ΑρχικήΑΡΘΡΑΤοποθέτηση Λαμπρόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης

Τοποθέτηση Λαμπρόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης

Τοποθέτηση  του Παναγιώτη Λαμπρόπουλου στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που οι εκπρόσωποι της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ, της ΛΑΕ, προεξάρχοντος του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν άφησαν να γίνει, όπως ακριβώς έκαναν και με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα Μεγαλόπολης στο τελευταίο Συλλαλητήριο.

Συγκαλέσατε σήμερα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και αντί να συζητήσουμε το καίριο ζήτημα της πώλησης του Ενεργειακού Κέντρου, περιορίζετε τη συζήτηση σε θέματα που αφορούν τα νεκροταφεία.

Η στάση σας είναι απαράδεκτη τη στιγμή που μετατρέπουν την ευρύτερη περιοχή σε νεκροταφείο.    

Για να έχει αποτελεσματικότητα ένας αγώνας, μια επιλογή σε κάποια φάση ενός αγώνα π.χ. η παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά.

Πρώτον Να αναδεικνύει τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βασική αιτία που επιβάλει την πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων είναι η επιλογή της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Μια επιλογή που πάει νύχι – κρέας με την ιδιωτικοποίηση. Επιλογή που εξυπηρετεί την ανάγκη του κεφαλαίου για διοχέτευση κεφαλαίων που λιμνάζουν στην παραγωγική διαδικασία τομέων όπως η ενέργεια για σίγουρη – γρήγορη και εγγυημένη κερδοφορία.

Δεύτερο χαρακτηριστικό ενός αποτελεσματικού αγώνα είναι να στοχεύει τον αντίπαλο, να αποκαλύπτει τους υπαίτιους που υλοποιούν αυτές τις πολιτικές.

Να στρέφονται λοιπόν ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις διαδοχικά, που από το 1993 νομοθετούν και υλοποιούν βήμα βήμα την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Να αποκαλύπτει το ρόλο Δημοτικών και Περιφερειακών – Νομαρχιακών Αρχών, συνδικαλιστικών ηγεσιών που δούλεψαν – στήριξαν αυτές τις επιλογές (αδειοδότηση τεράστιων αιολικών και φωτοβολταϊκών βιομηχανικών συγκροτημάτων, μετατροπή της ΔΕΗ σε ΑΕ, μετοχοποίηση – σπάσιμο της ΔΕΗ, φιέστες και ημερίδες για την μεταλιγνιτική περίοδο κλπ).

Όταν λοιπόν δεν αναδεικνύεις τις αιτίες, δεν αποκαλύπτεις και δεν στοχεύεις τον αντίπαλο αντίθετα όλοι μαζί, θύτες και θύματα, μέσα από Συντονιστικά και πλαίσια άχρωμα άοσμα και ουδέτερα δουλεύεις για να ξεφουσκώσει η λαϊκή οργή και αγανάκτηση, τότε είσαι κρίκος στη συνολική αλυσίδα δράσης για την εξυπηρέτηση επιλογών του κεφαλαίου.

Όταν στο και πέντε της πώλησης των μονάδων και των ορυχείων, εσύ νοικιάζεις από τη ΔΕΗ κομμάτι των ορυχείων, αναγνωρίζοντας της το δικαίωμα να νοικιάσει ή να πουλήσει ορυχεία, όταν συγκροτείς ενεργειακή κοινότητα, τότε συνεχίζεις να βάζεις πλάτη στην απελευθέρωση της ενέργειας δηλαδή στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Λίγες μέρες πριν από την ψήφιση του εκτρωματικού νόμου, όλοι μαζί με πρώτο τον κ Δήμαρχο στήσατε για τις κάμερες την παράσταση με τις παραιτήσεις, τώρα χωρίζεστε σε «λιποτάκτες» και «αγωνιστές» και εκείνοι που πηδάνε από το καράβι και εσείς που μένετε, στα ίδια νερά κολυμπάτε, τα ίδια συμφέροντα υπηρετείτε.

Όσοι μιλάνε για παραίτηση, να παραιτηθούν από την πορεία υλοποίησης αυτής της πολιτικής, να παραιτηθούν από τα κόμματα τους τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ που υλοποιούν αυτή την πολιτική, να καλέσουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα να εγκαταλείψουν τα κόμματα του κεφαλαίου τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Το να συνεχίσεις να στηρίζεις αυτή την πολιτική και τα κόμματα που την υλοποιούν και να παραιτείσαι από το Δημοτικό Συμβούλιο, όχι μόνο δεν είναι συμβολή στον αγώνα, αλλά δεν σε ξεπλένει και για τη μέχρι τώρα πορεία. Όσοι επιδιώκουν άφεση αμαρτιών μέσα από μια παραίτηση για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική μέσα από μια εκλογική αναβάθμιση, μου θυμίζουν τον Τσίπρα και το Βαρουφάκη του ΣΥΡΙΖΑ με το μαϊμού δημοψήφισμα του 2015.

Όσοι πραγματικά έβγαλαν συμπεράσματα, εδώ είμαστε να συμπορευτούμε για ενιαίο δημόσιο φορέα ενέργειας με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά, διανομή, εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας που θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και θα λειτουργεί  προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και όχι των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, να κάνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα αγαθό για την εργατική τάξη, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, να διασφαλίσουμε την εργασία τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Παραιτηθείτε από τα κόμματα σας που με ευλάβεια από το 1993 ακολουθούν αυτή την πολιτική και ελάτε να συγκροτήσουμε τη μεγάλη λαϊκή και κοινωνική συμμαχία, που θα τους δυσκολέψει θα τους καθυστερήσει σήμερα, θα τους ανατρέψει αύριο, για φιλολαϊκές λύσεις στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.

Λαμπρόπουλος Παναγιώτης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ