ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΤις εισηγήσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση

Τις εισηγήσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση

Ο Νίκος Γόντικας επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Π.Σ. Πελοποννήσου ζητάει με έγγραφο του τις εισηγήσεις για το θέμα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα η αλληλογραφία ως εξής:

Προς  την πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής  Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νικολάκου Κωνσταντίνα

Στις 16-1-2015 έλαβα την με αριθμό πρωτοκόλλου 6569/2559/16.1.2015 πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 21.1.2015.

Επειδή παρά τις προφορικές οχλήσεις μέχρι σήμερα, δεν μου δόθηκαν οι εισηγήσεις τα Συμβατικά έγγραφα, το Σχέδιο Σύμβασης Σύμπραξης και ότι άλλο απαιτείται για να διαμορφώσω γνώμη για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα της υπογραφής της  Σύμβασης Σύμπραξης  και ανακήρυξης ΙΦΣ.

Επειδή και σε προηγούμενα στάδια αρνηθήκατε να δώσετε  στοιχεία και έγγραφα στην Οικονομική Επιτροπή και στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Σχετική η από 16-7-2014 επερώτηση μας).

Επειδή είχαμε ακόμα και πλαστογράφηση εισήγησης στο ΠεΣυ για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Ζητώ όπως έχω δικαίωμα και έχετε υποχρέωση να μου παραδοθούν οι σχετικές εισηγήσεις και τα έγγραφα για το υπ’ αριθμό 18 θέμα της πρόσκλησης για την συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής στις 21.1.2015 και να λάβω γνώση συνολικά του φακέλου Διεθνής διαγωνισμός για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Τρίπολη 19-1-2015

Ο  Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

και μέλος της  Οικονομικής Επιτροπής

Περιφέρειας Πελοποννήσου

Νίκος Γόντικας

 

Η από 16/7/2014 Επερώτηση μας:

Να ενημερωθεί το ΠεΣυ πριν από την οριστική παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ

Κύριε Περιφερειάρχη,

Βρισκόμαστε στην ευθεία για την οριστική παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με όρους και προϋποθέσεις εγγυημένης κερδοφορίας για την εταιρεία, με μεγάλο κόστος στο περιβάλλον, την υγεία και την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων.

Κυβέρνηση και πλειοψηφία του ΠεΣυ αναθέσατε τα πάντα σε ιδιώτες και εγκρίνατε την ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ που προβλέπει:

  • Ότι οι σταθμοί μεταβατικής διαχείρισης θα κάνουν υπαίθρια κομποστοποίηση
  • Ότι το εργοστάσιο και ο χώρος ταφής στην Καλλιρρόη είναι πάνω, ναι πάνω, σε σεισμογενές ρήγμα
  •  Ότι οι εναλλακτικές θέσεις που προτάθηκαν ήταν απορριπτέες εξ αρχής και τέθηκαν για να καλύψουν τυπικά!!! την ανάγκη εναλλακτικών προτάσεων
  • Ότι η επιλογή της Τρίπολης ως κέντρο βάρους παραγωγής απορριμμάτων άρα και η Παλαιόχουνη για τις εγκαταστάσεις της 1ης υποενότητας (δηλαδή των νομών Κορινθίας, Αργολίδας και των επαρχιών Κυνουρίας και Μαντινείας) είναι εντελώς λανθασμένη θεώρηση κ.α.

Συνεχίζετε να λέτε ψέματα κ. Τατούλη ότι ο τόνος τα σκουπίδια θα κοστίζει στο λαό της Πελοποννήσου 62 ευρώ. 62 ευρώ θα πληρώνεται η ΤΕΡΝΑ τον τόνο στην είσοδο του εργοστασίου ή των δύο σταθμών μεταφόρτωσης στην Κίο και στο Σπαθοβούνι. Τα μεταφορικά από το Κρανίδι και το Λεωνίδιο στην Κίο, από το Ξυλόκαστρο στο Σπαθοβούνι, από τα Τρόπαια και την Κοντοβάζαινα στην Καλλιρρόη, από το Οίτυλο και την Πύλο στην Καλλιρόη, από την Αρεόπολη και τη Νεάπολη στη Σκάλα θα τα πληρώνουν οι Δήμοι, δηλαδή οι κάτοικοι.

Οι Δήμοι, δηλαδή οι κάτοικοι, θα πληρώνουν και τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας.  Δηλαδή θα πληρώνουν την ποσότητα που τους αναλογεί από τους 150.000 τόνους, που έτσι κι αλλιώς θα πληρώνεται η ΤΕΡΝΑ όταν θα της παραδίδονται ποσότητες λιγότερες από 150.000 τόνους.

Θα πληρώνουν ρήτρα ποιότητας οι Δήμοι δηλαδή οι κάτοικοι πχ που έχουν προωθήσει την ανακύκλωση σε ικανοποιητικά επίπεδα και δεν πάνε στην ΤΕΡΝΑ την ποιότητα σκουπιδιών που θέλει για να έχει κερδοφορία και από τα υλικά ανακύκλωσης (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο κλπ) που θα πουλάει καθώς και από το τέλος ανακύκλωσης από την ΕΤΕΑ.

Αν λοιπόν στα 62 ευρώ τον τόνο στην πόρτα της ΤΕΡΝΑ προσθέσουμε και το ΦΠΑ 13%, προσθέσουμε τα μεταφορικά, τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας, μπορεί να αποδειχθεί και λίγο τα 150 ευρώ ο τόνος συνολικά που εμείς εκτιμάμε ότι θα κοστίσει στο λαό. Να γιατί λέμε θα πληρώνουμε τα σκουπίδια χρυσάφι για να έχει εγγυημένη κερδοφορία η  ΤΕΡΝΑ.

Λίγο πριν τις υπογραφές για τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) θα δόσετε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα στοιχεία που επανειλημμένα σας ζητάμε και ειδικότερα:

  1. Τα με αρ. πρωτ. 3138/22.1.13, 3191/25.4.13 και 3195/30.4.13 έγγραφα του Συμβούλου που υποστηρίζει την Περιφέρεια, καθώς και τα κείμενα εργασίας, αρχικό και αναθεωρημένο.
  2. Τα παραδοτέα έγγραφα των πέντε ομίλων που παραδόθηκαν στις 24-9-12, στις 8-10-12, στις 5-11-12, στις 20-2-13 και στις 22-4-13.
  3. Το πρακτικό Περάτωσης Διαλόγου και των αποτελεσμάτων της Φάσης Β1 του διαγωνισμού, που κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 9.5.13.
  4. Τέλος την πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προτάσεων, του Σχεδίου Σύμβασης Σύμπραξης με τα παραρτήματα και των τευχών δημοπράτησης με τα παραρτήματα που επίσης εγκρίνατε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 9.5.13.

 

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

 

Νίκος Γόντικας

Βαγγέλης Γούργαρης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ