Τι έκανες όταν πωλούσαν τη ΔΕΗ, κύριε βουλευτά;

0
232

Το συλλαλητήριο μόλις έχει ξεκινήσει. Στην πλατεία της Μεγαλόπολης ακούγονται από τα μεγάφωνα τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σύντροφοι σε κάθε πορεία, σε κάθε συγκέντρωση, μεγάλη ή μικρή, στη χώρα. Αναρωτιέμαι αν νιώθει κάποιος από τους παρευρισκομένους το πόσο ακριβή είναι αυτή η άνοιξη.

Κάποιος από τους διοργανωτές ανεβαίνει στο βήμα για να διαβάσει στον κόσμο το μήνυμα που έστειλε ο βουλευτής Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στο συλλαλητήριο. Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει, και ακούστηκαν πολλά γιουχαΐσματα από τον κόσμο. Ο εκφωνητής δεν απόσωσε την ανάγνωση του μηνύματος, αφού οι αποδοκιμασίες του κόσμου ήταν πολύ έντονες. Τα τραγούδια επέστρεψαν στα μεγάφωνα.

Τι έκανες όταν πωλούσαν τη ΔΕΗ, κύριε βουλευτά; Το ερώτημα, ασφαλώς, δεν απευθύνεται μόνο στον κ. Παπαηλιού, το χθεσινό μήνυμα του οποίου τελικώς λάβαμε μέσω δελτίου Τύπου. Ο βουλευτής προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο, λέγοντας: «Το τελικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης φαίνεται να είναι ισορροπημένο, αν ληφθούν υπόψη ο συσχετισμός δυνάμεων, οι ασκηθείσες πιέσεις και εκβιασμοί αλλά και όσα είχαν αποδεχθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Το συλλαλητήριο αποτελεί έκφραση της θέλησης τόσο των εργαζομένων της ΔΕΗ όσο και των πολιτών της Μεγαλόπολης, να στηρίξουν τον δημόσιο χαρακτήρα του ενεργειακού τομέα και της ΔΕΗ».

Δεν καταλαβαίνω σε ποια ισορροπία αναφέρεται ο κ. Παπαηλιού, όταν μιλάμε για την πώληση της ενέργειας της χώρας σε ιδιώτες, όταν το διακύβευμα είναι ο έλεγχος της ενέργειας. Όταν έχουμε να κάνουμε με ένα εθνικό ζήτημα.

Βέβαια, ο κ. Παπαηλιού έστειλε έστω ένα μήνυμα στη συγκέντρωση. Οι άλλοι δύο βουλευτές της Αρκαδίας, ούτε καν αυτό!

Μήπως είχαν προβλέψει ότι θα εισέπρατταν το γιουχάισμα του κόσμου; Πιθανόν.

Η φωτογραφία στο δέντρο τα λέει όλα: Συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι βουλευτές, έγιναν όλοι ένα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του είπε ότι θα προχωρήσει στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ, οπότε τι να έρθει να κάνει στο συλλαλητήριο ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας; Όσο για το ΠαΣοΚ – ΔΗΜΑΡ, εκεί είναι απασχολημένοι, ως φαίνεται, με το πόσα ψηφαλάκια θα χάσουν από τη νέα κίνηση της Διαμαντοπούλου, με το πώς θα εντάξουν τον Γιωργάκη στα καινούρια σχήματα και με το συνέδριο που διοργανώνεται.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ στην ομιλία του αναφέρθηκε στους ανθρώπους που, τόσο στη Δυτική Μακεδονία όσο και στην Αρκαδία ξεσπιτώθηκαν και έφυγαν από τις περιουσίες τους για το εθνικό συμφέρον και όχι για το κέρδος κάποιου ιδιώτη. Είναι ζήτημα εθνικής σημασίας η πώληση της ενέργειας και του νερού αργότερα, όπως μεθοδεύεται. Είναι έγκλημα και για τις τοπικές κοινωνίες της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου ολόκληρης.

Τον Σεπτέμβριο, λένε κύκλοι του υπουργείου, θα γίνει το market test που θα δείξει πόσοι και ποιοι ενδιαφέρονται για τις μονάδες. Αν το market test δεν αποφέρει αποτελέσματα, τότε στο «καλάθι» των προς πώληση μονάδων θα ενταχθούν και τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ. Ανεπισήμως στελέχη του υπουργείου επιβεβαιώνουν ότι η συμφωνία με τους δανειστές για την πώληση λιγνιτικών μονάδων έχει κλείσει, επισήμως αφήνουν να εννοηθεί ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Και για όλα αυτά, οι βουλευτές του Νομού δεν έχουν να πουν τίποτα απολύτως; Ας πάρουν θέση με παρρησία. Επειδή η άνοιξη ετούτη είναι ακριβή.

Γαλανιάδη Εύα από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here