ΑρχικήΑΡΘΡΑΤι αποφάσισε η επιτροπή παρακολούθησης του λιγνιτόσημου - Ποια έργα πέρασαν και...

Τι αποφάσισε η επιτροπή παρακολούθησης του λιγνιτόσημου – Ποια έργα πέρασαν και ποια θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση (video-photo)

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου συνεδρίασε η επιτροπή παρακολούθησης του ειδικού αναπτυξιακού πόρου Μεγαλόπολης (Ε.Α.Π.) , το γνωστό σε όλους λιγνιτόσημο.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση ασχολήθηκε με την ένταξη νέων έργων από χρήματα που έχουν μείνει αδιάθετα από το 4ο ΕΑΠ και αφορούν ποσά από εκπτώσεις προηγούμενων έργων.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας τόνισε ότι τα χρήματα αυτά θα μεταφερθούν στην υλοποίηση του 5ου ΕΑΠ αφού το 4ο θεωρείται ότι έχει λήξει. Επίσης τόνισε ότι θα πρέπει τα έργα που έρχονται σαν προτάσεις να έχουν προεκτίμηση κόστους για να συζητηθούν αλλιώς θα αναβάλλεται η συζήτηση τους. Έδωσε σαφείς οδηγίες οι μελέτες που χρειάζονται να μην ξεπερνούν το 5% του τελικού κόστους.

Από πλευράς Περιφέρειας προτάθηκαν :
Αλλαγή φορέα υλοποίησης στο έργο Φωτισμός δρόμων στο χωριό Ελληνικό(παλαιό έργο από το 2017)
Νέες προτάσεις
Μελέτη κατασκευής – αποκατάστασης γέφυρας Θωκνίας.
Γεωτεχνική και στατική μελέτη αποκατάστασης και στερέωσης της γέφυρας Κόκκορη, στον Λούσιο
Αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και στερέωσης της γέφυρας Κόκκορη. Η πρόταση για τη γέφυρα της Θωκνίας δεν πέρασε επειδή δεν υπήρχε προεκτίμηση κόστους.

Ο κ. Γιαννακούρας μέλος της επιτροπής επεσήμανε ότι η Αρχαία Γόρτυνα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά είναι εγκαταλειμμένη προτείνοντας να μπουν ενημερωτικές πινακίδες που να δείχνουν π.χ το «Ασκληπιείο».

Από πλευράς Δήμου Μεγαλόπολης προτάθηκαν 10 έργα συνολικού ποσού 3.750.000 ευρώ. Το μέλος της επιτροπής Βασίλειος Κουρουνιώτης δήλωσε ότι δεν ψηφίζει τα έργα αυτά επειδή δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, δεν παράγουν θέσεις εργασίας. Δεν διαφωνώ να γίνουν τα έργα ανέφερε, μπορούν να γίνουν από άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Ακολούθησε συζήτηση όπου και άλλα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν με την άποψη αυτή και έτσι τελικά αποφασίστηκε να περάσουν 6 έργα και τα υπόλοιπα 4 να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση.

Τα έργα που πέρασαν:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ προϋπολογισμός 250.000,00 €.
ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΣΟΛΙΚΟΤ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΟΥ Ε.Ρ.Σ. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ Ο.Τ. 307 ΕΩΣ ΤΟ Ο.Τ. 232, προϋπολογισμός 500.000,00 €.
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, προϋπολογισμός 150.000,00 €.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΒΑΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, προϋπολογισμός 100.000,00 €.
ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΣΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, προϋπολογισμός 200.000,00 €.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, προϋπολογισμός 300.000,00 €.

Τα έργα που θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση:
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΧΙΡΑΔΩΝ ΚΑΙ ΧΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, προϋπολογισμός 100.000,00 €.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ προϋπολογισμός 200.000,00 €.
ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ προϋπολογισμός 1.400.000,00 €
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΕΚ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, προϋπολογισμός 550.000,00 €.

δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το ArcadiaPortal.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. κ. Αλεβίζο,
    ως μέλος της Επιτροπής του ΕΑΠ, συμμετείχα στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου και θέλω να σας ενημερώσω ότι τα έργα ΔΕΝ ΚΟΠΗΚΑΝ αλλά αναβλήθηκαν για επόμενη συνεδρίαση ώστε στο ενδιάμεσο να ελεγχθεί η δυνατότητα χρηματοδότησής τους από άλλους πόρους.
    Για να κοπεί ένα έργο θα πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία και η πλειοψηφία της Επιτροπής να το καταψηφίσει κάτι που δεν έγινε.
    Μαρία Χριστοδημητροπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,829ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια