Τηλεθέρμανση: Νέα σύμβαση με ΔΕΗ με μειωμένη τιμή και επιστροφή ποσού 94.137 ευρώ στην Μεγαλόπολη

0
935

Την υπογραφή Συμβάσεων Παροχής Θερμικής Ενέργειας μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και των Δήμων Αμυνταίου/Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ) και Μεγαλόπολης/Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ΤΜΑΕΟΤΑ)  αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του.

Σε ό,τι αφορά τη Μεγαλόπολη, το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε το συμψηφισμό οφειλόμενου ποσού ύψους 94.137 ευρώ από τη ΔΕΗ Α.Ε. στην ΤΜΑΕΟΤΑ είτε επί τρεχουσών οφειλών της ΤΜΑΕΟΤΑ ή / και  επί μέρους του τιμήματος της παρεχόμενης από τη ΔΕΗ Α.Ε. υπηρεσίας τηλεθέρμανσης, σε τέσσερις, κατά μέγιστο, ετήσιες ισόποσες δόσεις έως του εν λόγω ποσού.

Επίσης, αποφάσισε την έγκριση της οικονομικής τακτοποίησης των μέχρι τώρα εκδοθέντων και μη εξοφληθέντων, μερικώς ή ολικώς, τιμολογίων για την τηλεθέρμανση της Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση το Δ.Σ. της ΔΕΗ αποφάσισε να επιστρέψει στην Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης το ποσό των 94.137 ευρώ. Ποσό που προέκυψε μετά την οριστική υπογραφή σύμβασης αφού μέχρι τώρα υπήρχε προσωρινή σύμβαση.Θυμίζουμε ότι μέχρι πριν λίγο καιρό δεν υπήρχε σύμβαση αφού η προσωρινή σύμβαση  είχε λήξει στις 31-12-2012. Η καινούργια σύμβαση θα έχει ισχύ για 7 χρόνια με ισχύ από το 2013 μέχρι το 2020. Για τα έτη 2013 και 2014 έγινε νέα διαπραγμάτευση και υπήρχε μείωση στην τιμή , οπότε έτσι προκύπτει το ποσό των 94.137 ευρώ.
στο τέλος του άρθρου θα δείτε τους πίνακες με τις διαφορές στις χρεώσεις και την απόφαση του Δ.Σ. Μεγαλόπολης.

δείτε σχετικό άρθρο μας για την απόφαση Δ.Σ. Μεγαλόπολης ΕΔΩ

Δείτε και το σχετικό δελτίο τύπου από την Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 25-1-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά την έγκριση της Σύμβασης Παροχής Θερμικής Ενέργειας μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε. ΟΤΑ. Δήμου Μεγαλόπολης, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε. ΟΤΑ. και από το Δημοτικό Συμβούλιο , το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. σε συνεδρίαση του στις 16-1-2018 ομόφωνα ενέκρινε και αυτό το Σχέδιο Σύμβασης Παροχής Θερμικής Ενέργειας.

Στην ίδια συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. ενέκρινε την επιστροφή 94.137,00 ευρώ μετά τον επαναϋπολογισμό του τιμήματος της αγοράς της θερμικής ενέργειας των προηγούμενων ετών. Είχαν προηγηθεί μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις από τον Δήμαρχο τον Πρόεδρο και το νέο Δ.Σ. της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε. ΟΤΑ για την επιστροφή των 94.137,00 ευρώ και τον επαναϋπολογισμό της τιμής αγοράς της θερμικής ενέργειας.

Έτσι από το 2015 και στο εξής η αγορά της θερμικής ενέργειας από τη ΔΕΗ Α.Ε. θα είναι φθηνότερη κατά 25,00% κατά Μ.Ο. Σημαντική ήταν η συμβολή της Διευθύντριας της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης στην όλη προσπάθεια για την υπογραφή της σύμβασης.

Γίνεται κατανοητό ότι με την μείωση της τιμής αγοράς θερμικής ενέργειας και τις νέες συνδέσεις με την τρέχουσα εργολαβία, η εταιρεία αναπτύσσεται οικονομικά και θα μπορεί να παρέχει φθηνή θερμότητα στους κατοίκους της πόλης μας.

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΕ ΟΤΑ

διαβάστε τα πρακτικά της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου  ΕΔΩ

στις 2 φωτογραφίες που ακολουθούν είναι οι πίνακες με τον υπολογισμό των νέων τιμημάτων που έγινε ανάμεσα στην ΔΕΗ και στις 4 εταιρίες Τηλεθέρμανσης. Για την Μεγαλόπολη είναι με την ονομασία ΤΜΑΕΟΤΑ με την κόκκινη επισήμανση.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here