ΑρχικήΑΡΘΡΑΤην αναστήλωση Σταθμών ΟΣΕ Φαλαισίας ζητά η Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας

Την αναστήλωση Σταθμών ΟΣΕ Φαλαισίας ζητά η Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας

Η Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας (Ε.Π.Σ.Φ.Α.) απέστειλε επιστολή προς τον κο Προέδρο – Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Ε. με αριθμ. Πρωτ 7/3-2-2022 σχετικά με την κατάσταση των σταθμών ΟΣΕ Ανεμοδουρίου, Λεονταρίου, Ρουτσίου και Λεύκτρου γνωρίζοντας τα εξής :

Τα κτίρια ιδιοκτησίας ΟΣΕ των ανωτέρων σταθμών έχουν χαρακτηριστεί ως έργα τέχνης σύμφωνα με την Υ.Α. ΔΙΛΑΠ/Γ/1010-1088/28818/13-5-87 (ΦΕΚ 391/25-06-1985). Σύμφωνα με το άρθρο 11, παραγρ. 2 του Ν.4858/2021 «Ο κύριος ή ο νομέας μνημείου υποχρεούται να μεριμνά για την άμεση εκτέλεση των εργασιών συντήρησης στερέωσης ή προστασίας ετοιμόρροπου μνημείου χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, με δική του δαπάνη και υπό την εποπτεία και τις υποδείξεις της Υπηρεσίας σύμφωνα με τα άρθρα 40 και 41».

Η ανωτέρω επιστολή κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης και στους βουλευτές Αρκαδίας. Στις 22/3/2022 μας κοινοποιήθηκε επιστολή του Υπουργείου Πολιτισμού/ Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου/Τμήμα Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων και Κινητών Πολιτιστικών Αγαθών με αριθμ. Πρωτ. 44579/10-3-2022 προς τον κο Πρόεδρο – Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ που ζητάει για άμεσες ενέργειες σύμφωνα με τον Ν.4858/2021 όπως ορίζει.

Η Ε.Π.Σ.Φ.Α. θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη το εν λόγω θέμα, θα συνεχίζει να παρεμβαίνει ώστε η περιοχή μας να αποκτήσει αυτό που της αξίζει, θα αναδεικνύει και θα προβάλει την πολιτιστική κληρονομία του τόπου μας και θα ζητάει την τουριστική ανάπτυξη της Φαλαισίας.

Ο Πρόεδρος Μπένος Παν.
Ο Γεν. Γραμματέας Παπαχρήστος Παν.
Ο Ειδικός Γραμματέας & Υπεύθυνος Τύπου Μανιάτης Παναγιώτης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια