και επειδή δεν βλέπω από πουθενά διάθεση να αλλάξουν αυτές οι απαράδεκτες και καταστροφικές αποφάσεις, θεωρώντας πλέον ΔΥΣΤΥΧΩΣ ως δεδομένο ότι πάμε εκεί, στο ΒΙΑΙΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ, αναγκαστικά, κατανοώντας την αγωνία των συναδέλφων μου, με μισή καρδιά ψηφίζω την εισήγηση. Θέλω όμως να βάλω θέματα.

1ο: θεωρώ τα ποσά που δίνονται (μπροστά στα όσα θα εξοικονομήσει η ΔΕΗ) μικρά και ζητώ να αυξηθούν.

2ο: για λόγους ίσης αντιμετώπισης και το λέω αυτό χωρίς να εξισώνω όλους τους συναδέλφους και χωρίς να κλείνω τα μάτια στο που είναι το πρόβλημα, ζητώ να επεκταθεί η απόφαση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ.

Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητώ να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οι συνάδελφοι των εργοστασίων που έκλεισαν, όπως Κερατσίνι, Αλιβέρι, Λαύριο, αλλά και μιας σειράς ΑΣΠ.

Όπως επίσης οι συνάδελφοι των μονάδων της Κρήτης, ΛΙΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ-ΧΑΝΙΑ που επίσης οδεύουν στο κλείσιμο.

3ο: Τέλος και δεν είναι αντίφαση, ίσα-ίσα θέλω να επισημάνω την αναγκαιότητα, εδώ και τώρα να προχωρήσουν οι προσλήψεις, ώστε να μην χάνεται πολύτιμη τεχνογνωσία, ούτε να αναγκαζόμαστε να βάζουμε εργολάβους ακόμα και σε βασικές λειτουργίες.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,834ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,363ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια