ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

0
168


Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα το μεσημέρι – εξώδικο από τη δημοτική αρχή στη ΔΕΗ.
Σε κλείσιμο ακόμα και της 4ης Μονάδας της ΔΕΗ θα προχωρήσει ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές της Επιχείρησης προκειμένου είτε να επαναλειτουργήσει η 3η μονάδα που τροφοδοτεί τη τηλεθέρμανση είτε η ΔΕΗ να πληρώσει το πετρέλαιο για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης. Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στη διάρκεια του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, σήμερα το μεσημέρι, ενώ ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας θα έχει και συνάντηση με τους εργαζόμενους της επιχείρησης προκειμένου να οργανωθούν οι κινητοποιήσεις. Και αυτό γιατί η ΔΕΗ «πραξικοπηματικά» και χωρίς καμία ενημέρωση διέκοψε την παροχή θερμικής ενέργειας για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στις 21 Μαρτίου με το αιτιολογικό ότι θέλει να προχωρήσει σε συντήρηση της μονάδας. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση η ΔΕΗ δεν έχει τη δυνατότητα αυτή γιατί η συμφωνία της επιχείρησης με την «Τηλεθέρμανση» είναι η παροχή ενέργειας να γίνεται μέχρι και τις 23 Απριλίου και όχι ένα μήνα νωρίτερα που η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή και μάλιστα χωρίς να συντρέχει έκτακτος λόγος. Στη διάρκεια της συζήτησης δεν έλειψαν και οι αναφορές στην έλλειψη σχεδιασμού και μελέτης για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης από πλευράς προηγούμενης δημοτικής αρχής , ενώ τονίστηκε πως ο δήμος Μεγαλόπολης είναι αναγκασμένος να πληρώνει τα δάνεια που πήρε η δημοτική αρχή Τσιριγώτη για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης. Βέβαια η μειοψηφία (παράταξη Τσιριγώτη) τόνισε ότι δεν μπορούν πλέον να στέκονται στο παρελθόν και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή Μπούρα ότι δεν έχει σχεδιασμό για το μέλλον της τηλεθέρμανσης αφού δεν την επέκτεινε. Ο κ. Μπούρας τόνισε ότι έχουν υποβάλλει πρόταση στο ΕΠΕΡΑΑ και περιμένουν να χρηματοδοτηθεί- πρόταση ύψους 12 εκ. ευρώ. Μία άλλη παράμετρος που αναφέρθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν και τα χρέη των δημοτών προς την δημοτική επιχείρηση της Τηλεθέρμανσης, χρέη που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και όπως ειπώθηκε γίνονται προσπάθειες και ασκούνται πιέσεις προς τους οφειλέτες για την καταβολή των ποσών. Μάλιστα όπως ανέφερε ο δήμαρχος σε δηλώσεις του στο www.arcadiaportal.gr σε πολλές των περιπτώσεων οι πιέσεις φτάνουν μέχρι και σε διακοπές παροχής θερμικής ενέργειας. Τέλος να σημειώσουμε πως η δημοτική αρχή έχει ήδη στείλει εξώδικη διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ για την αναίτια και αιφνίδια διακοπή της παροχής ενέργειας προς τα νοικοκυριά που είναι συνδεδεμένα με την τηλεθέρμανση, επισημαίνοντας πως η επιχείρηση με την πράξη της αυτή έρχεται αντιμέτωπη με τη συμφωνία που έχει γίνει και ζητείται να αλλάξει η απόφασή της
Ε.Τ. από το ArcadiaPortal Ενημέρωση από Καφενείο Μεγαλόπολης Η αίθουσα του Δ.Σ. ήταν γεμάτη από πολίτες που παρόλο που το συμβούλιο ήταν έκτακτο είχαν έρθει να ενημερωθούν για τα 2 θέματα. Στην συζήτηση για την Τηλεθέρμανση ο Δήμαρχος δήλωσε πως το κόστος για να λειτουργήσει η επιχείρηση με πετρέλαιο είναι 14.000 με 15.000 ευρώ την μέρα και πως η δημοτική επιχείρηση δεν μπορεί να πληρώσει αυτά τα ποσά ούτε και ο Δήμος λόγω περιορισμών των επιτρόπων και των των νέων κανονισμών του μνημονίου και αυτός είναι ο μόνος λόγος που δεν μπήκε καύσιμο. Η απάντηση του Σπύρου Τσιριγώτη ήταν ότι η επιχείρηση θα μπορούσε να μην πληρώνει μεγάλα ποσά σε εργολάβους και να καλύπτει το κόστος του πετρελαίου.
Κάποια στιγμή ο Δήμαρχος αποκάλυψε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που ¨κλέβουν ¨ αφού έχουν δηλώσει 1 η 2 διαμερίσματα σαν συνδεδεμένα ενώ στην ουσία έχουν συνδέσει 4. Η δήλωση αυτή του Δημάρχου , προκάλεσε αίσθηση στην αίθουσα και πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί δεν κάνει κάτι και απλά το καταγγέλλει.

Επίσης στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα με την έρευνα για την διαφθορά που εμφανίζει την περιοχή της Μεγαλόπολης ανάμεσα στις πρώτες σε όλη την Ελλάδα.
Υπήρχε μεγάλη ένταση και πολλές κατηγορίες εκατέρωθεν για το δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε η Δημοτική Αναγέννηση του Σπύρου Τσιριγώτη.
Τελικά αποφασίστηκε να καλεστεί ο οικονομικός ε] ]>

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here