Τις αναβαθμίσεις παιδικών χαρών στην Μεγαλόπολη και τις κατολισθήσεις στο Μακρύσι ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο

0
187

Συνεδρίασε το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, με 16 θέματα ημερήσιας διάταξης. Οι απουσίες ήταν αρκετές κυρίως από την πλευρά της αντιπολίτευσης, γεγονός το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά από τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Βουδούρης απουσίαζε για δεύτερη συνεχόμενη φορά έχοντας στείλει ειδοποίηση στο προεδρείο. Επίσης από τους επικεφαλής ήταν απόντες ο κ. Γόντικας και ο κ. Δολτσινιάδης.

Το κλίμα στην περισσότερη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν ήπιο, χωρίς ιδιαίτερες διαφωνίες και παρεμβάσεις. Ένα από τα θέματα τα οποία συζητηθήκαν ήταν και η αποδοχή χρηματοδότησης από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων έτους 2014 του προγράμματος έργων της περιφέρειας Πελοποννήσου το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα, από τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου.

Τα έργα τα οποία εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας ήταν η « Αποκατάσταση και σταθεροποίηση της κατολίσθησης Τ.Κ Μακρυσίου» με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, επίσης η «Ασφαλτόστρωση οδών του δήμου Τρίπολης» προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Η «Διαμόρφωση δημοτικού χώρου για την μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς Άστρους» με προϋπολογισμό 690.000 ευρώ.

Ένα ακόμη έργο ήταν η «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Βλαχέρνας» με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ, η «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Πουλίθρων Νότιας Κυνουρίας» προϋπολογισμού 462.420 ευρώ. Ο κ. Γιαννακούρας εισηγήθηκε επίσης για τις «Εργασίες ασφαλτόστρωσης και βελτίωσης του δρόμου Λίμνης –Ορχομενού δήμου Τρίπολης» προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Ακόμα τις «Υπολειπόμενες εργασίες αναδασμού Κανδήλας» προϋπολογισμού 460.000 ευρώ. Επιπλέον ένα έργο μείζονος σημασίας αυτό της «Αναβάθμισης παιδικών χαρών δημοτικής κοινότητας Μεγαλόπολης» με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Μερικά ακόμα μεγάλα έργα τα οποία ψηφίστηκαν ήταν η «Κατασκευή αρδευτικών δικτύων και αντιπλημμυρικών έργων Αρκαδίας» προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ. Τέλος ο «Αγροτικός εξηλεκτρισμός Αρκαδίας» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here