ΑρχικήΑΡΘΡΑΤι ειπώθηκε στην συνέντευξη για το Φυσικό Αέριο στην Μεγαλόπολη(video)

Τι ειπώθηκε στην συνέντευξη για το Φυσικό Αέριο στην Μεγαλόπολη(video)

Το φυσικό αέριο είναι γεγονός για την Πελοπόννησο, αφού όπως ανακοινώθηκε από εκπροσώπους της εταιρίας Hengas και Edil, ξεκινούν τα έργα και θα εγκατασταθούν άμεσα  αγωγοί και τα νοικοκυριά της Μεγαλόπολης θα μπορούν να κάνουν χρήση του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, έως το 2022 όλη η περιοχή θα έχει καλυφθεί.

Την δέσμευση ότι το Φυσικό Αέριο θα φτάσει στην Μεγαλόπολη, μετέφερε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου από την Μεγαλόπολη.

Ο κ. Βλάσης περιόδευσε στις λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης και στην συνέχεια μαζί με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο και  κ. Λαμπρόπουλο ιδιόκτητη της Edil Hellas και τον εκπρόσωπο επικοινωνίας  της Εταιρείας διανομής ελληνικού φυσικού αεριού HENGAS A.E., κ. Κουτσογιάννη, κάτοχο της άδειας διανομής δικτύου φυσικού αερίου για τη Μεγαλόπολη, παραχώρησαν συνέντευξη για τις εξελίξεις για το έργο του φυσικού αερίου.

Η Μεγαλόπολη θα είναι η πόλη όπου το φυσικό αέριο θα διατεθεί δωρεάν στους καταναλωτές και αυτό για να γίνει πρέπει να υπάρχει μία γενναία χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ η οποία αφενός θα εξασφαλίσει την κατασκευή του αγωγού και στην συνέχεια την επιδότηση των σπιτιών που θα γίνει η χρήση του φυσικού αερίου.

Την συνέντευξη άνοιξε ο δήμαρχος κ. Χριστογιαννόπουλος δίνοντας μία πρώτη προσέγγιση του μεγάλου έργου και μιλώντας για τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να φτάσει το φυσικό αέριο στην Μεγαλόπολη: «Η χρήση του αγαθού αυτού θα είναι εντελώς δωρεάν για τους Μεγαλοπολίτες», υπογράμμισε.

«Οι Μεγαλοπολίτες, σύμφωνα με το μνημόνιο που έχει υπογραφεί, δεν θα μείνουν χωρίς θέρμανση στο μεσοδιάστημα», ανέφερε ο δήμαρχος τονίζοντας ότι η ΔΕΗ έχει δεσμευτεί για αυτό, ότι θα στηρίξει τους καταναλωτές.

Η δημοτική αρχή θεωρεί ότι το φυσικό αέριο είναι ένα εφαλτήριο για τα γίνουν επενδύσεις, αλλά και για να δοθεί προστιθέμενη αξία στην Μεγαλόπολη και θα στηρίξει τους δημότες, ανέφερε ο δήμαρχος επισημαίνοντας ότι πολλά μεγάλα έργα είναι σε εξέλιξη στην περιοχή αλλά λόγω της πανδημίας έχουν καθυστερήσει σε ,ότι αφορά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε το έργο, εννοώντας τις προσφυγές που έγιναν από τις αντιπολιτεύσεις κατά της απόφασης για το μνημόνιο συνεργασίας. Λίγο μετά ο κ. Χριστογιαννόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Βλάση επειδή στήριξε και βοήθησε πολύ στο να γίνει αυτό το έργο με παρεμβάσεις του όπου χρειάστηκε.

Ο κ. Βλάσης έχει βοηθήσει και στηρίζει τον δήμο μας στα μελλοντικά έργα που περιμένουμε και παραμένει αρωγός μας για ένα καλύτερο αύριο, συμπλήρωσε ο κ. Χριστογιαννόπουλος.

O υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας κ. Βλάσης Κωνσταντίνος στη συνέχεια έλαβε τον λόγο και τόνισε ότι η Μεγαλόπολη είναι η πρώτη πόλη της Πελοποννήσου όπου θα έρθει το φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο έρχεται στην Μεγαλόπολη, η Μεγαλόπολη είναι η πρώτη πόλη της Πελοποννήσου που θα έρθει το αέριο. Από την πλευρά της κυβέρνησης και εγώ κάνουμε το καθήκον μας για να γίνουν πράξη αυτά που λέμε. Εύχομαι το επόμενο βήμα να είναι η Τρίπολη και η υπόλοιπη Αρκαδία

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Λαμπρόπουλος , πρόεδρος της εταιρίας EDILκαι τόνισε ότι  εντός Ιανουαρίου θα ανοίξουν γραφεία στην Μεγαλόπολη και οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν αίτηση να συνδεθούν και να καρπωθούν τα οφέλη της χρηματοδότης για την εσωτερική εγκατάσταση. Προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά του κ. Λαμπρόπουλου ότι ενδεχομένως η δωρεάν επιδότηση δεν θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εγώ δεσμεύομαι ότι θα συνδεθούν όλοι και θα κάνουμε και άλλες επενδύσεις και θα προσφέρουμε θέσεις εργασίας, συνέχισε και για πρώτη φορά ακούσαμε τον υπεύθυνο της EDIL να ανακοινώνει ότι έχουν προτείνει 2 νέα έργα στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Τη δημιουργία θερμοκηπίων και μονάδας συμπαραγωγής ενέργειας αλλά και την δημιουργία σταθμού συμπιεσμένου αερίου CNG.

Ο κ. Κουτσογιάννης στην συνέχεια από την Hengas ανέλυσε κάποια τεχνικά θέματα που αφορούν τον τρόπο που θα γίνουν τα δίκτυα στην Μεγαλόπολη , τονίζοντας ότι η Τρίπολη και η Κόρινθος είναι οι επόμενες πόλεις οι οποίες θα ωφεληθούν από το φυσικό αέριο.

Οι ερωτήσεις

Δυστυχώς στην συνέντευξη τύπου μας δόθηκε η δυνατότητα σε όσα Μ.Μ.Ε. ήταν παρών, να κάνουμε μόνο μια ερώτηση ο καθένας!

Η ερώτηση του Καφενείου της Μεγαλόπολης , ήταν η εξής: Με δεδομένο ότι το βασικό θέμα και η βασική διαφορά της Μεγαλόπολης είναι ότι εδώ οι πολίτες δεν θα πληρώσουν τίποτα, ούτε για την σύνδεση τους με τα δίκτυα, ούτε για το κόστος των λεβήτων και των εσωτερικών εγκαταστάσεων,   από ποιο πρόγραμμα και ποια δράση του ΕΣΠΑ έχει προγραμματιστεί να καλυφθούν αυτές οι δαπάνες;

Η απάντηση του Δημάρχου Μεγαλόπολης ήταν ότι έχει τονιστεί και έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι και οι συνδέσεις αλλά και οι εσωτερικές εγκαταστάσεις των πολιτών θα είναι δωρεάν και κανένας δεν θα πληρώσει τίποτα. Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις προβλέπονται στο μνημόνιο συνεργασίας, ακόμα δεν υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο και ότι υπάρχει η σαφής δέσμευση της Κυβέρνησης ότι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα είναι εγκεκριμένα όλα, υπάρχει διπλή επιδότηση από το ΕΣΠΑ  , για την σύνδεση στα δίκτυα αλλά και για το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης των πολιτών στα σπίτια τους.

Ερώτηση έκανε και ο κ. Παπαηλιού από την Αρκαδική τηλεόραση, ο οποίος ρώτησε αν ο αγωγός μπορεί να καλύψει την παροχή που χρειάζεται για όλα τα δίκτυα στην πόλη και τις μελλοντικές επενδύσεις που ακούμε ότι θα γίνουν στην Μεγαλόπολη. Σε αυτό το ερώτημα δεν δόθηκε απάντηση. Ο κ. Παπαηλιού συνέχισε και ρώτησε αν η εγκατάσταση συμπιεσμένου αερίου που ανακοινώθηκε θα γίνει για να καλύπτει την πόλη ή τα εργοστάσια και η απάντηση του κ. Λαμπρόπουλου ήταν ότι η επένδυση για την εγκατάσταση συμπιεσμένου αερίου είναι για να δίνει αέριο σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή της Μεγαλόπολης.

Σε ερώτηση της κας Δημητρακοπούλου, ο κ. Λαμπρόπουλος από την EDIL τόνισε ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι μιλάμε για μια πόλη με περίπου 2.000 συνδέσεις και πρέπει να γίνει σχεδιασμός , να ξέρουμε ποιοι θέλουν να συνδεθούν, ανέφερε πιο συγκεκριμένα ότι το κίνητρο της επιδότησης θα έχει μια διάρκεια , δεν θα είναι αέναο και ότι πρέπει οι πολίτες να κάνουν αιτήσεις άμεσα.

δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στο βίντεο του Καφενείου της Μεγαλόπολης:

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια