ΑρχικήΑΓΡΟΤΕΣΤι απάντησε η Κομισιόν για τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες στην Αρκαδία

Τι απάντησε η Κομισιόν για τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες στην Αρκαδία

Με γενικό «μπούσουλα» παρά με μια άμεση λύση σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις από τις καταστρεπτικές πλημμύρες του Ιουνίου που έπληξαν την Αρκαδία και τη Μεγαλόπολη μοιάζει η απάντηση της Κομισιόν στην ερώτηση του ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά, με την οποία ζητούσε από την ΕΕ να λάβει μέτρα για την αποζημίωση των αγροτών.

Και τούτο διότι στην επιστολή η Κομισιόν διά του κ. Hogan, του αρμοδίου επιτρόπου, απλώς περιγράφει τους όρους με τους οποίους θα μπορούσε η ΕΕ να ενεργοποιήσει το Ταμείο Αλληλεγγύης. Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να έχει υποβληθεί αίτημα μέσα σε δώδεκα εβδομάδες από το συμβάν, ενώ «οι συνολικές άμεσες ζημίες που προκλήθηκαν από την καταστροφή πρέπει να υπερβαίνουν το 0,6 % του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος».

Διαβάστε το δελτίο Τύπου:

Απάντηση εξέδωσε ο Επίτροπος κ. Hogan στις 12 Αυγούστου στην Γραπτή Ερώτηση που είχε καταθέσει στην Ευρωβουλή στις 29 Ιουνίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, με την οποία ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα για την αποζημίωση των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των λοιπών κατοίκων της Αρκαδίας για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω των πλημμυρών όσο και για την αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές της περιοχής στις 25 Ιουνίου.

Ο κ. Hogan παρέπεμψε πρωτίστως στα «εθνικά καθεστώτα ενισχύσεων για την επανόρθωση ζημιών που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές, έκτακτα γεγονότα ή δυσμενή κλιματικά φαινόμενα που μπορούν να εξομοιωθούν με φυσικές καταστροφές» καθώς και σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης που συγχρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Σχετικά με το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. (ΤΑΕΕ) και τη δυνατότητά του να συμβάλλει στην αποκατάσταση των βασικών δημόσιων υποδομών όπως ζητούσε ο Νότης Μαριάς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος απαντάει ότι προκειμένου να ενεργοποιηθεί το ΤΑΕΕ «οι συνολικές άμεσες ζημίες που προκλήθηκαν από την καταστροφή πρέπει να υπερβαίνουν το 0,6 % του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος» ενώ οι «αρμόδιες αρχές πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ενίσχυση από το ΤΑΕΕ εντός 12 εβδομάδων από την πρώτη επέλευση ζημίας».

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ